Butterchicken med
raita og grønblanding - endvidere ris og naanbrød:
Ingredienser til 4 personer:
Butterchicken::
|
2 tsk stødt kardemomme |
|
2 tsk stødt koriander |
|
2 tsk garam masala |
|
1 tsk stødt chili |
|
2 spsk fintrevet frisk
ingefær |
|
5 pressede fed hvidløg |
|
1½ dl græsk yoghurt |
|
2 spsk koncentreret tomatpuré |
|
2 tsk groft salt |
|
½ tsk sukker |
|
500 g kyllingebryst |
|
50 g smør |
|
2 grofthakkede løg |
|
1 dåse hakkede tomater |
|
1 dl hønsebouillon |
|
2½ dl piskefløde |
|
20 g smør |
Toppings:
|
Frisk koriander |
|
Ristede, grofthakkede
cashewnødder |
Tilbehør:
|
Ris (laves efter
brugsanvisning) |
|
Lunt naanbrød |
Raita:
|
3 dl yoghurt naturel |
|
½ dåse ananas |
|
1 tsk stødt ristet
spidskommen |
|
Salt og peber |
|
8 - 10 frisk plukkede
korianderblade |
Grønblanding:
|
½ grøn peber |
|
½ rød peber |
|
10 små tomater |
|
1 avocado |
Naanbrød:
|
2½ dl koldt vand |
|
½ dl kogende vand |
|
25 g gær |
|
½ spsk akaciehonning |
|
1 dl yoghurt naturel |
|
1 tsk salt |
|
600 g hvedemel |
|
50 g smør |
|
2 fed hvidløg |
|
1 spsk tørret origano |
|
Bagepapir |
|
Butterchicken med
raita og grønblanding - endvidere ris og naanbrød:
Fremgangsmåde:
Butterchicken:
-
Vend de tørrede krydderier
sammen med ingefær og hvidløg.
-
Bland yoghurt med tomatpuré,
salt, sukker og krydderiblandingen.
-
Vend marinaden godt sammen
med de mundrette kyllingestykker og lad kødet marinere tildækket i
køleskabet i ca ½ time.
-
Lad smørret blive gyldent i
en sauterpande, og steg kyllingekødet med den marinade, der hænger ved –
ca 3 min. på hver side.
-
Tag den stegte kylling af
panden og sæt til side.
-
Lad smørret blive gyldent i
samme sauterpande og steg løg ved jævn varme i ca 5 min. under låg.
-
Tilsæt tomater og bouillon og
lad retten koge ved svag varme i ca 10 min. under låg.
-
Tilsæt fløde og blend retten
helt glat med en stavblender.
-
Kom den stegte kylling ned i
saucen, og varm det hele godt igennem.
-
Anret og top med lidt
koriander og cashewnødder.
-
Servér med ris og naanbrød
Raita:
-
Rist spidskommen
-
Bland drænet ananas med
yoghurt, stødt spidskommen, og smag til med salt og peber.
-
Pynt med korianderblade
Grønblanding:
-
Skæres i meget små stykker og tilsættes salt og peber.
Naanbrød:
-
Bland koldt og kogende vand.
Det skal være lillefingerlunt – så har det den perfekte temperatur til
at få gæren til at udvikle sig. Rør gær og honning ud i vandet og tilsæt
nu yoghurt, salt og melet lidt efter lidt.
-
Rør eller ælt til du har en
smidig dej, der lige netop slipper fingrene. Stil dejen til hævning et
lunt sted i ca 1 – 1½ time.
-
Tænd ovnen på minimum 250
grader – gerne 275 grader – over/undervarme med en bageplade på nederste
rille.
-
Smelt smørret og rør det
sammen med presset hvidløg og tørret origano.
-
Rul dejen ud på et meldækket
bord til samme størrelse som bradepanden og med ca samme tykkelse som en
pizzabund. Læg dejen på bradepanden med bagepapir. Fordél smørblandingen
på dejen og drys med lidt salt. Bag i ca 5 minutter, eller til brødet er
boblet lidt op hist og her og er blevet gyldent i toppen.
|