HERREMAD 
   MENU
23.04.2024

 

Lakseboard

Brandade - gratineret

Pandekager med is og solbærrom
 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Lakseboard:

Ingredienser til 4 personer (8 stk.).

bullet200 g flødeost
bullet200 g rygeost
bullet200 g koldrøget laks
bullet2 ss syltede rødløg (se nedenfor)
bullet4 ss små citronstykker
bullet5-6 kviste kørvel
bullet4 ss kapers
bullet1 bundt frisk dild
 
Syltede rødløg:
bullet2 rødløg
bullet2 dl æblecidereddike
bullet½ dl vand
bullet½ dl sukker
bullet½ tsk peberkorn


 

Lakseboard:

Fremgangsmåde:

  1. Flødeost og rygeost piskes sammen og smøres ud på en tallerken

  2. Laksen brækkes i mundrette stykker og fordeles ud over.

  3. Citron, rødløg, kapers, kørvel og finthakket dild fordeles ud over.

  4. Servers med smørstegt lyst brød.

Syltede rødløg:

  1. Skær løgene i tynde ringe og kom dem i en skål.

  2. Kog eddike, vand og sukker op i en gryde sammen med peberkorn til sukkerkornene er smeltet.

  3. Hæld den kogende varme eddikeblanding over løgene og lad trække.

 

Brandade - gratineret:

Ingredienser til 4 personer.

bullet200 g kullerfilet (eller anden lignende fisk)
bullet400 g skrællede kartofler
bullet2 kviste timian
bullet2 kviste rosmarin
bullet2 laurbærblade
bullet5 enebær
bullet2 skalotteløg – grofthakkede
bullet2 fed hvidløg – grofthakkede
bullet2 dl sødmælk
bullet(50 g) smør efter behov
bulletOlivenolie efter behov
bulletRasp
bullet50 g pecorino eller parmasan
bulletSalt
bulletPeber
 
Rosenkål:
bullet400 g rosenkål
bullet1 ts dijonsennep
bullet½ dl hvidvinseddike
bulletCa. 2 dl olivenolie
bullet1 økologisk citron
bullet1 skalotteløg
bulletSalt
bulletPeber
 
Brandade - gratineret:

Fremgangsmåde:

  1. Drys fisken med salt og lad den trække på køl i min. 2 timer, men gerne natten over.

  2. Skyl fisken i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Skær fisk og kartofler i grove stykker.

  3. Læg timian, rosmarin, laurbærblade og enebær i en tepose/kaffepose og snør den sammen.

  4. Kog alle ingredienser, dog ikke smør og olie, under låg i en tykbundet gryde til de er møre (15-20
    minutter). Rør af og til i gryden.

  5. Tag teposen op og tilsæt smør og olie og purér massen jævn med et piskeris. Smag til med salt og
    peber.

  6. Kom brandaden i et ildfast fad og drys med rasp og revet ost.

  7. Sæt fadet under grill til osten er smeltet og let gylden.
     

Rosenkål:

  1. Skær bunden af rosenkålene og pil bladene af. Skær igen bunden af, når det ikke er muligt at få fat i
    bladene og fortsæt, indtil kun hjertet er tilbage.

  2. Blancher hjerter og blade i letsaltet vand (To til fire minutter) og kom dem derefter direkte over i en skål
    med koldt vand.

 

Pandekager med is og solbærrom:

Ingredienser til 4 personer.

bullet3 æg
bullet3 dl mælk
bullet75 g smør
bullet1 spsk sukker
bullettsk groft salt
bulletRevet skal af en ½ citron
bullet80 g hvedemel

 

Pandekager med is og solbærrom:

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggene sammen og hæld mælk, sukker, salt og revet citron ved.

  2. Pisk hvedemel i lidt ad gangen, til en klumpfri dej.

  3. Smelt smørret i panden, og hæld det i dejen og pisk det godt igennem.

  4. Bag pandekagerne ved jævn varme, til de er lysebrune med sprøde kanter.

  5. Fold pandekagerne sammen 2 gange, og læg dem på et varmt fad.

  6. Hold dem varme under folie.

Servering

  1. Skær isen i bjælker og læg dem ind i pandekagerne lige før serveringen.

  2. Fortæres med solbærsyltetøj efter behag og et sip solbærrom