HERREMAD 
   MENU 05
.03.2024

Butterdej med spinat

Blinis med lakserilette

Fyldte peberfrugter

Miniburgere

Kyllingfrikadeller med grønt

Appelsinfromage

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Butterdej med spinat:

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

2 pk. butterdej

bullet

400 g. fetaost

bullet

1 bundt frisk persille

bullet

120 g. frisk spinat

bullet

4 fed hvidløg

bullet

4 spsk. raps- eller solsikkeolie

Butterdej med spinat

Fremgangsmåde
:

 

  1. Bland frisk spinat, hvidløg, persille og rapsolie i en skål. Blend det hele til en ensartet masse med en stavblender. Du kan også bruge en foodprocessor eller minihakker.

  2. Tilsæt feta og blend igen kort.

  3. Rul butterdej ud. Del den i 12-15 små kvadrater (5 x 5 cm) med en pizzaskærer.

  4. Læg 1-2 tsk. fyld i midten af et kvadrat og fold enderne ind over, som var det en pakke. Sørg for at presse dem godt sammen, ellers går de op ved bagning.

  5. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.

  6. Server med det samme

 

Blinis med lakserilette:

Ingredienser til 4 personer:

 

Blinis:

bullet

200 g. hvedemel

bullet

2 tsk. bagepulver

bullet

2 tsk. salt

bullet

4 stk. æg

bullet

1 dl. mælk

 

Lakserilette:

bullet200 g. koldrøget laks
bullet1 bundt frisk dild
bullet1 bundt purløg
bullet1 stk. rødløg
bullet6 spsk. creme fraiche
bulletsalt/peber
bullet1 tsk. citronsaft

 

Blinis med lakserilette:

Fremgangsmåde:

 

  1. Bland mel, bagepulver og salt.

  2. Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på panden med en teske.

  3. Form dem straks til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.

  4. Hak dild og purløg fint. Skær rødløg i små fine tern.

  5. Smuldr laksen i en skål og tilsæt creme fraiche og citronsaft.

  6. Rør dild, purløg og løg i laksen.

  7. Smag til med salt og peber. Anret blinis med lakseriletten og pynt evt. små radiser skåret i tynde skiver og lidt frisk dild.

  8. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.

 

Fyldte peberfrugter:

Ingredienser til 4 personer:

bullet2 store peberfrugter
bullet200 g flæskefars
bullet1 æg
bullet1 spsk hvedemel
bullet½ stk finthakket løg
bullet3 spsk vand/mælk
bullet300 g bacon i skiver
bulletsalt og peber

 

Fyldte peberfrugter:

Fremgangsmåde:

  1. Flæskefarsen røres med salt, peber, æg, hvedemel, løg og
    spædes med vand/mælk.
  2. Peberfrugterne halveres og stokken(det hvide) tages ud
  3. Peberfrugterne fores med baconskiver, fyldes med fars som
    dækkes med baconskiver
  4. De fyldte peberfrugter bages i et ildfast fad i ovnen ved 175°C i ca. 25 min
  5. Serveres med det samme

 

Miniburgere:

Ingredienser til 4 personer:

Burgere:

bullet1,5 dl sødmælk
bullet25 g gær
bullet250 g hvedemel
bulletLidt salt
bullet1/2 spsk sukker
bullet15 g smør
bullet1 æg til pensling
bulletSesamfrø

Oksekød:

bullet500 g oksefars
bulletSalatblade
bullet1 Tomat
bullet1 løg
bulletSalt og peber

Dressing:

bullet2 dl cremafraise
bullet1,5 spsk. ketchup
bulletpaprika
bulletCitronsaft

Tilbehør:

bullet1 rød peber
bullet1 rødløg

 

Miniburgere:

Fremgangsmåde:

Burgere:

  1. Bland gæren i mælken og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
  2. Ælt dejen i 10 minutter, eventuelt på røremaskine.
  3. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt til hævning i 1½ time.
  4. Del dejen i 4 stykker og form til boller.
  5. Læg dem til efterhævning i ½ time.
  6. Bollerne pensles med æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.

Oksekød:

  1. Oksefars steges til 4 små bøffer

Dressing:

  1. Rør alle ingredienser sammen og lav selv din burger
Kyllingfrikadeller:

Ingredienser til 4 personer:

bullet400 g hakket kylling
bullet0,50 squash, groftrevet
bullet2 fed hvidløg, finthakket
bullet1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket
bullet1 tsk timian, tørret
bullet1 tsk salt
bulletsort peber, friskkværnet

Tilbehør:
bullet400 g Grønkål (Finthakket)
bullet1 pakke Cherrytomater (Halve)
bullet1 bæger Salattern
bullet2 stk. Snack-peber (I stave)

 

Kyllingfrikadeller:

Fremgangsmåde:

  1. Før alle ingredienserne sammen i en skål og lad farsen hvile i 30 minutter.
  2. Form til flotte frikadeller og steg dem i smør på en pande til de er gennemstegte og lækre.

Tilbehør:

  1. Vask grønkål grundigt. Skær bladene af stænglen og hak dem fint.
  2. Anret i en skål.
  3. Halvér cherrytomater og kom halvdelen i grønkålssalaten og den anden halvdel i en skål til bordet.
  4. Dræn salatost og top salaten med disse.
     

 

Appelsinfromage:

Ingredienser til 4 personer:

bullet3 appelsiner
bullet5 blade husblas
bullet4 æggeblommer - gerne pasteuriserede
bullet125 gram sukker
bullet4 æggehvider - gerne pasteuriserede
bullet2,5 deciliter piskefløde
Appelsinfromage:

Fremgangsmåde:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Riv skallen af den ene af appelsinerne. Pres herefter saften af de 3 appelsiner.
  3. Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt.
  4. Pisk æggehviderne stive.
  5. Pisk fløde til flødeskum.
  6. Smelt den udblødte husblas i et par opvarmet spiseskefulde appelsinsaft, og hæld den resterende saft i.
  7. Kom det i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Lad det køle af et par minutter.
  8. Vend først flødeskum forsigtigt i, og til sidst de stiftpiskede æggehvider.
  9. Hæld din appelsinfromage i en skål, og lad den stå i køleskab mindst et par timer inden servering.
  10. Så er den perfekt