HERREMAD
MENU
23.04.2024 |
Lakseboard
Brandade - gratineret
Pandekager med is og solbærrom
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Lakseboard: Ingredienser til
4 personer (8 stk.).
| 200 g flødeost |
| 200 g rygeost |
| 200 g koldrøget laks |
| 2 ss syltede rødløg (se nedenfor) |
| 4 ss små citronstykker |
| 5-6 kviste kørvel |
| 4 ss kapers |
| 1 bundt frisk dild
|
Syltede rødløg:
| 2 rødløg |
| 2 dl æblecidereddike |
| ½ dl vand |
| ½ dl sukker |
| ½ tsk peberkorn |
|
Lakseboard: Fremgangsmåde:
-
Flødeost og rygeost piskes sammen og smøres ud på en tallerken
-
Laksen brækkes i mundrette stykker og fordeles ud over.
-
Citron, rødløg, kapers, kørvel og finthakket dild fordeles ud over.
-
Servers med smørstegt lyst brød.
Syltede rødløg:
-
Skær løgene i tynde ringe og kom dem i en skål.
-
Kog eddike, vand og sukker op i en gryde sammen med peberkorn til
sukkerkornene er smeltet.
-
Hæld den kogende varme eddikeblanding over løgene og lad trække.
|
Brandade - gratineret: Ingredienser til
4 personer.
| 200 g kullerfilet (eller anden lignende fisk) |
| 400 g skrællede kartofler |
| 2 kviste timian |
| 2 kviste rosmarin |
| 2 laurbærblade |
| 5 enebær |
| 2 skalotteløg – grofthakkede |
| 2 fed hvidløg – grofthakkede |
| 2 dl sødmælk |
| (50 g) smør efter behov |
| Olivenolie efter behov |
| Rasp |
| 50 g pecorino eller parmasan |
| Salt |
| Peber
|
Rosenkål:
| 400 g rosenkål |
| 1 ts dijonsennep |
| ½ dl hvidvinseddike |
| Ca. 2 dl olivenolie |
| 1 økologisk citron |
| 1 skalotteløg |
| Salt |
| Peber
|
|
Brandade - gratineret: Fremgangsmåde:
-
Drys fisken med salt og lad den trække på køl i min. 2 timer, men gerne
natten over.
-
Skyl fisken i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Skær fisk og
kartofler i grove stykker.
-
Læg timian, rosmarin, laurbærblade og enebær i en tepose/kaffepose og
snør den sammen.
-
Kog alle ingredienser, dog ikke smør og olie, under låg i en tykbundet
gryde til de er møre (15-20
minutter). Rør af og til i gryden.
-
Tag teposen op og tilsæt smør og olie og purér massen jævn med et
piskeris. Smag til med salt og
peber.
-
Kom brandaden i et ildfast fad og drys med rasp og revet ost.
-
Sæt fadet under grill til osten er smeltet og let gylden.
Rosenkål:
-
Skær bunden af rosenkålene og pil bladene af. Skær igen bunden af, når
det ikke er muligt at få fat i
bladene og fortsæt, indtil kun hjertet er tilbage.
-
Blancher hjerter og blade i letsaltet vand (To til fire minutter) og kom
dem derefter direkte over i en skål
med koldt vand.
|
Pandekager med is og
solbærrom: Ingredienser til
4 personer.
| 3 æg |
| 3 dl mælk |
| 75 g smør |
| 1 spsk sukker |
| tsk groft salt |
| Revet skal af en ½ citron |
| 80 g hvedemel |
|
Pandekager med is og solbærrom: Fremgangsmåde:
-
Pisk æggene sammen og hæld mælk, sukker, salt og revet citron ved.
-
Pisk hvedemel i lidt ad gangen, til en klumpfri dej.
-
Smelt smørret i panden, og hæld det i dejen og pisk det godt igennem.
-
Bag pandekagerne ved jævn varme, til de er lysebrune med sprøde kanter.
-
Fold pandekagerne sammen 2 gange, og læg dem på et varmt fad.
-
Hold dem varme under folie.
Servering
-
Skær isen i bjælker og læg dem ind i pandekagerne lige før serveringen.
-
Fortæres med solbærsyltetøj efter behag og et sip solbærrom
|