HERREMAD 
   MENU 24. OKT. 2006

Involtini di prosciutto e Mozzarella

Pastiera Napoletana Maniera di Knud-Erik

Italiensk Påsketærte på Knud-Eriks maner

(Tak til Knud-Erik for initiativet)

Forside
Opskrifter
Menu 2006-2007

 

 

 

 

Denne aftens indkøbshold har valgt at springe forretten over!!!!

 

 

Involtini di prosciutto e Mozzarella
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:


-500 g kalvefilet i 4 stykker
-50 g Parmasanskinke
-1 gulerod
-1 fed hvidløg
-60 g Mozzarella-ost i passende skiver
-4 spsk let Extra Vergine-olivenolie
-1 spsk fedt fra Parma-skinken 
-1½ dåse flåede, hakkede tomater
-salt og friskkværnet peber

-

- små kartofler (indkøberne vurderer selv antal)
-frisk rosmarin

 

FREMGANGSMÅDE:

1. Skræl kartoflerne.
2. Skiv dem en gang.
3. Varm olivenolie med salt og frisk rosmarin i en pande.
4. Kom kartoflerne i og lad dem simre under låg ca. 20 min.
5. Husk at vende kartoflerne en gang imellem.  

---

1. 500 g kalvefilet i fire stykker, banket tyndt (underpergamentpapir med flad hånd) og derefter skåret i otte ens stykker (direkte fra opskriften).
2.  Hak Parmaskinken, guleroden og hvidløget groft.
3. Fordel den hakkede Parmaskinke, den hakkede gulerod, det hakkede hvidløg og Mozzarella på hver skive kød.
3. Rul skiverne sammen og hæft dem hver især med to lange tandstikkere i et kryds.
4. Brun dem i olivenolien tilsat Parmaskinkefedtet.
5. Kom tomaterne ved.
6. Kværn salt og peber over.
7. Lad kalverullerne simre i ca. 10 min.
 -

 

 

 

Retten er hentet fra 'Det romerske køkken' af Anders Grøndahl.
Han har opskriften far Ristorante da Lillo al Piedone, Via del Piè di Marmo nr. 28.

Her under værtsparret carla og Angelo med deres tjener, Pacifico i midten.

 

Pastiera Napoletana Maniera di Knud-Erik

Italiensk Påsketærte på Knud-Eriks maner

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:

Ingredienser dej:

250 gr. hvedemel.
1 knivspids salt.

125 gr. smør.
1 stor æggeblomme.
Ca. 3 spiseskefulde koldt vand.
Vaniljesukker efter smag.

Ingredienser fyld:

500 gr. Ricotta.
90 gr. sukker.
3 store eller 4 små æg pisket sammen.
75-100 gr. smuttede snittede mandler.
4 pakker tørret frugt, som de kan købes i supermarkederne. (Jeg har varieret med tørret æble, tørret pære, tørret Mango, tørret melon, tørret Papaja, m.fl., men ikke ananas. Italienerne bruger oftest pomerans og sukat, men det synes jeg er lidt kedeligt).
Revet skal af en økologisk citron.
Revet skal af en økologisk appelsin.
Saft af lille eller en halv stor appelsin.
Korn af en halv stang Vanilje.

 

FREMGANGSMÅDE:

Dej

1. Kom mel, vaniljesukker og salt i en skål og smulder smørret heri med fingerspidserne. 
Dejen skal ligne brødkrummer inden den samles med æggeblommen og det kolde vand.

2. Lad dejen hvile i mindst en halv time i køleskab,
3. hvorefter den rulles ud og placeres i en smurt tærteform.
4. Dej resterne gemmes til dekoration.

 Fyld

1. Pisk Ricottaen med sukker og tilsæt ægget lidt ad gangen. 2. Bland herefter mandler, frugt, vaniljekorn, citronskal, appelsinskal og – saft i.                                                           
3. Fyldet hældes ud over tærtebunden og glattes jævnt.
4. Resterne af dejen rulles ud og laves til et gittermønster eller anden dekoration oven på fyldet.   
5. Tærten bages ved 180 gr.. ca. 45 – 50. min.   
6. Den varme tærte drysses ganske let med flormelis og stilles til afkøling.
7. Kagen serveres kold, i Italien uden tilbehør, men den er med succes blevet serveret i DK med iskold flødeskum.  

 

I onsdags lavede jeg til vores italiensk afslutning vedhæftede tærte. Den fik meget stor ros og blev ”revet” fra fadet og vores italienske (romerske) italiensk lærerinde, Elisabetta, sagde, at den var mere end på højde med de bedste varianter, som hun havde smagt i sit hjemland. Jeg sender opskriften som en dessert mulighed for den kommende sæson.  
K-E

Af hensyn til prisen på ovenstående dessert valgte indkøbsholdet en billigere løsning:

Ingredienser: 

6-8 æbler
120 g mel
120 g sukker
120 g smør

 

Fremgangsmåde: 

1.    Skræl æblerne, skær dem i både og fordel æbelbådene i et smurt tærtefad. 

2.    Smelt smørret i en tykbundet gryde. 

3.    Kom sukkeret i under omrøring sådan at smør og sukker holdes flydende. 

4.    Kom melet i under omrøring sådan at smør, sukker og mel holdes flydende. 

5.    Hæl dejen over æblerne i tærtefadet.

6.    Bag det i ovnen i 20 min. ved 200 grader (til overfladen er smukt gylden).

 

De kreative kan forsøde desserten ved f.eks.

1.    at knuse makroner over eller under æblerne,

2.    at hælde lidt Calvados, sherry eller andet spændende over,

3.    at komme hakkede valnødder i dejen,

 4. at .....