HERREMAD 
   MENU
22.10.2024

 

Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller

Krondyrkølle i gryde

 

Forside
Opskrifter
Menu 2024-2025

 

 

Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller:

Ingredienser til 4 personer .

bullet 2 ds asparges snitter
bullet 30 gr smør
bullet 4 spsk hvedemel
bullet 1 l hønse- eller grønsagsbouillon (evt. 1 l vand + 2 bouillonterninger)
bullet 1,5 dl piskefløde
bullet salt
bullet peber, evt. hvid peber

Hjemmelavede kødboller:

bullet 450-500 gr hakket svinekød
bullet 1 æg
bullet 1 spsk hvedemel
bullet 2 tsk salt og friskkværnet peber
bullet 1-1,5 l vand til kogning af kødbollerne

Brød:

bullet Evt. Flutes

 
 

Aspargessuppe med hjemmelavede kødboller:

Fremgangsmåde:

  1. Afdryp aspargessnitterne i en sigte, men gem væden.

  2. Smelt smørret i en stor gryde og pisk melet i smørret.

  3. Tilsæt aspargesvandet under piskning og pisk smør, mel og aspargesvand sammen til en klumpfri opbagning.

  4. Tilsæt bouillon (eller vand + 2 terninger) og lad suppen koge i ca. 5 minutter.

  5. Tilsæt piskefløde, smag til med salt og (hvid) peber og tilsæt aspargessnitterne og kødboller.

  6. Varm suppen op og server rygende varm, gerne med lækkert brød til.

Hjemmelavede kødboller:

  1. Rør farsen sammen af kød, æg, hvedemel, salt og peber.

  2. Bring vandet i kog i en gryde – der skal være så meget vand i gryden, at kødbollerne kan flyde under kogningen.

  3. Tag farsen op med en teske og tril små kødboller mellem hænderne. Er farsen for klistret, så tilsæt lidt mere mel eller brug teskeen til at forme kødbollerne med.

  4. Plump kødbollerne i det kogende vand og kog dem i ca. 5 minutter.

  5. Tag kødbollerne op af vandet, lad dem afdryppe

Servering:

  1. Server bollerne i den hjemmelavede aspargessuppe - evt. med flutes
     

Krondyrkølle i gryde:

Ingredienser til 4 personer.

bulletCa. 900g Krondyrkøllesteg (udbenet)
bulletsalt
bulletpeber
bullet50g.bacon
bullet2.5 dl.kogende vand eller fond
bullet1 laurbærblad
bullet2 hakkede løg
bullet10 peberkorn
bullet1 dl. rødvin

Sauce:

bullet3 dl. fløde
bullet50g. ribsgelé
bullet500g. champignon
bullet200g. bacon

Waldorfsalat

bullet2.5 dl. Cremefraiche 38%
bullet1.5 spsk.Sukker
bullet0.25 tsk.Salt, groft
bullet4 stilke Bladselleri
bullet400 gram Vindruer, grønne
bullet2 Æbler
bullet150 gram Valnøddekerner
Krondyrkølle i gryde:

Fremgangsmåde:

  1. Køllen gnides med salt og peber.

  2. Brunes i en gryde sammen med 2 - 3 skiver bacon.

  3. Vand eller fond med krydderier samt løg tilsættes. Småkoger under låg ca. 90 min. Kødet vendes jævnligt.Den sidste halve time tilsættes rødvinen.

Sauce:

  1. Stegeskyen sies, fløde tilsættes, hvorefter der smages til med salt, peber og ribsgelé inden den jævnes.

  2. Champignon og bacon skæres i terninger og ristes på en pande.
    Kødet skæres ud i ca. 1/2 cm. tykke skiver og og pyntes med bacon i terninger sammen med champignon.

Servering:

  1. Serveres med smørstegte, råstegte eller hvide kartofler og Waldorfsalat.

Waldorfsalat

  1. Smag cremefraiche til med sukker og salt.

  2. Rens bladselleri stilkene og skær dem på tværs i tynde skiver.

  3. Halver druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i små tern.

  4. Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft.

  5. Bland fyldet i dressingen.

  6. Lad salaten stå kold til servering og pynt med druer, valnøddekerner og blade fra bladselleri.