HERREMAD 

   MENU 15. NOV. 2007

HOLD 2

BONDESUPPE

MØRBRAD M/ABRIKOS - a´la PRINS HENRIK

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

BONDESUPPE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet

5oo g hakket oksekød

bullet

1 løg mellemstort( hakket)

bullet

2 spsk. smør

bullet

salt og peber

bullet

1 oksebouillon (1 l vand plus terning)

bullet

4 mellemstore kartofler i tern.

bullet

1 ds. flåede tomater

bullet

l/4 fint snittet hvidkålshoved

bullet

1 spsk. stødt basilikum

bullet

1spsk.  soja 

bullet

1 lille s.koncentreret tomatpure

bullet

hakket persille.

FREMGANGSMÅDE:

 

  1. Svits kød og løg i smørret i en gryde.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Tilsæt oksebouillon, kartofler i tern, dåsetomater med væden, basilikum, soja og lidt tomatpure.
  4. Lad suppen snurre for svag varme 10 - til 15 minutter.
  5. Tilsæt derefter det finthakkede hvidkål.
  6. Lad det koge i 5-10 minutter.
  7. Smag til med krydderier, timatpure.
  8. Server suppen med persilledrys.
  9. Bon Appetit
 
Råvarerne er købt hos Føtex 

MØRBRAD M/ABRIKOS - a´la PRINS HENRIK

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet2 stk svinemørbrader
bullet1 spsk. olivenolie
bullet40 g sr
bullet3 hakkede løg
bullet1 - 2 fed knust hvidløg (alt efter ønsket smag)
bullet1 spsk. stødt kanel
bullet1 spsk. stødt kommen
bullet1 spsk. gurkemeje
bullet1 spsk. friskhakket koriander (østens persille)
bullet1 spsk. honning
bullet1 glas hvidvin
bulletevt. 1½ spsk. Oscar svinebouillon til skyen (røres op med honningvandet)
bullet200 g tørrede abrikoser, skåret i halve på langs
bulletsalt og peber

 

 

 

 

FREMGANGSMÅDE:
  1. Mørbraderne afpudses (befries for sener m.m. )
  2. Hæld olien i tykbundet gryde eller sauterpande med låg, og smelt smørret heri.
  3. Svits løg og hvidløg og brun mørbraderne godt heri på alle sider, det skal være et meget varmt blus når mørbraderne kommes i ellers forlader saften kødet, og det bliver kogt i stedet.
  4. Lad mørbraderne simre i 15 – 20 minutter (gerne under låg i sauterpande), tag dem op og lad dem svale, skær dem i passende bøffer - ikke for store.
  5. Tilsæt krydderierne i stegeskyen.
  6.  Rør honningen ud i en ½ liter kogende vand, hæld vin oveni skyen.
  7. Kom derefter de udskårne bøffer i.
  8.  Lad det simre ca. 30 minutter under låg.
  9. Tilsæt abrikoser de sidste 10 minutter, smag til med salt peber.
  10.  Det er nok en fordel at jævne sovsen med lidt Maizena da den er meget tynd, tag bøfferne op inden, så er det nemmere at røre rundt i sovsen.
  11. Retten kan laves i forvejen kom det hele (- abrikoser) i et ovnfast fad, sæt det i ovnen ved 200 grader ca. 20 min før serveringen og husk abrikoserne de sidste 10 min.
  12. Pynt med koriander inden serveringen. ( Drys med rund hånd .)

Serveres med salat, løse ris og eller flutes.