HERREMAD 

   MENU 9. OKT. 2007

HOLD 1

VILDÆNDER I RØDVINSSAUCE

PANDEKAGER MED 
APPELSINCREME

Forside
Opskrifter

Menu 2007-2008

Råvarerne er købt hos Føtex 

VILDÆNDER I RØDVINSSAUCE

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet1 knoldselleri (500 g)
bullet170 g kartofler 
bullet1 tsk. salt
bulletlidt hvid peber
bullet1½ spsk. smør 
bullet1 dl fløde
bullet1½ tsk. citronsaft
bullet½ bundt hakket persille
bullet2 vildænder
bulletfriskmalet sort peber
bullet½ bundt merian
bullet1½ skalotteløg
bullet2,5 dl. rødvin (gerne Beaujolais)
bullet35 g meget koldt smør
FREMGANGSMÅDE:
  1. Selleri og kartofler skrælles, skylles, skæres i terninger, koges 20 minutter i vand. Pureres derefter i mixer med salt, peber, smør, fløde og smages til med citronsaft, drysses med persille og holdes varmt.
  2. Ovnen indstilles på 220 grader.
  3. Ænderne skylles indvendigt og udvendigt, duppes tørre og gnides med salt og peber, og merian fordeles i hver and. Ænderne lægges i en bradepande og steges 20 minutter i ovnen. 
  4. Brystkødet skæres af ænderne og skæres i tynde skiver som holdes varme.
  5. Skalotteløg pilles og hakkes fint.
  6. Rødvin og stegesky kommes i en gryde med skalotteløg og koges ind til det halve.
  7. Resten af ænderne steger videre i ovnen ved 200 grader i 40 minutter.
  8. Saucen smages til med salt og peber. Det kolde smør i klatter røres i saucen.
  9. Halvdelen af saucen hældes over brystkødet. 
  10. Resten af andekødet pilles fra benene og serveres sammen med brystkødet og sauce til sellerimosen.

Denne opskrift er hentet fra FJERKRÆ, Lademanns nye kogebøger, 1988, udvalgt og bearbejdet af Annette Wolter.

 

Evaluering efter arbejdet:

Opskriften er af ældre dato hvor man måske ikke var så betænke-
lig ved rødt fjerkræ som man er i dag.
Og da der er svært at skære regulære bryststykker af vild- ænder, er det mest hensigtsmæs- sigt at stege vildanden færdigt
ved lavere varme og længere tid.

Selleri-kartoffelmosen var frem- ragende.

PANDEKAGER MED
APPELSINCREME

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

bullet120 g mel
bullet2 tsk. sukker
bullet½ tsk. salt
bullet6 æg
bullet½ l piskefløde
bullet2 spsk. smeltet smør
bulletolie/smør til pensling

APPELSINCREMEN

bullet2 dl appelsinsaft
bullet1 spsk. citronsaft
bullet2 spsk. maizenamel
bullet4 spsk. melis
bullet1 æg
bullet2 mandariner

 

 

Denne opskrift er hentet fra KØKKENSKOLEN - EFTERRETTER, Lademann, 1981,  Morten Lie.

FREMGANGSMÅDE:

PANDEKAGERNE

  1. Bland mel, sukker og salt i en skål.
  2. Æggene slås ud enkeltvis i en kop hældes derefter i skålen.
  3. Blandingen piskes sammen og fløden tilsætte lidt ad gangen.
  4. Smørret smeltes og piskes i dejen.
  5. Lad pandekagedejen hvile i 30 minutter.
  6. Varm en stegepande godt op, og smør den varme pande med olie eller smør.
  7. Hæld lidt dej på panden så bunden dækkes med et tyndt lag. Vip panden så dejen løber rundt og dækker alle huller.
  8. Bag pandekagerne ved kraftig varme i 2 minutter (eller til de er gyldne) på hver side.
  9. Stak pandekagerne på et varmt fad.

APPELSINCREMEN

  1. Rør ca. ½ dl. appelsinsaft sammen med maizenamel, 3 spsk. sukker og 1 æggeblomme.
  2. Bring de sidste 1½ dl. .appelsinsaft og 1 spsk. citronsaft i kog.
  3. Pisk lidt efter lidt jævningen (den rørte appelsinsaft, maizenamel, sukker og æggeblomme) i den kogende saft.
  4. Lad cremen køle af.
  5. Pil mandarinerne, del dem i både der vendes i den afkølede creme.
  6. Læg en skefuld creme på hver pandekage og rul dem sammen og lægges i et varmt ovnfast fad.
  7. Ovnen tændes på 250 grader.
  8. Æggehviden piskes stiv og tilsættes 2 spsk. sukker og piskes videre til marengs.
  9. Smør marengsmassen over pandekagerne.
  10. Stil fadet i ovnen til overfladen er gylden.
 

 

Evaluering efter arbejdet:

Alle var enige om at det var en rigtig god dessert som kan følges lige efter opskriften.