HERREMAD 

   MENU 29. JAN. 2008

HOLD 2

Legeret Kartoffelsuppe

Kyllingefilet med svampefyld i bacon 

 

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

Legeret Kartoffelsuppe

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

 1 1/4 l Hønsebouillon (terning)

bullet

1 kg melede kartofler

bullet

1 løg

bullet

1 gulerod

bullet

2 små porrer

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

2 fed hakket hvidløg

bullet

2 1/2 dl piskefløde

bullet

3 æggeblommer

bullet

Salt - Peber

bullet

Evt. et par skiver bacon

Pynt:

bullet

Klippet purløg

 Tilbehør:

bullet

Flutes eller kuvertbrød. 

bullet

Drys evt. med små ristede bacontern.

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Kartofler, løg og gulerod skrælles og skæres i små tern og koges i bouillon til de er møre (ca. 15-20 minutter) Suppen blendes.

  2. Finsnittet porre og hvidløg svitses i olie, og kommes i suppen sammen med piskefløde (husk at gemme et par spiseskefulde sammen med legering). 

  3. Kog suppen godt igennem.

  4. Legér suppen sammen med æggeblommerne som er rørt op med fløde (nu må den ikke koge).

  5. Smag til med salt og peber og servér straks.

Legering:

At legere = Jævne sovs / suppe med æggeblommer. Man legerer først lige inden servering, fordi sovsen / suppen ikke må koge efter legering – så skiller den.

·    pisk æggeblommerne seje med lidt salt i en skål

·    bring suppen i kog i gryden

·    hæld lidt af den varme suppe i æggene og pisk

·    tag gryden af varmen, pisk æggeblommerne i den varme suppe

·    herefter må suppen ikke koge, så vil den skille.

 

Kyllingefilet med svampefyld i bacon. 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

4 kyllingefileter a´130 g

bullet

8 tynde skiver god bacon

FYLD

bullet

250 gram svampe

bullet

Smør

bullet

1 finthakket skalotteløg

bullet

Salt, peber og revet muskatnød

SAUCE

bullet

1 dl Portvin eller Hvidvin

bullet

1 ½  - 2 ½ dl piskefløde

Endvidere:

bullet

1 Savojkål

bullet

25 g smør

bullet

Salt og peber

bullet

Lidt revet Muskatnød

Tilbehør

bullet

Finthakket persille

bullet

Og godt brød (Flutes)

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Skær eller snit 2/3 igennem kyllingefileterne på den lange led, og bank dem let ud. 
  2. Rist de fintskårne svampe i smør, til det meste væde er fordampet og de er fint gyldne.
  3. Tilsæt de finthakkede løg og sauter til de er klare.
  4. Krydr godt med salt, peber og en smule revet muskatnød. 
  5. Fordel halvdelen af svampeblandingen i åbningen på kyllingefileterne og rul kødet om fyldet.
  6. Hold hvert stykke sammen med tynde skiver bacon, Læg dem med åbningen nedad i et smurt ildfast fad, og steg dem i en forvarmet ovn 200o  i ca. 20 minutter til de er akkurat gennemstegte og gyldne.
  7. Hæld vin ved resten af svampene, og kog ind til vinen er næsten fordampet.
  8. Tilsæt fløde, kog igennem, og smag til.
  9. Snit kålen i helt tynde strimler, læg dem i en skål med lidt salt, og overhæld med spilkogende vand. Lad kålen stå 5 minutter, si vandet fra, og dryp den godt af.
  10.  Kom kålen i en gryde, og damp den igennem med smør, men uden at den bliver blød.
  11. Smag til.
  12. Skær kyllingerullerne i halve, og anret med kål og svampesauce.

Tilbehør: 

Drys med persille, og server brød til.

Tilberedningstid 2 timer!