HERREMAD 
   MENU
11.02.2025

 

Bruschetta
Brunkål
Bagte æbler med marcipan og chokolade
 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Bruschetta :

Ingredienser til 4 person

bullet

8 små skiver koldhævet brød

bullet

4 tomater

bullet

Olivenolie med hvidløg

bullet

100 g marinerede hvidløg

bullet

Frisk oregano

bullet

Havsalt

bullet

25 g parmesan

Bruschetta :

Fremgangsmåde:

  1. Brødskiverne pensles med olivenolie og ristes let i ovnen ved 200°C.

  2. Fjern kernerne i tomaterne, og skær dem i tern.

  3. Bland dem sammen med marinerede hvidløg og friskhakket oregano.

  4. Brødskiverne placeres på en bageplade, og tomatblandingen fordeles på brødet.

  5. Top med høvlet parmesan.

  6. Bagepladen placeres øverst i ovnen og grilles, indtil det syder og sprutter, og parmesanen begynder at smelte.

  7. Pynt med frisk oregano, og server brødene rygende varme som appetizer eller forret.
     

Brunkål :

Ingredienser til 4 personer.

bullet

1500 gram hvidkål fintsnittet

bullet

150 gram sukker

bullet

30 gram smør

bullet

800 gram kød ( flæsk, bacon, medister)

bullet

400 gram Kartofler skåret i mundrette firkanter

bullet

Salt og peber

Brunkål :

Fremgangsmåde:

  1. Sæt flæsk og bacon over til hurtigt opkog

  2. Smelt sukker til karamelisering i gryde

  3. Tilsæt smørret og rør rundt til homogen

  4. Tilsæt hvidkålen og rør rundt

  5. Tilsæt lidt kogevand fra kødet

  6. Kom kødet i gryden og pak hvidkålen omkring og over. Læg låg på.

  7. Sørg for at der hele tiden er vand i bunden

  8. Efter 90 minutter tilsættes kartoflerne

  9. Koger videre i 15 minutter hvorefter medister tilsættes i gryden

  10. Peber og salt skal først tilsættes nu

  11. Kød og pølse tages op og serveres apart i skiver

  12. Serveres med sennep, rødbeder, rugbrød
     

Bagte æbler med marcipan og chokolade :

Ingredienser til 4 personer.

bullet

4 Æbler uden kærnehus og stilk

bullet

60 g mørk chokolade 55%

bullet

100 g Marcipan

Pynt

bullet

Flødeskum eller en god is
 

Bagte æbler med marcipan og chokolade :

Fremgangsmåde:

  1. Hak mørk chokolade, ælt det ind i marcipanen og kom det i æblerne.

  2. Bag æblerne ved 180° C i ca. 15 minutter.

  3. Serveres med kold flødeskum eller en god is.