HERREMAD
MENU
11.02.2025 |
Bruschetta
Brunkål
Bagte æbler med marcipan og chokolade
|
Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025 |
Bruschetta : Ingredienser til 4 person
 |
8 små skiver
koldhævet brød |
 |
4 tomater |
 |
Olivenolie med
hvidløg |
 |
100 g marinerede
hvidløg |
 |
Frisk oregano |
 |
Havsalt |
 |
25 g parmesan |
|
Bruschetta : Fremgangsmåde:
-
Brødskiverne pensles
med olivenolie og ristes let i ovnen ved 200°C.
-
Fjern kernerne i
tomaterne, og skær dem i tern.
-
Bland dem sammen med
marinerede hvidløg og friskhakket oregano.
-
Brødskiverne
placeres på en bageplade, og tomatblandingen fordeles på brødet.
-
Top med høvlet
parmesan.
-
Bagepladen placeres
øverst i ovnen og grilles, indtil det syder og sprutter, og parmesanen
begynder at smelte.
-
Pynt med frisk
oregano, og server brødene rygende varme som appetizer eller forret.
|
Brunkål : Ingredienser til
4 personer.
 |
1500 gram hvidkål
fintsnittet |
 |
150 gram sukker
|
 |
30 gram smør
|
 |
800 gram kød (
flæsk, bacon, medister) |
 |
400 gram Kartofler
skåret i mundrette firkanter |
 |
Salt og peber
|
|
Brunkål : Fremgangsmåde:
-
Sæt flæsk og bacon
over til hurtigt opkog
-
Smelt sukker til
karamelisering i gryde
-
Tilsæt smørret og
rør rundt til homogen
-
Tilsæt hvidkålen og
rør rundt
-
Tilsæt lidt kogevand
fra kødet
-
Kom kødet i gryden
og pak hvidkålen omkring og over. Læg låg på.
-
Sørg for at der hele
tiden er vand i bunden
-
Efter 90 minutter
tilsættes kartoflerne
-
Koger videre i 15
minutter hvorefter medister tilsættes i gryden
-
Peber og salt skal
først tilsættes nu
-
Kød og pølse tages
op og serveres apart i skiver
-
Serveres med sennep,
rødbeder, rugbrød
|
Bagte æbler
med marcipan og chokolade : Ingredienser til
4 personer.
 |
4 Æbler uden
kærnehus og stilk |
 |
60 g mørk chokolade
55% |
 |
100 g Marcipan
|
Pynt
 |
Flødeskum eller en
god is
|
|
Bagte æbler med marcipan og
chokolade : Fremgangsmåde:
-
Hak mørk chokolade,
ælt det ind i marcipanen og kom det i æblerne.
-
Bag æblerne ved 180°
C i ca. 15 minutter.
-
Serveres med kold
flødeskum eller en god is.
|