HERREMAD
MENU
27.02.2024 |
Lune stegte sild fra Bornholm
Skibberlabskovs
Kærnemælksfromage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Lune stegte sild fra
Bornholm: Ingredienser til
4 personer.
| 4 stk. sild |
| 100 g rugmel |
| grov sennep (gerne Bornholmer-sennep) |
| 4 stk. løg |
| Peber |
| Salt |
| Smør (til stegning) |
| Olie til (til stegning) |
| 4 skiver rugbrød |
| Rødbeder |
| Fedt til rugbrødet |
|
Lune stegte sild fra Bornholm: Fremgangsmåde:
-
Sildefileterne vendes i rugmelet, som er krydret med salt og peber.
-
De kan nu steges på et højere blus, og dermed blive sprødere.
-
Skær løg i tynde skiver og steg dem brune. Der tilsættes lidt øl til
sidst for at gøre løgene lidt bløde.
Servering:
-
Sildene serveres på fedtsmurt rugbrød med de bløde løg, sennep og
rødbeder. Dertil kan selvfølgelig drikkes øl og snaps.
|
Skibberlabskovs: Ingredienser til
4 personer.
| 600 gram kalvekød i 2x2 cm. tern |
| 1 liter vand |
| 10 stk. laurbærblade |
| 20 stk. peberkorn |
| 1,20 kg. bagekartofler |
| 75 gram smør |
| 1 spsk. æbleeddike |
Tilbehør:
| En passende mængde hakket purløg og rødbeder |
| sennep |
| smør |
| rugbrød |
|
Skibberlabskovs: Fremgangsmåde:
-
Start med at sætte kødet over i koldt vand i en gryde. Lad det koge op,
og skum urenhederne fra gryden. Den mængde vand du skimmer af sammen med
urenhederne, skal du tilføre igen.
-
Kom nu peberkorn og laurbærblade i gryden, og sæt låg på i en times tid,
imens det simrer.
-
Imens skrælles kartoflerne, og de skæres i grove tern. Dæk dem med koldt
vand, så de ikke bliver brune.
-
Når kødet er næsten mørt, kommes kartoflerne op i gryden. Låg på, og kog
videre i ca. 10-15 min.
-
Tag lidt af væden fra. Den kan altid tilføres igen. Brug en
kartoffelmoser, eller bare et piskeris til at mose det hele sammen med.
Bliver det lidt for tykt, kan de altid tilsætte lidt af væden igen.
-
Smag godt til med smørret, salt og peber. Balancer smagen med
æbleeddiken.
Servering :
-
Når alt skal på bordet, så sæt lidt ekstra smørtern, hakket purløg, grov
sennep og hakkede rødbeder med i små skåle. Og husk at man spiser godt
rugbrød til.
|
Kærnemælksfromage:
Ingredienser til 6 personer:
|
10 blade husblads |
|
1/2 ltr kærnemælk |
|
4 spsk. Florsukker |
|
Korn af 1 stang vanilie |
|
1/2 ltr piskefløde |
Tilbehør:
|
Lun kirsebær- el. anden
bær-sause. |
|
Kærnemælksfromage:
Fremgangsmåde:
- Læg husbladsene i koldt vand i 5 – 8 min.
- Rør kærnemælk med florsukker og vaniliekorn.
- Træk husbladsene op af vandet med det vand der hænger ved, smelt
den i et vandbad, ikke for varmt det skal kun smelte.
- Afkøl busbladsen med lidt af kærnemælksblandingen og bland
derefter dette med resten af kærnemælken under omrøring.
- Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i kærnemælksblandingen
når den begynder at stivne.
- Hæld fromagen i portionsglas og stil dem koldt i nogle timer.
|