HERREMAD
MENU 30.04.2024 |
Tuntatar med avocado
Svinekæber i øl med kartoffelmos
TUC-kage med kaffecreme og mandelknas
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Tuntatar med avocado:
Ingredienser til 4 personer:
Tuntatar
|
350 g fersk tun |
|
4 avocado |
|
2 spsk citronsaft |
Marinade
|
1 dl soya |
|
2 spsk sesam |
|
2 fed hvidløg |
|
1 spsk fintrevet ingefær, ca.
2 cm |
|
1 lime, fint revet skal og
saften heraf |
Til servering
|
Salat |
|
Dild |
|
Groft brød |
|
Smør |
|
Tuntatar med avocado:
Fremgangsmåde:
Marinade
-
Bland soya med hvidløg,
ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
-
Rist sesamfrøene på en tør
pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen.
Rør godt rundt. Smag til om den skal have mere limeskal og saft.
-
Smag til om der skal
tilsættes mere lime saft og/eller skal, og lad marinaden trække til den
skal serveres.
Tuntatar
-
Skær eventuelle sener mv. af
tunen, så du har et helt reelt stykke kød og skær derefter tunen i
mindre tern på ca. 1 x 1 cm.
-
Befri avocadoerne fra sten og
skræl, og skær dem i mindre tern som tunen. Dryp med citronsaft og vend
det godt sammen.
-
Anret avocado ternene midt på
en tallerken
-
Kom den rå tun ovenpå
avocadoen
Servering
-
Brødet lunes og skæres i
skiver
-
Brød og smør fordeles på
bordet
-
Anretningen pyntes med lidt
salat og dild
-
Hæld lidt af marinaden ud på
tallerkenen langs kanten af anretningen og server.
|
Svinekæber i øl med
kartoffelmos:
Ingredienser til 20 personer:
Svinekæber
|
40 stk. Svinekæber |
|
10 stk. Rødløg |
|
10 spsk. Olivenolie |
|
20 dl. Øl |
|
10 stk. Laurbærblade |
|
5 potter Timian |
|
1000 g Gulerødder |
|
1000 g Knoldselleri |
|
5 dl. Piske-fløde |
|
Lidt Madkulør |
|
Lidt Sort peber |
|
5 potter Persille |
|
5 potter Basilikum |
Kartoffelmos
|
20 stk. Bagekartofler
|
|
2.5 dl. Piskefløde |
|
10 spsk. Smør |
|
Lidt Salt |
|
Svinekæber i øl med
kartoffelmos:
Fremgangsmåde:
Svinekæber
-
Puds kæberne af.
-
Skær rødløg i tern.
-
Varm olien op i en gryde.
Steg løgene bløde og blanke heri.
-
Tilsæt nu kæberne i gryden og
brun dem af. Giv dem et let drys salt og kom laurbærblade og timian ved.
Spæd med øl og evt. lidt vand til det dækker kødet og lad nu det hele
simre i 1 time og 15 minutter, eller til svinekæberne er godt møre.
-
Skrub gulerødderne og skær
dem i mønter.
-
Skræl selleri og skær den
derefter i tern.
-
Kom gulerødder og selleri ned
i gryden til svinekæberne, når der er en halv time tilbage af simretiden.
Kartoffelmos
-
Efter 45 minutter, imens
kæberne simrer, skrælles kartoflerne og skæres i tern. Kog
kartoffelternene møre i letsaltet vand. Når de er møre, hældes vandet
fra gryden og kartoffelternene moses med smør, piskefløde og lidt salt.
Saucen
-
Tag resterme af
timianbuketten op af gryden med svinekæberne i. Hæld piskefløde i og lad
den tykne saucen. Giv saucen lidt kulør og smag til med salt og peber.
Anretning
-
Anret mosen med kæber, sauce
og persille og basilikum.
|
TUC-kage med kaffecreme og
mandelknas:
Ingredienser til 12 personer:
Kagebund
|
5 æggehvider |
|
375 g sukker |
|
1,5 tsk hvidvinseddike
|
|
1,5 tsk vaniljesukker
|
|
60 g TUC saltkiks |
|
200 g mandelmel |
Topping
|
150 g mandler |
|
120 g sukker |
|
110 g mælkechokolade |
|
0,75 dl espressokaffe
|
|
3 spsk flormelis |
|
3 dl piskefløde |
|
TUC-kage med kaffecreme og
mandelknas:
Fremgangsmåde:
Kagebund
-
Pisk æggehviderne til let
skum, tilsæt sukker, og pisk hviderne helt stive.
-
Vend eddike og vaniljesukker
i.
-
Knus kiksene fint, og vend
dem i marengsen sammen med mandelmel.
-
Kom massen i 3 springforme på
ca. 22 cm beklædt med bagepapir, og bag kagerne i 45 min. ved 175 °C.
-
Lad dem køle af, og læg dem
over på et fad.
Topping
-
Mandlerne hakkes groft.
-
Smelt sukkeret i en tør
pande.
-
Når det smelter og bliver til
lysebrun karamel, tilsættes mandlerne og vendes rundt.
-
Kom det over på et stykke
bagepapir.
-
Lad det køle af, og hak det
derefter groft.
-
Hak chokoladen groft.
-
Rør espresso sammen med
flormelis.
-
Lad det køle helt af, og kom
det i fløden.
-
Pisk fløden til skum.
-
Læg nu kaffecremen oven på
kagerne, og pynt med den hakkede mandelkaramel og hakket chokolade.
|