HERREMAD
MENU
09.04.2024 |
Pandekager med fyld
Rød Linsesuppe
Chokolademousse
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Pandekager: Ingredienser til
4 personer (8 stk.).
| ½ dåser kikærter (ca. 200 g) |
| 4 dl mælk |
| 120 g hvedemel |
| 1 tsk. salt |
| 2 æg |
| 25 g smør |
Fyld og Topping
| 25 g smør |
| 25 g mel |
| 1½ dl mælk |
| ½ dl fløde |
| 2 æggeblommer |
| 250 g brune champignoner, hakkes groft |
| Salt, peber, paprika |
| lidt citronsaft |
| 50 g revet ost |
| paprika |
| 1 spiseke hakket persille |
|
Pandekager: Fremgangsmåde:
-
Skyl kikærterne, og lad dem dryppe af.
-
Blend kikærter og mælk sammen i en blender, og hæld dejen i en skål.
-
Tilsæt mel og salt i skålen, og pisk dejen sammen med et piskeris.
-
Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen.
-
Steg pandekagerne gyldne i smør.
Fyld og
topping
-
Fremgangsmåde:
-
Smelt smør og tilsæt melet
-
Tilsæt 1½ dl lunken mælk
-
Lad sovsen koge igennem til den er tyk
-
Stuvningen må ikke være for tynd, så løber den ud af pandekagerne
-
Pisk æggeblommer og fløde sammen
-
Kom blandingen i saucen sammen med de hakkede champignon
-
Smag godt til og fordel fyldet på pandekagerne, der rulles sammen og
lægges i et smurt ovnfast fad
-
Skyl persillen, og hak den.
-
Drys revet ost, paprika og persille over
-
Gratiner pandekagerne i ovnen ved 225 grader 7-8 minutter
|
Rød Linsesuppe: Ingredienser til
4 personer.
| 2 store finthakkede løg |
| 4 fed finthakkede hvidløg |
| 1 finthakkede chilier |
| 2 spsk friskrevet ingefær |
| 1 spsk garam masala |
| 1 spsk karry |
| 4 spsk raps- eller olivenolie |
| 0,7 l vand |
| 1 grønsagsbouillonterning (hønsefond) |
| 100 g røde linser |
| 4 tomater, skåret i grove tern |
| 500 g kyllingebryst |
| 200 g fromage frais (cremefraiche) |
| 1 bundt koriander |
Flutes (1 stk):
| 10 g gær |
| 1 dl lunkent vand |
| ½ tsk salt |
| 125-150 g hvedemel
|
|
Rød Linsesuppe: Fremgangsmåde:
-
Svits løg, hvidløg, chili og ingefær i olien sammen med krydderierne.
-
Tilsæt bouillon, linser og tomat. Lad det simre i 30 min.
-
Blend suppen med en stavblender.
-
Kog kyllingekødet i en gryde med vand i ca. 20 min.
-
Pluk kødet i mindre stykker, og kom det i suppen inden servering.
-
Top med fromage frais (cremefraiche) og pynt med finthakkede koriander.
Flutes
-
Opløs gær og salt i det lunkne vand.
-
Rør derefter melet i lidt af gangen
-
Rul derefter dejen ud til 1 flute som hæver på bagepladen 20 min.
-
Snittes og pensles med sammen pisket æg.
-
Bages midt i ovnen ved 225 grader i 12-18 min.
-
Pensles med vand 2 gange under bagningen
|
Chokolademousse: Ingredienser til
4 personer.
| 100 g god mørk 70% chokolade |
| 4 past. æggehvide |
| 4 past. æggeblommer |
| 4 spk rørsukker |
|
Chokolademousse: Fremgangsmåde:
-
Bræk chokoladen i småstykker og smelt den i en skål over vandbad
-
Den må højst være 45 grader – det svarer til godt håndvarm
-
Pisk æggehviderne helt stive
-
Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret
-
Rør 1 spk af æggesnapsen ud i den smeltede, håndvarme chokolade, det
forhindrer chokoladen i at koagulere
-
Rør derpå chokoladen ud i resten af æggesnapsen
-
Fold til sidst de stiftpiskede hvider i chokolade-æggemassen
-
De skal fordeles helt jævnt
-
Hæld moussen i små portionsglas, stil den koldt mindst ½ time, så
moussen sætter sig.
|