HERREMAD
MENU
05.11.2024 |
Kammusling Aguachile
Torsk i fad med grøntsager og perlebyg
Citron og passionsfrugttærte med marengs
|
Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025 |
Kammusling
Aguachile: Ingredienser til
4 personer.
| 3 kammuslinger |
| Saften fra ca. 2 lime |
| 2 agurker |
| 1/4 – ½ jalapeño chili |
| 1 fed hvidløg |
| 1 stort bundt frisk koriander |
| ½ rødløg |
| Salt og peber |
|
Kammusling Aguachile: Fremgangsmåde:
-
Skær kammuslingerne i tynde skiver af ca. 3 mm. Drys et tyndt lag salt
over dem på begge sider.
Kom dem i en skål, hvor de dækkes med limesaft ca. 35 min før servering. Lad dem stå på køl i ca.
30 minutter, hvor de ind i mellem vendes. Kammuslingerne tilberedes pga.
syren fra limen.
-
Blend 1½ agurk og pres væden ud gennem en si, eller brug en saftpresser.
-
Blend den halve agurk, hvidløget, 2 koriander og jalapeñoen til en
pesto masse, som smages til med salt og peber, og om der skal tilsættes
mere chili.
-
Hak rødløget i meget fine tern.
-
Ved servering kommes en ønsket mængde agurkesaft i en dyb tallerken
eller skål. Fordel kammuslingeskiverne i saften.
-
Kom noget pesto over kammuslingerne og drys lidt fint hakkede rødløg
over.
-
Pynt med korianderblade og spiselige blomster.
|
Torsk i fad
med grøntsager og perlebyg: Ingredienser til
4 personer.
| 500 g torskefilet |
| 2 porrer |
| 300 g gulerødder |
| 1 fennikel |
| 1 spsk. Smør til stegning |
| 1 potte frisk dild |
| Salt og peber |
| 1 dl hvidvin |
| 1 dl grøntsagsbouillon |
| 1 ½ dl piskefløde |
Tilbehør
| 2 dl perlebyg |
| 1 citron |
|
Torsk i fad med grøntsager og
perlebyg: Fremgangsmåde:
-
Tænd ovnen på 200 grader. Gå fisken efter for ben og skær den i
portionsstykker.
-
Rens porrerne og skær dem i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær
dem i tynde stave. Rens fennikel og skær den i tynde skiver. Steg alle
grøntsagerne i en varm pande i 2-3 min til de falder let sammen.
-
Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad. Hak dilden, tag lidt fra til pynt.
Drys hakket dild over grøntsagerne
og krydder med salt og peber. Hæld hvidvin og bouillon i fadet. Bag
retten i 15 min.
-
Tag fadet ud af ovnen og vend rundt i grøntsagerne. Læg torskestykkerne
oven på grøntsagerne og bag retten i yderligere 10 min, til fisken er
gennemstegt.
-
Tilbered perlebyggen efter pakkens anvisning.
Servering:
-
Pynt retten med dild og server den med perlebyg og citronbåde.
|
Citron og
passionsfrugttærte med marengs: Ingredienser til
4 personer.
Tærtedej
| Færdig tærtedej |
Citroncreme:
| 2 citroner |
| 1 passionsfrugt |
| 100 g sukker |
| 2 æg |
| 2 æggeblommer |
| 2 dl piskefløde |
Marengs
| 2 pasteuriserede æggehvider |
| 100 g. sukker |
Pynt
| 4 stilke citronmellisse
|
|
Citron og passionsfrugttærte med
marengs. Fremgangsmåde:
Tærtedej
-
Bag tærtedejen efter pakkens anvisning. Strø evt. lidt sukker på dejen.
Skru ovnen ned på 150 grader.
Citroncreme:
-
Skær skallen af citronerne. Skær fileterne ud. Blend citronfileterne,
indmad fra passionsfrugten, sukker, æg, æggeblommer og fløde sammen i en
blender. Sigt cremen så kernerne fra passionsfrugten sorteres fra.
-
Hæld cremen over tærtebunden. Bag tærten i ca. 45 minutter, så cremen
sætter sig. Lad kagen køle
af.
Marengs.
-
Pisk æggehviderne til hvidt skum. Tilsæt sukkeret lidt af gangen. Pisk
videre til æggehviderne er helt stive.
Fyld marengsmassen i sprøjteposer med rund tylle. Sprøjt marengsen på
tærten i små toppe.
Brænd marengsen med en gas brænder.
Pynt:
-
Pynt kagen med citronmelisse.
|