HERREMAD
MENU
07.01.2025 |
Tuntærte
Pasta med laks og spinat
Hindbærsnitter
|
Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025 |
Tuntærte: Ingredienser til
4 personer.
 | 100 g margarine |
 | 150 g mel |
 | 200 g rejer |
 | 1 dåse tun |
 | 1 dåse asparges |
 | 225 g mayonaise |
 | 2 spsk sennep |
 | 2 spsk vineddike |
 | 3 æggehvider |
 | Salt |
 | Peber |
 | Dild |
|
Tuntærte: Fremgangsmåde:
-
Tærtebund:
-
Alle ingredienser blandes og dejen hviler i køleskab ca. 5-10 min.
-
Dejen rulles ud og placeres i formen.
-
Tærten bages ved 225 grader i 12 min.
Fyld:
-
Kom tun i bunden af den forbagte tærtebund, derefter rejer og asparges
samt dild.
-
Pisk æggehvider stive.
-
Vend vineddike, mayonnaise og sennep i de piskede æggehvider og kom
massen ovenpå tærten med fyld.
-
Bages ca. 15 min ved 200 grader
|
Pasta med
laks og spinat: Ingredienser til
4 personer.
 | 400 g laks |
 | 2 spsk. olivenolie til stegning |
 | 500 g frisk pasta |
 | 4 fed hvidløg |
 | 2 spsk. olivenolie |
 | 500 g frisk babyspinat |
 | 200 g ricotta |
 | 50 g friskrevet parmesan |
 | 1 citron |
 | salt |
 | peber |
|
Pasta med laks og spinat: Fremgangsmåde:
-
Steg laksen i en smule olie på en varm pande. Lad den stege næsten
færdig på den ene side.
-
Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på
eftervarmen. Krydr med salt og
fjern skindsiden.
-
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Dræn vandet fra, men gem det.
-
Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Sautér hvidløg i olivenolie i
en stor sauterepande eller
gryde, til det brunes lidt.
-
Tilsæt spinat, og lad den falde sammen.
-
Tilsæt ricotta og kogt pasta. Lad det hele varme kort op.
-
Spæd op med en smule kogevand, og smag til med salt og masser af sort
peber.
-
Vend brud af laks i.
Servering
-
Servér straks med masser af parmesan, citron skåret i både.
|
Hindbærsnitter: Ingredienser til
4 personer.
Snitter
 | 40 g smør |
 | 20 g flormelis |
 | ½ tsk. vaniljesukker |
 | 65 g hvedemel |
 | 0,3 stk. æg (del med de andre hold) |
 | 0.3 dl. hindbærsyltetøj |
Glasur
 | ½ spsk. vand |
 | 1 dl. flormelis |
|
Hindbærsnitter: Fremgangsmåde:
Snitter
-
Skær smørret i mindre stykker og kom i en skål. Bland flormelis og
vaniljesukker i.
-
Rør nu melet heri og saml dejen med æg.
-
Dejen rulles ud på meldrysset bord og stikkes ud med vandglas eller
lignende, således der er 8
lige store stykker.
-
Kom kagerne på bagepapir
-
Sæt ovnen på 180 grader. Bages ca. 25 min. Kagerne skal være fint
gyldne. Tag ud og afkøl helt.
-
Smør hindbærsyltetøj over halvdelen af kagerne
Glasur:
-
Kom vand i en skål og rør flormelis i lidt efter lidt til en glasur.
-
Kom glasuren på de resterende kager.
|