HERREMAD
MENU 05.03.2024 |
Butterdej med spinat
Blinis med
lakserilette
Fyldte peberfrugter
Miniburgere
Kyllingfrikadeller med
grønt
Appelsinfromage |
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Butterdej med spinat:
Ingredienser til 4 personer:
|
2 pk. butterdej |
|
400 g. fetaost |
|
1 bundt frisk persille
|
|
120 g. frisk spinat |
|
4 fed hvidløg |
|
4 spsk. raps- eller
solsikkeolie |
|
Butterdej med spinat
Fremgangsmåde:
-
Bland frisk spinat, hvidløg,
persille og rapsolie i en skål. Blend det hele til en ensartet masse med
en stavblender. Du kan også bruge en foodprocessor eller minihakker.
-
Tilsæt feta og blend igen
kort.
-
Rul butterdej ud. Del den i
12-15 små kvadrater (5 x 5 cm) med en pizzaskærer.
-
Læg 1-2 tsk. fyld i midten af
et kvadrat og fold enderne ind over, som var det en pakke. Sørg for at
presse dem godt sammen, ellers går de op ved bagning.
-
Bag dem i ovnen i ca. 15
minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
-
Server med det samme
|
Blinis med lakserilette:
Ingredienser til 4 personer:
Blinis:
|
200 g. hvedemel |
|
2 tsk. bagepulver |
|
2 tsk. salt |
|
4 stk. æg |
|
1 dl. mælk |
Lakserilette:
| 200 g. koldrøget laks |
| 1 bundt frisk dild |
| 1 bundt purløg |
| 1 stk. rødløg |
| 6 spsk. creme fraiche |
| salt/peber |
| 1 tsk. citronsaft |
|
Blinis med lakserilette:
Fremgangsmåde:
-
Bland mel, bagepulver og
salt.
-
Pisk æg og mælk i. Dejen skal
være tyktflydende. Smelt lidt smør på en pande. Kom små dejklatter på
panden med en teske.
-
Form dem straks til små runde
blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved middel varme, til de
er gyldne.
-
Hak dild og purløg fint. Skær
rødløg i små fine tern.
-
Smuldr laksen i en skål og
tilsæt creme fraiche og citronsaft.
-
Rør dild, purløg og løg i
laksen.
-
Smag til med salt og
peber. Anret blinis med lakseriletten og pynt evt. små radiser skåret i
tynde skiver og lidt frisk dild.
-
Server med det samme eller
sæt på køl indtil servering.
|
Fyldte peberfrugter:
Ingredienser til 4 personer:
| 2 store peberfrugter |
| 200 g flæskefars |
| 1 æg |
| 1 spsk hvedemel |
| ½ stk finthakket løg |
| 3 spsk vand/mælk |
| 300 g bacon i skiver |
| salt og peber |
|
Fyldte peberfrugter:
Fremgangsmåde:
- Flæskefarsen røres med salt, peber, æg, hvedemel, løg og
spædes med vand/mælk.
- Peberfrugterne halveres og stokken(det hvide) tages ud
- Peberfrugterne fores med baconskiver, fyldes med fars som
dækkes med baconskiver
- De fyldte peberfrugter bages i et ildfast fad i ovnen ved 175°C i
ca. 25 min
- Serveres med det samme
|
Miniburgere: Ingredienser til 4 personer:
Burgere:
| 1,5 dl sødmælk |
| 25 g gær |
| 250 g hvedemel |
| Lidt salt |
| 1/2 spsk sukker |
| 15 g smør |
| 1 æg til pensling |
| Sesamfrø |
Oksekød:
| 500 g oksefars |
| Salatblade |
| 1 Tomat |
| 1 løg |
| Salt og peber |
Dressing:
| 2 dl cremafraise |
| 1,5 spsk. ketchup |
| paprika |
| Citronsaft |
Tilbehør:
| 1 rød peber |
| 1 rødløg |
|
Miniburgere: Fremgangsmåde:
Burgere:
- Bland gæren i mælken og tilsæt mel,
salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
- Ælt dejen i 10 minutter, eventuelt på
røremaskine.
- Kom dejen i en melet skål, dæk den til
og sæt til hævning i 1½ time.
- Del dejen i 4 stykker og form til
boller.
- Læg dem til efterhævning i ½ time.
- Bollerne pensles med æg, drysses med
sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.
Oksekød:
- Oksefars steges til 4 små bøffer
Dressing:
- Rør alle ingredienser sammen og lav selv
din burger
|
Kyllingfrikadeller: Ingredienser til 4 personer:
| 400 g hakket kylling |
| 0,50 squash, groftrevet |
| 2 fed hvidløg, finthakket |
| 1 spsk soltørrede tomater i olie, finthakket |
| 1 tsk timian, tørret |
| 1 tsk salt |
| sort peber, friskkværnet |
Tilbehør:
| 400 g Grønkål (Finthakket) |
| 1 pakke Cherrytomater (Halve) |
| 1 bæger Salattern |
| 2 stk. Snack-peber (I stave) |
|
Kyllingfrikadeller: Fremgangsmåde:
- Før alle ingredienserne sammen i en
skål og lad farsen hvile i 30 minutter.
- Form til flotte frikadeller og steg
dem i smør på en pande til de er gennemstegte og lækre.
Tilbehør:
- Vask grønkål grundigt. Skær bladene af
stænglen og hak dem fint.
- Anret i en skål.
- Halvér cherrytomater og kom halvdelen
i grønkålssalaten og den anden halvdel i en skål til bordet.
- Dræn salatost og top salaten med
disse.
|
Appelsinfromage: Ingredienser til 4 personer:
| 3 appelsiner |
| 5 blade husblas |
| 4 æggeblommer - gerne pasteuriserede |
| 125 gram sukker |
| 4 æggehvider - gerne pasteuriserede |
| 2,5 deciliter piskefløde |
|
Appelsinfromage: Fremgangsmåde:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Riv skallen af den ene af appelsinerne. Pres herefter saften af de 3
appelsiner.
- Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt.
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk fløde til flødeskum.
- Smelt den udblødte husblas i et par opvarmet spiseskefulde
appelsinsaft, og hæld den resterende saft i.
- Kom det i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Lad det køle af
et par minutter.
- Vend først flødeskum forsigtigt i, og til sidst de stiftpiskede
æggehvider.
- Hæld din appelsinfromage i en skål, og lad den stå i køleskab mindst
et par timer inden servering.
- Så er den perfekt
|