HERREMAD 
   MENU
27.02.2024

 

Lune stegte sild fra Bornholm

Skibberlabskovs

Kærnemælksfromage

 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Lune stegte sild fra Bornholm:

Ingredienser til 4 personer.

bullet4 stk. sild
bullet100 g rugmel
bulletgrov sennep (gerne Bornholmer-sennep)
bullet4 stk. løg
bulletPeber
bulletSalt
bulletSmør (til stegning)
bulletOlie til (til stegning)
bullet4 skiver rugbrød
bulletRødbeder
bulletFedt til rugbrødet

 

Lune stegte sild fra Bornholm:

Fremgangsmåde:

  1. Sildefileterne vendes i rugmelet, som er krydret med salt og peber.

  2. De kan nu steges på et højere blus, og dermed blive sprødere.

  3. Skær løg i tynde skiver og steg dem brune. Der tilsættes lidt øl til sidst for at gøre løgene lidt bløde.

Servering:

  1. Sildene serveres på fedtsmurt rugbrød med de bløde løg, sennep og rødbeder. Dertil kan selvfølgelig drikkes øl og snaps.

 

Skibberlabskovs:

Ingredienser til 4 personer.

bullet600 gram kalvekød i 2x2 cm. tern
bullet1 liter vand
bullet10 stk. laurbærblade
bullet20 stk. peberkorn
bullet1,20 kg. bagekartofler
bullet75 gram smør
bullet1 spsk. æbleeddike

Tilbehør:

bulletEn passende mængde hakket purløg og rødbeder
bulletsennep
bulletsmør
bulletrugbrød

 

Skibberlabskovs:

Fremgangsmåde:

  1. Start med at sætte kødet over i koldt vand i en gryde. Lad det koge op, og skum urenhederne fra gryden. Den mængde vand du skimmer af sammen med urenhederne, skal du tilføre igen.

  2. Kom nu peberkorn og laurbærblade i gryden, og sæt låg på i en times tid, imens det simrer.

  3. Imens skrælles kartoflerne, og de skæres i grove tern. Dæk dem med koldt vand, så de ikke bliver brune.

  4. Når kødet er næsten mørt, kommes kartoflerne op i gryden. Låg på, og kog videre i ca. 10-15 min.

  5. Tag lidt af væden fra. Den kan altid tilføres igen. Brug en kartoffelmoser, eller bare et piskeris til at mose det hele sammen med. Bliver det lidt for tykt, kan de altid tilsætte lidt af væden igen.

  6. Smag godt til med smørret, salt og peber. Balancer smagen med æbleeddiken.

Servering :

  1. Når alt skal på bordet, så sæt lidt ekstra smørtern, hakket purløg, grov sennep og hakkede rødbeder med i små skåle. Og husk at man spiser godt rugbrød til.

     

Kærnemælksfromage:

Ingredienser til 6 personer:

bullet

10 blade husblads

bullet

1/2 ltr kærnemælk

bullet

4 spsk. Florsukker

bullet

Korn af 1 stang vanilie

bullet

1/2 ltr piskefløde

 

Tilbehør:

bullet

Lun kirsebær- el. anden bær-sause.

 

Kærnemælksfromage:

Fremgangsmåde:
 

  1. Læg husbladsene i koldt vand i 5 – 8 min.
  2. Rør kærnemælk med florsukker og vaniliekorn.
  3. Træk husbladsene op af vandet med det vand der hænger ved, smelt den i et vandbad, ikke for varmt det skal kun smelte.
  4. Afkøl busbladsen med lidt af kærnemælksblandingen og bland derefter dette med resten af kærnemælken under omrøring.
  5. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i kærnemælksblandingen når den begynder at stivne.
  6. Hæld fromagen i portionsglas og stil dem koldt i nogle timer.