HERREMAD 
   MENU
07.01.2025

 

Tuntærte

Pasta med laks og spinat

Hindbærsnitter
 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Tuntærte:

Ingredienser til 4 personer.

bullet100 g margarine
bullet150 g mel
bullet200 g rejer
bullet1 dåse tun
bullet1 dåse asparges
bullet225 g mayonaise
bullet2 spsk sennep
bullet2 spsk vineddike
bullet3 æggehvider
bulletSalt
bulletPeber
bulletDild
 
Tuntærte:

Fremgangsmåde:

  1. Tærtebund:

  2. Alle ingredienser blandes og dejen hviler i køleskab ca. 5-10 min.

  3. Dejen rulles ud og placeres i formen.

  4. Tærten bages ved 225 grader i 12 min.

Fyld:

  1. Kom tun i bunden af den forbagte tærtebund, derefter rejer og asparges samt dild.

  2. Pisk æggehvider stive.

  3. Vend vineddike, mayonnaise og sennep i de piskede æggehvider og kom massen ovenpå tærten med fyld.

  4. Bages ca. 15 min ved 200 grader
     

Pasta med laks og spinat:

Ingredienser til 4 personer.

bullet400 g laks
bullet2 spsk. olivenolie til stegning
bullet500 g frisk pasta
bullet4 fed hvidløg
bullet2 spsk. olivenolie
bullet500 g frisk babyspinat
bullet200 g ricotta
bullet50 g friskrevet parmesan
bullet1 citron
bulletsalt
bulletpeber
 
Pasta med laks og spinat:

Fremgangsmåde:

  1. Steg laksen i en smule olie på en varm pande. Lad den stege næsten færdig på den ene side.

  2. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt og
    fjern skindsiden.

  3. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Dræn vandet fra, men gem det.

  4. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Sautér hvidløg i olivenolie i en stor sauterepande eller
    gryde, til det brunes lidt.

  5. Tilsæt spinat, og lad den falde sammen.

  6. Tilsæt ricotta og kogt pasta. Lad det hele varme kort op.

  7. Spæd op med en smule kogevand, og smag til med salt og masser af sort peber.

  8. Vend brud af laks i.

Servering

  1. Servér straks med masser af parmesan, citron skåret i både.
     

Hindbærsnitter:

Ingredienser til 4 personer.

Snitter

bullet40 g smør
bullet20 g flormelis
bullet½ tsk. vaniljesukker
bullet65 g hvedemel
bullet0,3 stk. æg (del med de andre hold)
bullet0.3 dl. hindbærsyltetøj

Glasur

bullet½ spsk. vand
bullet1 dl. flormelis
Hindbærsnitter:

Fremgangsmåde:

Snitter

  1. Skær smørret i mindre stykker og kom i en skål. Bland flormelis og vaniljesukker i.

  2. Rør nu melet heri og saml dejen med æg.

  3. Dejen rulles ud på meldrysset bord og stikkes ud med vandglas eller lignende, således der er 8
    lige store stykker.

  4. Kom kagerne på bagepapir

  5. Sæt ovnen på 180 grader.  Bages ca. 25 min. Kagerne skal være fint gyldne. Tag ud og afkøl helt.

  6. Smør hindbærsyltetøj over halvdelen af kagerne

Glasur:

  1. Kom vand i en skål og rør flormelis i lidt efter lidt til en glasur. 

  2. Kom glasuren på de resterende kager.