HERREMAD 
   MENU 16
.04.2024

Butterchicken med raita og grønblanding - endvidere ris og naanbrød

Hindbærmousse

 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Butterchicken med raita og grønblanding - endvidere ris og naanbrød:

Ingredienser til 4 personer:

 

Butterchicken::

 

bullet

2 tsk stødt kardemomme

bullet

2 tsk stødt koriander

bullet

2 tsk garam masala

bullet

1 tsk stødt chili

bullet

2 spsk fintrevet frisk ingefær

bullet

5 pressede fed hvidløg

bullet

1½ dl græsk yoghurt

bullet

2 spsk koncentreret tomatpuré

bullet

2 tsk groft salt

bullet

½ tsk sukker

bullet

500 g kyllingebryst

bullet

50 g smør

bullet

2 grofthakkede løg

bullet

1 dåse hakkede tomater

bullet

1 dl hønsebouillon

bullet

2½ dl piskefløde

bullet

20 g smør

 

Toppings:

 

bullet

Frisk koriander

bullet

Ristede, grofthakkede cashewnødder


Tilbehør:

 

bullet

Ris (laves efter brugsanvisning)

bullet

Lunt naanbrød

 

Raita:

 

bullet

3 dl yoghurt naturel

bullet

½ dåse ananas

bullet

1 tsk stødt ristet spidskommen

bullet

Salt og peber

bullet

8 - 10 frisk plukkede korianderblade

 

Grønblanding:

bullet

½ grøn peber

bullet

½ rød peber

bullet

10 små tomater

bullet

1 avocado

 

Naanbrød:

bullet

2½ dl koldt vand

bullet

½ dl kogende vand

bullet

25 g gær

bullet

½ spsk akaciehonning

bullet

1 dl yoghurt naturel

bullet

1 tsk salt

bullet

600 g hvedemel

bullet

50 g smør

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 spsk tørret origano

bullet

Bagepapir

 

Butterchicken med raita og grønblanding - endvidere ris og naanbrød:

 

Fremgangsmåde:

 

Butterchicken:

 

  1. Vend de tørrede krydderier sammen med ingefær og hvidløg.

  2. Bland yoghurt med tomatpuré, salt, sukker og krydderiblandingen.

  3. Vend marinaden godt sammen med de mundrette kyllingestykker og lad kødet marinere tildækket i køleskabet i ca ½ time.

  4. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande, og steg kyllingekødet med den marinade, der hænger ved – ca 3 min. på hver side.

  5. Tag den stegte kylling af panden og sæt til side.

  6. Lad smørret blive gyldent i samme sauterpande og steg løg ved jævn varme i ca 5 min. under låg.

  7. Tilsæt tomater og bouillon og lad retten koge ved svag varme i ca 10 min. under låg.

  8. Tilsæt fløde og blend retten helt glat med en stavblender.

  9. Kom den stegte kylling ned i saucen, og varm det hele godt igennem.

  10. Anret og top med lidt koriander og cashewnødder.

  11. Servér med ris og naanbrød

 

Raita:

 

  1. Rist spidskommen

  2. Bland drænet ananas med yoghurt, stødt spidskommen, og smag til med salt og peber.

  3. Pynt med korianderblade

 

Grønblanding:

 

  1. Skæres i meget små stykker og tilsættes salt og peber.

 

Naanbrød:

 

  1. Bland koldt og kogende vand. Det skal være lillefingerlunt – så har det den perfekte temperatur til at få gæren til at udvikle sig. Rør gær og honning ud i vandet og tilsæt nu yoghurt, salt og melet lidt efter lidt.

  2. Rør eller ælt til du har en smidig dej, der lige netop slipper fingrene. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca 1 – 1½ time.

  3. Tænd ovnen på minimum 250 grader – gerne 275 grader – over/undervarme med en bageplade på nederste rille.

  4. Smelt smørret og rør det sammen med presset hvidløg og tørret origano.

  5. Rul dejen ud på et meldækket bord til samme størrelse som bradepanden og med ca samme tykkelse som en pizzabund. Læg dejen på bradepanden med bagepapir. Fordél smørblandingen på dejen og drys med lidt salt. Bag i ca 5 minutter, eller til brødet er boblet lidt op hist og her og er blevet gyldent i toppen.
     

Hindbærmousse:

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

200 g frosne hindbær

bullet

¼ l piskefløde

bullet

1 dl flormelis

 

 

Hindbærmousse:

Fremgangsmåde:

 

  1. Mos hindbær og flormelis med en gaffel.

  2. Pisk fløden stiv og vend forsigtigt mosen heri.

  3. Fordél i glas og pynt med friske bær.