Sposai,
Pollo, Can La Pasta Sciocche Za De Prugne : Ingredienser til
4 personer.
Hjemmelavet pasta:
|
400 g Tipo 00 mel |
|
4 stk æg |
|
1 tsk salt |
Italiensk inspireret
kylling:
|
4 stk kyllingefiler |
|
30 g hvedemel |
|
2 stk løg, fint
hakket |
|
4 fed hvidløg, fint
revet |
|
75 g soltørrede
tomater i olie, finthakket |
|
2 tsk tørret oregano |
|
1 tsk tørret timian |
|
½ tsk chili pulver |
|
½ tsk Chayenne peber |
|
2 dl hønsebouillon |
|
2,5 dl piskefløde |
|
15 g koncentreret
tomatpuré |
|
1 håndfuld frisk
basilikum |
|
100 g parmesan,
fintrevet |
|
2 spsk olie |
|
10 g smør |
|
Salt |
|
Sort peber,
friskkværnet |
|
2 forårsløg |
|
½ broccoli |
|
Sposai, Pollo, Can La Pasta
Sciocche Za De Prugne : Fremgangsmåde:
Hjemmelavet pasta:
-
Hæld melet ud på et
rent bord og lav en stor fordybning i midten.
-
Slå æggene ud heri
og drys med salt. Brug en gaffel til at piske æggen sammen og melet i
lidt ad gangen.
-
Ælt derefter dejen
godt med dine hænder, til den bliver smidig og plastisk – her skal du
have lidt tålmodighed, for det tager i hvert fald 10-15 minutter. Er din
dej lidt for tør, kan der tilsættes et par spsk vand. Lad pastadejen
hvile i 30-60 minutter i en skål med et klæde over.
-
Drys mel på bordet,
og del pastadejen i to stykker.
-
Rul ét stykke ud af
gangen med en kagerulle. Så tyndt som muligt, da de bliver til dobbelt
tykkelse når det koges. Når pastaen er rullet tynd, skæres pastaen ud i
strimler i den ønskede størrelse, ca. 1 cm i bredden, med en skarp kniv.
-
Læg din pasta på et
meldrysset bord, imens du ruller den anden halvdel af dejen ud, på samme
måde.
-
Umiddelbart før
servering koges pastastrimlerne i godt saltet vand, til den er al dente.
Det tager 4-5 minutters tid afhængig af størrelsen. Smag dig evt. frem.
Italiensk inspireret
kylling:
-
Hak løg og hvidløg
finthakket. Fint hak de soltørrede tomater. Riv parmesanen til
fintrevet.
-
Lav hønsebouillonen.
Hak den friske basilikum (og stil den til side). Hav alle ingredienser
klar.
-
Dup
kyllingestykkerne med køkkenrulle. Vend kyllingestykkerne i en blanding
af hvedemel, salt og peber, så det er godt dækket på alle sider.
-
Varm en sauterpande
op med olie. Kom smør på lad det bruse af.
-
Steg derefter
kyllingestykkerne i 2 minutter på begge sider ved middelhøj varme til
kyllingekødet har fået en flot farve og stegeskorpe.
-
Tag
kyllingestykkerne fra og lad dem hvile på en tallerken et øjeblik.
-
Kom soltørrede
tomater i olie, løg og hvidløg på den samme pande og sauter i et par
minutter ved middelvarme, til løgene er bløde.
-
Tilsæt oregano,
timian, chili pulver, Cayennepeber, hønsebouillon, piskefløde, tomatpuré
på panden, og rør det godt sammen.
-
Kom
kyllingestykkerne tilbage på panden, og lad saucen simre i 10-15
minutter, til kødet er
gennemstegt.
-
Imens laves mindre
buketter af broccolien, som koges til al dente.
-
Kog imens pastaen
(se ovenfor).
-
Rør parmesanen og de
hakkede basilikum blade i saucen og smag derefter saucen til med
salt og friskkværnet peber.
-
Forårsløgene snittes
meget fint, og bruges som drys ovenpå saucen.
-
Serveres med
broccolien til
. |
Sveske
trifli : Ingredienser til
4 personer.
Sveskemos:
|
250 g svesker |
|
3 dl vand |
|
20 g sukker |
|
1-2 tsk
vaniljesukker |
|
Lidt portvin (Resten
drikkes til desserten) |
Vaniljecremen:
|
0,35 dl mælk |
|
2 stk æg |
|
50 g sukker |
|
1 spsk vaniljesukker |
|
2 spsk Maizenamel |
Makroner
|
15 stk makroner |
Topping:
|
¼ l fløde til
flødeskum |
|
50 g chokolade |
|
Sveske trifli : Fremgangsmåde:
Sveskemos:
-
Hæld sveskerne i en
gryde og tilsæt vand og lidt portvin. Lad dem koge op i 10 – 15
minutter, til de er udblødte og udkogte.
-
Blend sveskerne med
en stavblender direkte i gryden og smag evt. til med sukker og
vaniljesukker. Vil man have sveskerne mere rustik, moses de med en
gaffel.
-
Så er sveskemosen
klar til brug. Stil den til afkøling. Er den for fast i strukturen, kan
man rør lidt vand i.
Vaniljecreme:
-
Rør maizena melet ud
i 1 dl mælk.
-
Rør æg, sukker og
vaniljesukker sammen, og rør maizena blandingen ud heri.
-
Varm resten af
mælken langsomt op i en gryde. Hæld maizena-æggeblanding ud i den nu
næsten kogende mælk, i en tynd stråle. Pisk godt til cremen tykner. Rør
konstant, den vil nemlig nemt brænde på.
-
Tag gryden af
blusset, når cremen har nået en passende konsistens. Stil cremen til
afkøling.
Makroner:
-
Knus makronerne i
hånden, så der ikke bliver for store stykker.
Topping:
-
Fløden piskes til at
toppe triflien med, sammen med den revne chokolade.
Servering:
-
Serveres i små glas.
Læg 2 spsk sveskemos bunden, derefter 2 spsk vaniljecreme, makroner i
lag.
-
Toppes med flødeskum
og revet chokolade
|