HERREMAD 
   MENU
28.01.2025

 

Sposai, Pollo, Can La Pasta Sciocche Za De Prugne

Sveske trifli

 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Sposai, Pollo, Can La Pasta Sciocche Za De Prugne :

Ingredienser til 4 personer.

Hjemmelavet pasta:

bullet

400 g Tipo 00 mel

bullet

4 stk æg

bullet

1 tsk salt

Italiensk inspireret kylling:

bullet

4 stk kyllingefiler

bullet

30 g hvedemel

bullet

2 stk løg, fint hakket

bullet

4 fed hvidløg, fint revet

bullet

75 g soltørrede tomater i olie, finthakket

bullet

2 tsk tørret oregano

bullet

1 tsk tørret timian

bullet

½ tsk chili pulver

bullet

½ tsk Chayenne peber

bullet

2 dl hønsebouillon

bullet

2,5 dl piskefløde

bullet

15 g koncentreret tomatpuré

bullet

1 håndfuld frisk basilikum

bullet

100 g parmesan, fintrevet

bullet

2 spsk olie

bullet

10 g smør

bullet

Salt

bullet

Sort peber, friskkværnet

bullet

2 forårsløg

bullet

½ broccoli

Sposai, Pollo, Can La Pasta Sciocche Za De Prugne :

Fremgangsmåde:

Hjemmelavet pasta:

  1. Hæld melet ud på et rent bord og lav en stor fordybning i midten.

  2. Slå æggene ud heri og drys med salt. Brug en gaffel til at piske æggen sammen og melet i
    lidt ad gangen.

  3. Ælt derefter dejen godt med dine hænder, til den bliver smidig og plastisk – her skal du have lidt tålmodighed, for det tager i hvert fald 10-15 minutter. Er din dej lidt for tør, kan der tilsættes et par spsk vand. Lad pastadejen hvile i 30-60 minutter i en skål med et klæde over.

  4. Drys mel på bordet, og del pastadejen i to stykker.

  5. Rul ét stykke ud af gangen med en kagerulle. Så tyndt som muligt, da de bliver til dobbelt tykkelse når det koges. Når pastaen er rullet tynd, skæres pastaen ud i strimler i den ønskede størrelse, ca. 1 cm i bredden, med en skarp kniv.

  6. Læg din pasta på et meldrysset bord, imens du ruller den anden halvdel af dejen ud, på samme måde.

  7. Umiddelbart før servering koges pastastrimlerne i godt saltet vand, til den er al dente. Det tager 4-5 minutters tid afhængig af størrelsen. Smag dig evt. frem.

Italiensk inspireret kylling:

  1. Hak løg og hvidløg finthakket. Fint hak de soltørrede tomater. Riv parmesanen til fintrevet.

  2. Lav hønsebouillonen. Hak den friske basilikum (og stil den til side). Hav alle ingredienser
    klar.

  3. Dup kyllingestykkerne med køkkenrulle. Vend kyllingestykkerne i en blanding af hvedemel, salt og peber, så det er godt dækket på alle sider.

  4. Varm en sauterpande op med olie. Kom smør på lad det bruse af.

  5. Steg derefter kyllingestykkerne i 2 minutter på begge sider ved middelhøj varme til kyllingekødet har fået en flot farve og stegeskorpe.

  6. Tag kyllingestykkerne fra og lad dem hvile på en tallerken et øjeblik.

  7. Kom soltørrede tomater i olie, løg og hvidløg på den samme pande og sauter i et par minutter ved middelvarme, til løgene er bløde.

  8. Tilsæt oregano, timian, chili pulver, Cayennepeber, hønsebouillon, piskefløde, tomatpuré på panden, og rør det godt sammen.

  9. Kom kyllingestykkerne tilbage på panden, og lad saucen simre i 10-15 minutter, til kødet er
    gennemstegt.

  10. Imens laves mindre buketter af broccolien, som koges til al dente.

  11. Kog imens pastaen (se ovenfor).

  12. Rør parmesanen og de hakkede basilikum blade i saucen og smag derefter saucen til med
    salt og friskkværnet peber.

  13. Forårsløgene snittes meget fint, og bruges som drys ovenpå saucen.

  14. Serveres med broccolien til

.
 

Sveske trifli :

Ingredienser til 4 personer.

Sveskemos:

bullet

250 g svesker

bullet

3 dl vand

bullet

20 g sukker

bullet

1-2 tsk vaniljesukker

bullet

Lidt portvin (Resten drikkes til desserten)

Vaniljecremen:

bullet

0,35 dl mælk

bullet

2 stk æg

bullet

50 g sukker

bullet

1 spsk vaniljesukker

bullet

2 spsk Maizenamel

Makroner

bullet

15 stk makroner

Topping:

bullet

¼ l fløde til flødeskum

bullet

50 g chokolade

 

Sveske trifli :

Fremgangsmåde:

Sveskemos:

  1. Hæld sveskerne i en gryde og tilsæt vand og lidt portvin. Lad dem koge op i 10 – 15
    minutter, til de er udblødte og udkogte.

  2. Blend sveskerne med en stavblender direkte i gryden og smag evt. til med sukker og vaniljesukker. Vil man have sveskerne mere rustik, moses de med en gaffel.

  3. Så er sveskemosen klar til brug. Stil den til afkøling. Er den for fast i strukturen, kan man rør lidt vand i.

Vaniljecreme:

  1. Rør maizena melet ud i 1 dl mælk.

  2. Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen, og rør maizena blandingen ud heri.

  3. Varm resten af mælken langsomt op i en gryde. Hæld maizena-æggeblanding ud i den nu næsten kogende mælk, i en tynd stråle. Pisk godt til cremen tykner. Rør konstant, den vil nemlig nemt brænde på.

  4. Tag gryden af blusset, når cremen har nået en passende konsistens. Stil cremen til afkøling.

Makroner:

  1. Knus makronerne i hånden, så der ikke bliver for store stykker.

Topping:

  1. Fløden piskes til at toppe triflien med, sammen med den revne chokolade.

Servering:

  1. Serveres i små glas. Læg 2 spsk sveskemos bunden, derefter 2 spsk vaniljecreme, makroner i lag.

  2. Toppes med flødeskum og revet chokolade