PASTA
MED LAKS:
Ingredienser til 4 personer:
|
2 stk laksefilet |
|
2 stk løg finthakket |
|
2 stk peberfrugt finthakket
|
|
2 stk hvidløg finthakket
|
|
1 dl dild finthakket |
|
1 dl piskefløde |
|
Olivenolie, salt og peber
|
|
1 pk pasta |
|
PASTA MED LAKS:
Fremgangsmåde:
-
Drys laksefileterne med salt
og peber og bag dem i ovnen ved 175 grader i 15 min.
-
Steg løg, peberfrugt og
hvidløg på en pande til løgene er klare.
-
Tilsæt fløde og lad det koge
lidt ind.
-
Kog pasta som anvist på
pakningen.
-
Fjern skindet fra laksen og
kom den i flødesaucen. Tilsæt dild og lad retten simre i et minut.
-
Smag til med salt og peber.
-
Fordel laksen på 4
tallerkner.
-
Bland pasta med flødesaucen
og arranger blandingen med
laksen og server.
|
Højrebsfilet med
portvinssauce, mango salat og timian kartofler::
Ingredienser til 4 personer:
Højrebsfilet:
|
1 stk steg i sous vide pose. |
Portvinssauce:
| 2 stk skalotteløg |
| 1 fed hvidløg |
| 1 tsk frisk finthakket rosmarin |
| 1 dl balsamicoeddike |
| 1 dl rødvin (brug papvinen) |
| 3 dl portvin |
| 5 dl oksebouillon |
| 1 spsk glase |
| 100 g smør |
| salt, peber og evt. sukker. |
Mango salat:
| 1 stk mango |
| 1 stk salathoved |
| 1 stk avocado |
| 1 stk chili |
| ½ rødløg |
| 1 tsk limesaft |
Dressing:
| 2 spsk dijon sennep |
| 2 spsk honning |
| 1 spsk hvidvinseddike |
Timian kartofler:
| 1 pk små kartofler |
| ½ dl olivenolie |
| 1 spsk tørret timian |
| flagesalt |
|
Højrebsfilet med
portvinssauce, mango salat og timian kartofler:
Fremgangsmåde:
Højrebsfilet
-
Tag stegen ud af sous vide
posen, og gem væden til at komme i saucen.
-
Varm en pande med smør (1
spsk) steg kødet på alle sider så det får en god stegeskorpe.
-
Giv evt. krølfedt lidt
længere stegetid.
-
Skær kødet i passende skiver
og drys med flagesalt
og peber.
Portvinssauce:
-
Sauter skalotteløg, hvidløg
og rosmarin i smør, uden at løgene bliver brune.
-
Tilsæt balsamicoeddike og
rødvin.
-
Kog ind til en tyk
konsistens.
-
Kom portvin ved og kog det
ind til ⅓.
-
Tilsæt bouillon og glase, og
kog ind igen til ⅔.
-
Si herefter saucen over i en
skål, således der kun er væske.
-
Kom saucen tilbage i gryden
og bring den i kog.
-
Pisk smør skåret i tern i
gryden, smag til med salt, peber og evt. sukker
Mango salat og dressing:
- Skyl salathoved og snit det. Fjerne kernerne fra chili og hak den.
Hak rødløg.
- Skræl mango og skær den i tern. Skær avocado på begge led og fjern
stenen.
- Skær den i tern og dryp med limesaft. Bland det hele i en skål.
- Rør sennep, eddike og honning sammen og server som dressing.
Timian kartofler:
- Skyl kartoflerne og kom dem i en skål, tilsæt olie, timian og
flagesalt. Bland det hele godt.
- Hæld de krydrede kartofler i et ildfast fad og bag dem i en ovn ved
200 grader i 30-35 min
til de er let gyldne.
|