HERREMAD 
   MENU 02
.04.2024

PASTA MED LAKS

Højrebsfilet med portvinssauce, mango salat og timian kartofler

 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

PASTA MED LAKS:

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

2 stk laksefilet

bullet

2 stk løg finthakket

bullet

2 stk peberfrugt finthakket

bullet

2 stk hvidløg finthakket

bullet

1 dl dild finthakket

bullet

1 dl piskefløde

bullet

Olivenolie, salt og peber

bullet

1 pk pasta

 

PASTA MED LAKS:

Fremgangsmåde
:

 

  1. Drys laksefileterne med salt og peber og bag dem i ovnen ved 175 grader i 15 min.

  2. Steg løg, peberfrugt og hvidløg på en pande til løgene er klare.

  3. Tilsæt fløde og lad det koge lidt ind.

  4. Kog pasta som anvist på pakningen.

  5. Fjern skindet fra laksen og kom den i flødesaucen. Tilsæt dild og lad retten simre i et minut.

  6. Smag til med salt og peber.

  7. Fordel laksen på 4 tallerkner.

  8. Bland pasta med flødesaucen og arranger blandingen med
    laksen og server.

 

Højrebsfilet med portvinssauce, mango salat og timian kartofler::

Ingredienser til 4 personer:

 

Højrebsfilet:

bullet

1 stk steg i sous vide pose.

 

Portvinssauce:

bullet2 stk skalotteløg
bullet1 fed hvidløg
bullet1 tsk frisk finthakket rosmarin
bullet1 dl balsamicoeddike
bullet1 dl rødvin (brug papvinen)
bullet3 dl portvin
bullet5 dl oksebouillon
bullet1 spsk glase
bullet100 g smør
bulletsalt, peber og evt. sukker.

Mango salat:

bullet1 stk mango
bullet1 stk salathoved
bullet1 stk avocado
bullet1 stk chili
bullet½ rødløg
bullet1 tsk limesaft

Dressing:

bullet2 spsk dijon sennep
bullet2 spsk honning
bullet1 spsk hvidvinseddike

Timian kartofler:

bullet1 pk små kartofler
bullet½ dl olivenolie
bullet1 spsk tørret timian
bulletflagesalt

 

Højrebsfilet med portvinssauce, mango salat og timian kartofler:

Fremgangsmåde:

 

Højrebsfilet

  1. Tag stegen ud af sous vide posen, og gem væden til at komme i saucen.

  2. Varm en pande med smør (1 spsk) steg kødet på alle sider så det får en god stegeskorpe.

  3. Giv evt. krølfedt lidt længere stegetid.

  4. Skær kødet i passende skiver og drys med flagesalt
    og peber.

Portvinssauce:

  1. Sauter skalotteløg, hvidløg og rosmarin i smør, uden at løgene bliver brune.

  2. Tilsæt balsamicoeddike og rødvin.

  3. Kog ind til en tyk konsistens.

  4. Kom portvin ved og kog det ind til ⅓.

  5. Tilsæt bouillon og glase, og kog ind igen til ⅔.

  6. Si herefter saucen over i en skål, således der kun er væske.

  7. Kom saucen tilbage i gryden og bring den i kog.

  8. Pisk smør skåret i tern i gryden, smag til med salt, peber og evt. sukker

Mango salat og dressing:

  1. Skyl salathoved og snit det. Fjerne kernerne fra chili og hak den. Hak rødløg.
  2. Skræl mango og skær den i tern. Skær avocado på begge led og fjern stenen.
  3. Skær den i tern og dryp med limesaft. Bland det hele i en skål.
  4. Rør sennep, eddike og honning sammen og server som dressing.

Timian kartofler:

  1. Skyl kartoflerne og kom dem i en skål, tilsæt olie, timian og flagesalt. Bland det hele godt.
  2. Hæld de krydrede kartofler i et ildfast fad og bag dem i en ovn ved 200 grader i 30-35 min
    til de er let gyldne.