HERREMAD 
   MENU
05.11.2024

 

Kammusling Aguachile

Torsk i fad med grøntsager og perlebyg


Citron og passionsfrugttærte med marengs

 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Kammusling Aguachile:

Ingredienser til 4 personer.

bullet3 kammuslinger
bulletSaften fra ca. 2 lime
bullet2 agurker
bullet1/4 – ½ jalapeño chili
bullet1 fed hvidløg
bullet1 stort bundt frisk koriander
bullet½ rødløg
bulletSalt og peber
Kammusling Aguachile:

Fremgangsmåde:

  1. Skær kammuslingerne i tynde skiver af ca. 3 mm. Drys et tyndt lag salt over dem på begge sider.
    Kom dem i en skål, hvor de dækkes med limesaft ca. 35 min før servering. Lad dem stå på køl i ca. 30 minutter, hvor de ind i mellem vendes. Kammuslingerne tilberedes pga. syren fra limen.

  2. Blend 1½ agurk og pres væden ud gennem en si, eller brug en saftpresser.

  3. Blend den halve agurk, hvidløget, 2 koriander og jalapeñoen til en pesto masse, som smages til med salt og peber, og om der skal tilsættes mere chili.

  4. Hak rødløget i meget fine tern.

  5. Ved servering kommes en ønsket mængde agurkesaft i en dyb tallerken eller skål. Fordel kammuslingeskiverne i saften.

  6. Kom noget pesto over kammuslingerne og drys lidt fint hakkede rødløg over.

  7. Pynt med korianderblade og spiselige blomster.

Torsk i fad med grøntsager og perlebyg:

Ingredienser til 4 personer.

bullet500 g torskefilet
bullet2 porrer
bullet300 g gulerødder
bullet1 fennikel
bullet1 spsk. Smør til stegning
bullet1 potte frisk dild
bulletSalt og peber
bullet1 dl hvidvin
bullet1 dl grøntsagsbouillon
bullet1 ½ dl piskefløde

Tilbehør

bullet2 dl perlebyg
bullet1 citron
Torsk i fad med grøntsager og perlebyg:

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Gå fisken efter for ben og skær den i portionsstykker.

  2. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Rens fennikel og skær den i tynde skiver. Steg alle grøntsagerne i en varm pande i 2-3 min til de falder let sammen.

  3. Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad. Hak dilden, tag lidt fra til pynt. Drys hakket dild over grøntsagerne
    og krydder med salt og peber. Hæld hvidvin og bouillon i fadet. Bag retten i 15 min.

  4. Tag fadet ud af ovnen og vend rundt i grøntsagerne. Læg torskestykkerne oven på grøntsagerne og bag retten i yderligere 10 min, til fisken er gennemstegt.

  5. Tilbered perlebyggen efter pakkens anvisning.

Servering:

  1. Pynt retten med dild og server den med perlebyg og citronbåde.
     

Citron og passionsfrugttærte med marengs:

Ingredienser til 4 personer.

Tærtedej

bulletFærdig tærtedej

Citroncreme:

bullet2 citroner
bullet1 passionsfrugt
bullet100 g sukker
bullet2 æg
bullet2 æggeblommer
bullet2 dl piskefløde

Marengs

bullet2 pasteuriserede æggehvider
bullet100 g. sukker

Pynt

bullet4 stilke citronmellisse
 
Citron og passionsfrugttærte med marengs.

Fremgangsmåde:

Tærtedej

  1. Bag tærtedejen efter pakkens anvisning. Strø evt. lidt sukker på dejen. Skru ovnen ned på 150 grader.

Citroncreme:

  1. Skær skallen af citronerne. Skær fileterne ud. Blend citronfileterne, indmad fra passionsfrugten, sukker, æg, æggeblommer og fløde sammen i en blender. Sigt cremen så kernerne fra passionsfrugten sorteres fra.

  2. Hæld cremen over tærtebunden. Bag tærten i ca. 45 minutter, så cremen sætter sig. Lad kagen køle
    af.

Marengs.

  1. Pisk æggehviderne til hvidt skum. Tilsæt sukkeret lidt af gangen. Pisk videre til æggehviderne er helt stive.
    Fyld marengsmassen i sprøjteposer med rund tylle. Sprøjt marengsen på tærten i små toppe.
    Brænd marengsen med en gas brænder.

Pynt:

  1. Pynt kagen med citronmelisse.