HERREMAD 

   MENU 15. JAN. 2008

HOLD 2

MUSLINGESUPPE FRA SKAGEN

STIFADO

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

Muslingesuppe fra Skagen

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

- 50 g smør
- karry
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 porrer
- 2 gulerødder
- salt
- peber
- 4 dl. hvidvin
- 5 dl.
madlavningsfløde

- 500 gr. frosne muslinger eller 
to dåser muslinger a 250 gr.  

FREMGANGSMÅDE:

  1.     Svits smør med karry i en stor gryde, og heri ristes hakket løg og hvidløg sammen med strimlet porre og gulerod.  

2.     Tilsæt hvidvin og smag til med salt og peber. Lad koge under låg til grøntsagerne er møre.  

3.     Tilsæt muslingerne og læg igen låg på gryden.  

4.     Lad koge i nogle minutter og tilsæt fløden.   

 

STIFADO

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

800 g oksekød

bullet

800 g skalotteløg

bullet

3 fed hvidløg

bullet

6 spsk olivenolie

bullet

1 ds. hakkede tomater

bullet

1 kanelstang

bullet

2 laurbærblade

bullet

2 tsk. spidskommen

bullet

1 nip friskrevet muskatnød

bullet

2 dl rødvin

bullet

2 dl oksebouillon

bullet

1 spsk rødvinseddike

bullet

Ca. 1 dl madlavningsfløde

bullet

Salt , peber –  evt. lidt sukker

FREMGANGSMÅDE:

1.     Skær kødet i tern. Pil løg og hvidløg og skær hvidløgene i tynde skiver men lad løgene forblive hele.

2.     Varm olivenolien i en tykbundet gryde og brun kødet i flere hold. Tag det op og stil det til side.

3.     Svits løgene og hvidløgsskiverne et øjeblik i resten af olien i gryden. Tilsæt de hakkede tomater + væde og kom i gryden til løgene.

4. Kom kødet i gryden igen og tilsæt krydderierne samt rødvin og eddike. Bland det hele godt og drys med salt og peber.

5. Kog retten under låg ved svag varme i ca. 1½ time. Hvis det damper for meget kommer du lidt mere  vand eller rødvin i.
Smag til med salt og peber + evt. lidt sukker.
Rund af med lidt madlavningsfløde  og server retten med ris.

Tilberedningstid 2 timer!