HERREMAD
MENU
12.03.2024 |
Små kartoffelhapsere
Brød med bacon og asparges
Små Tapas spyd med agurk, melon og feta
Små hapsere med ost og pølse
Fish n’ Chips
Hjemmelavet mayonnaise
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Små kartoffelhapsere: Ingredienser til
4 personer (8 stk.).
| 3 kartofler |
| 3⁄4 bdt purløg |
| 75 g mayonnaise |
| salt |
| peber |
| 2 skiver rugbrød |
| lidt smør |
| ristede løg |
| karse eller ekstra purløg til pynt
|
|
Små kartoffelhapsere: Fremgangsmåde:
-
Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Lad kartoflerne
dampe af i gryden, og sæt dem derefter i køleskabet, så de kan køle helt
af.
-
Klip eller hak purløg helt fint, og rør det sammen med mayonnaisen. Smag
til med salt og peber, og kom evt. purløgsmayonnaisen op i en
sprøjtepose.
-
Rist rugbrødsskiverne i lidt smør på en pande ved middel varme. Skær
hver skive i fire stykker.
-
Skær kartoflerne i ca. 2-3 mm tykke. Fordel kartoffelskiverne på
rugbrødsstykkerne, så de ligger lidt forskudt.
-
Sprøjt lidt purløgsmayo på hvert stykke - gerne ned langs midten, så det
ser fint ud. Drys med lidt ristede løg, og pynt kartoffelmadderne med
karse eller ekstra purløg.
|
Brød med bacon og
asparges: Ingredienser til
4 personer (8 stk.).
| 5 g gær |
| ¼ dl. Vand (lunken) |
| lidt salt |
| ½ spsk olie |
| 113 g hvedemel |
| ½ bdt asparges (à 16 stk.) |
| ½ pk bacon (à 8 skiver) |
|
Brød med bacon og asparges: Fremgangsmåde:
-
Hæld det lunkne vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie
og melet lidt ad gangen, til der ikke er mere mel tilbage.
-
Ælt dejen godt, og lad den hæve i 30 minutter. Form brødene.
-
Skyl aspargesene, knæk de træede ender af, og kassér dem. Skær alle
baconskiverne over på midten, vikl et stykke bacon rundt om hver
asparges, og læg dem til side.
-
Ælt dejen let igennem, og del den i det angivne antal stykker.
-
Rul dejstykkerne til aflange pølser, og vikl hver pølse rundt om
aspargesene med bacon.
-
Læg dem på en bradepande med bagepapir, og bag dem i 12 minutter ved 220
grader.
|
Små Tapas spyd med agurk,
melon og feta: Ingredienser til
4 personer (8 stk.).
| 0,17 agurk |
| 58 g vandmelon |
| 33 g feta (i blok) |
| 6 cherrytomater |
| 0,17 bdt mynte |
| 12 tandstikker
|
|
Små Tapas spyd med agurk, melon og feta: Fremgangsmåde:
-
Skyl agurken. Brug en kartoffelskræller til at skrælle lange, tynder
strimler af agurken.
-
Skær skrællen af melonen, og skær den i små tern. Skær ligeledes feta i
små tern.
-
Skyl cherrytomater, og skær dem i halve.
-
Start med at sætte den ene ende af en agurkestrimmel på en tandstikker.
Sæt dernæst en halv cherrytomat på, og vikl agurken rundt om. Sæt
efterfølgende et stykke vandmelon tern og et mynteblad på, og vikl
agurken rundt om endnu engang. Slut af med et stykke feta.
|
Små hapsere med ost og
pølse: Ingredienser til
4 personer (8 stk.).
| 8 skiver baguette |
| 100 g gouda ost (med chili) |
| 50 g chorizo-pølse |
| ca. 1⁄2 dl grøn pesto (god, frisk pesto) |
|
Små hapsere med ost og pølse: Fremgangsmåde:
-
Rist brødskiverne, til de er dejligt sprøde. Skær imens osten og
chorizopølsen ud efter det antal hapsere, du vil lave (8 stk.).
-
Halver brødskiverne, og læg en skive chorizo-pølse på hver.
-
Placér et stykke ost ovenpå.
-
Slut af med at fordele den grønne pesto på alle de små hapsere. Det
passer med cirka én tsk. pesto på hver.
|
Fish n’ Chips:
Ingredienser til 4 personer.
| 200 gr.Torskefilet eller Kuller |
| 2,5 dl øl |
| 200 g mel |
| Salt og peber |
| Olie til at fritere i |
Pommes Frittes
| 1 kg bagekartofler |
| Olie |
| Salt |
Sauce Tatar
| 1 dl mayo |
| 1 dl creme fraiche |
| 2 spsk finthakkede kapers |
| 4 spsk finthakkede cornichoner |
| 1 tsk dijonsennep |
| Saft og skal af en citron |
| Finthakkede krydderurter ( purløg, persille og dild ) |
| Salt og peber |
|
Fish n’ Chips: Fremgangsmåde:
-
Bland mel, bagepulver, salt og peber
-
Pisk langsomt øllet i, den skal være lind og flydend. Lad den hvile i ca
30 min.
-
Skær fisken ud i passende stykker. Husk, at vi laver tapas!!!!
-
Varm olien op. Dyp fiskestykkerne i øldejen og bag dem i olien til de er
gyldne.
-
Læg dem på fedtsugende papir og drys med salt inden servering
Pommes
Frittes
-
Skræl og skær kartoflerne i pommes frites
-
Udvand dem i iskoldt vand, ca 1 time
-
Tør kartoflerne grundigt og kog dem i olie v/ 140-150 c, 5-6 min. De
skal blive møre, men ikke tage farve
-
Kog af flere gange
-
Lige inden servering, koges fritterne igen i olie v/ 190 c.
-
Lægges på fedtsugende papir og drysses med salt inden servering
Sauce
Tatar
-
Rør alle ingredienserne sammen og smag det godt til
|
Hjemmelavet mayonnaise:
(Deles mellem Kartoffelhapserne og Sauce Tatar)
Ingredienser til 4 personer:
|
12 æggeblommer |
|
1 spiseske vineddike |
|
Salt |
|
1 dl. Olie
|
|
Hjemmelavet mayonnaise:
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommer, eddike og salt sammen til den bliver luftig.
- Pisk med stavblenderen, mens du langsomt tilføjer olie. Olien
skal hele tiden blandes ind i mayonnaisen, inden du tilføjer mere
olie.
- Forsæt indtil du har pisket alt olien ind i mayonnaisen.
- Smag til med salt og peber.
|