HERREMAD 
   MENU 7. NOV. 2006

Muslingesuppe fra Skagen

Oksesteg i ovn

Dansk Æblekage

 
Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007

 

 

Muslingesuppe fra Skagen

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

- 50 g smør
- karry
- 4 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 porrer
- 2 gulerødder
- salt
- peber
- 4 dl. hvidvin
- 5 dl.
madlavningsfløde

- 500 gr. frosne muslinger eller 
to dåser muslinger a 250 gr.


FREMGANGSMÅDE:

 

1.     Svits smør med karry i en stor gryde, og heri ristes hakket løg og hvidløg sammen med strimlet porre og gulerod.

2.     Tilsæt hvidvin og smag til med salt og peber. Lad koge under låg til grøntsagerne er møre.

3.     Tilsæt muslingerne og læg igen låg på gryden.

4.     Lad koge i nogle minutter og tilsæt fløden. 

 

Oksesteg i ovn

INGREDIENSER TIL 4-5 PERSONER:

1 løg
1 kilo skært oksekød 1 appelsin
1 deciliter bouillon
1 gulerod
1 stilk bladselleri
1 teskef. salvie
1 teskef. pebermix
Lidt salt

Sovs:

- Stegeskyen
- 1 appelsin (saften)
- c. 3 deciliter kraftig oksebouillon
- 0,5 teskef. engelsk sauce
- c. 3 spiseskef. maizena
 

Tilbehør:
Hvide kartofler

Grønne bønner

FREMGANGSMÅDE:

1. Gnub kødet med krydderierne. Kom kødet i et passende fad (ovn fast).

2.Pil løget. Skær gulerod, løg og appelsin i skiver. Snit sellerien i stykker. Kom det i fadet.

3. Kom bouillon over og put det i ovnen ved 175 grader i halvanden time.

4. Tag skyen fra kødet og op i en gryde.

5. Lad kødet stå, dækket med stanniol.

6. Kom appelsinsaft, engelsk sauce, bouillon, maizena op til skyen. Lad det koge kort.

7. Skær kødet i skiver og server hvide kartofler, bønner og sovsen til.

 

 
Dansk Æblekage

INGREDIENSER TIL 4-5 PERSONER:

- 1½ kg Belle Boskop eller andet æble
- Sukker efter behag
-1 vaniljestang
        
*
1 pakke tvebakker
100-150 gr. sukker
Ca. 50-75 gr. smør
       
*
½ l. piskefløde

 

FREMGANGSMÅDE:

1. Æbler skrælles og koges med vaniljestangen, så de er en grov mos. 

2. Tvebakkerne knuses og ristes på panden med sukker og smør. 

3. Den kolde fløde piskes til en passende stivhed. 

4. Det hele serveres hver for sig i tre skåle og man laver selv sin portion på sin tallerken eller i sin skål.