HERREMAD 
   MENU
09.04.2024

 

Pandekager med fyld

Rød Linsesuppe

Chokolademousse
 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Pandekager:

Ingredienser til 4 personer (8 stk.).

bullet½ dåser kikærter (ca. 200 g)
bullet4 dl mælk
bullet120 g hvedemel
bullet1 tsk. salt
bullet2 æg
bullet25 g smør

Fyld og Topping

bullet25 g smør
bullet25 g mel
bullet1½ dl mælk
bullet½ dl fløde
bullet2 æggeblommer
bullet250 g brune champignoner, hakkes groft
bulletSalt, peber, paprika
bulletlidt citronsaft
bullet50 g revet ost
bulletpaprika
bullet1 spiseke hakket persille
 
Pandekager:

Fremgangsmåde:

  1. Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af.

  2. Blend kikærter og mælk sammen i en blender, og hæld dejen i en skål.

  3. Tilsæt mel og salt i skålen, og pisk dejen sammen med et piskeris.

  4. Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen.

  5. Steg pandekagerne gyldne i smør.

Fyld og topping

  1. Fremgangsmåde:

  2. Smelt smør og tilsæt melet

  3. Tilsæt 1½ dl lunken mælk

  4. Lad sovsen koge igennem til den er tyk

  5. Stuvningen må ikke være for tynd, så løber den ud af pandekagerne

  6. Pisk æggeblommer og fløde sammen

  7. Kom blandingen i saucen sammen med de hakkede champignon

  8. Smag godt til og fordel fyldet på pandekagerne, der rulles sammen og lægges i et smurt ovnfast fad

  9. Skyl persillen, og hak den.

  10. Drys revet ost, paprika og persille over

  11. Gratiner pandekagerne i ovnen ved 225 grader 7-8 minutter

 

Rød Linsesuppe:

Ingredienser til 4 personer.

bullet2 store finthakkede løg
bullet4 fed finthakkede hvidløg
bullet1 finthakkede chilier
bullet2 spsk friskrevet ingefær
bullet1 spsk garam masala
bullet1 spsk karry
bullet4 spsk raps- eller olivenolie
bullet0,7 l vand
bullet1 grønsagsbouillonterning (hønsefond)
bullet100 g røde linser
bullet4 tomater, skåret i grove tern
bullet500 g kyllingebryst
bullet200 g fromage frais (cremefraiche)
bullet1 bundt koriander

Flutes (1 stk):

bullet10 g gær
bullet1 dl lunkent vand
bullet½ tsk salt
bullet125-150 g hvedemel
 
Rød Linsesuppe:

Fremgangsmåde:

  1. Svits løg, hvidløg, chili og ingefær i olien sammen med krydderierne.

  2. Tilsæt bouillon, linser og tomat. Lad det simre i 30 min.

  3. Blend suppen med en stavblender.

  4. Kog kyllingekødet i en gryde med vand i ca. 20 min.

  5. Pluk kødet i mindre stykker, og kom det i suppen inden servering.

  6. Top med fromage frais (cremefraiche) og pynt med finthakkede koriander.

Flutes

  1. Opløs gær og salt i det lunkne vand.

  2. Rør derefter melet i lidt af gangen

  3. Rul derefter dejen ud til 1 flute som hæver på bagepladen 20 min.

  4. Snittes og pensles med sammen pisket æg.

  5. Bages midt i ovnen ved 225 grader i 12-18 min.

  6. Pensles med vand 2 gange under bagningen

Chokolademousse:

Ingredienser til 4 personer.

bullet100 g god mørk 70% chokolade
bullet4 past. æggehvide
bullet4 past. æggeblommer
bullet4 spk rørsukker
 
Chokolademousse:

Fremgangsmåde:

  1. Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i en skål over vandbad

  2. Den må højst være 45 grader – det svarer til godt håndvarm

  3. Pisk æggehviderne helt stive

  4. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret

  5. Rør 1 spk af æggesnapsen ud i den smeltede, håndvarme chokolade, det forhindrer chokoladen i at koagulere

  6. Rør derpå chokoladen ud i resten af æggesnapsen

  7. Fold til sidst de stiftpiskede hvider i chokolade-æggemassen

  8. De skal fordeles helt jævnt

  9. Hæld moussen i små portionsglas, stil den koldt mindst ½ time, så moussen sætter sig.