BANKEKØD
Ingredienser til 4 personer:
Bankekød:
|
800 g Okseyderlår i skiver
|
|
3 Spiseskefulde mel |
|
3 Løg |
|
3-4 Lauerbærblade |
|
1 Spiseskefuld Engelsk Sovs
|
|
Salt - Peberkorn ca 15 stk
|
|
Lidt Sovsejævner og Kulør
|
|
Lidt Olie/smør |
|
1-2 dl Fløde |
|
5 dl oksefond |
Kartoffelmos:
|
1kg Kartofler/Bagekartofler |
|
60-150g Smør |
|
1-2 dl Mælk |
|
Salt-Peber |
MORMORSALAT:
|
1 Salathoved |
|
2 dl Kaffefløde |
|
3 Spiseskefuld Citronsaft |
|
2 Teskefuld Sukker |
|
Salt og friskkværnet Peber |
|
BANKEKØD
Fremgangsmåde:
Bankekød:
-
Kødet vendes i mel
-
Kom olie/smør i en Stegegryde
og brun kødet ved høj varme
-
Læg kødet til side
efterhånden når det er stegt
-
Løg snittes og svitses i
gryden med lidt mere smør / olie
-
Læg kødet tilbage i gryden
Hæld oksefond i gryden sammen med Engelsk sauce – Lauerbær blade – Hele
Peberkorn
-
Lad det små simre i ca. 1
time med låg på
-
Tag en smagsprøve efter 50
min om kødet er mørt
-
Smag retten til, kom fløde i
efter behov og kulør Skal nok jævnes en smule
-
Man kan komme en smule sukker
i sovsen et lille godt råd.
Kartoffelmos:
|
Kog Kartoflerne til de er
møre, i USALTET VAND |
|
Hæld vandet fra og lad dem
stå lidt, inden der de skæres i mindre stykker |
|
Mos dem i gryden med smør
efter behov og kom VARM MÆLK i lidt af gangen Til den får en god
konsistens |
|
Smag til med Salt og Peber
|
MORMORSALAT:
|
Pluk Salaten kom den i Skål
|
|
Bland
Fløde-Citronsaft-Sukker-Salt-Peber til det begynder at tykne lidt, smag
til. |
|
VIGTIGT Dressing hældes først
på når den serveres |
|
Apfelstrudel
Ingredienser til 4 personer:
Dejen:
|
40 g vand |
|
1,5 dl hvedemel |
|
0,5 spsk olie |
|
0,5 tsk sukker |
|
0,5 tsk lys eddike |
|
0,25 tsk salt |
Mandelknas:
|
50 g smør |
|
1 dl rasp |
|
0,5 dl mandelsplitter |
|
0,25 tsk salt |
|
0,5 dl sukker |
Æblefyld:
|
0,5 kg æbler |
|
0,25 tsk kanel |
|
0,25 kardemomme |
|
1 spsk sukker |
|
0,5 spsk hvedemel |
|
0,25 dl rosiner |
|
0,25 tsk salt |
|
1 spsk mørk rom (kan
undlades) |
|
Desuden: 25g smør til
pensling. |
|
1/8 l fløde. |
|
Flormelis. |
|
Apfelstrude
Fremgangsmåde:
Dejen:
-
Kom ingredienser til dejen i
en skål og rør det sammen.
-
Læg dejen ud på et meldrysset
bord, og ælt dejen i 15 min, så den bliver elastisk og smidig. Kan også
æltes i røremaskine.
-
Lad dejen stå overdækket med
et fugtigt klæde i ca 1 time.
Mandelknas:
-
Smelt smørret i en pande, og
rist raspen indtildet bliver mørkebrunt.
-
Sluk for varmen, og tilsæt
resten af in-
gredienserne.
Æblefyld.:
-
Skræl æblerne, skær i kvarte,
og kasser kernehusene.
-
Skær æblerne i tynde skiver
og kom dem i en skål sammen med
resten af ingredienserne.
-
Rør godt sammen.
Bagning:
-
Forvarm ovnen til 180 grader
uden varm luft og dæk en bradepande med bagepapir.
-
Smelt smørret til pensling.
-
Placer et rent, tørt
viskestykke eller bagepapir på en ren arbejdsflade og drys det med mel.
-
Læg dejen i midten af
viskestykket/bagepapiret, brug en kagerulle
til at rulle dejen ud, og drys løbende med hvedemel.
-
Start fra midten af dejen, og
rul mod kanten. Drej dejen let og fortsæt
med at rulle og trække dejen til et rektangel indtil den bliver så tynd
at man næsten kan se gennem dejen. Den skal være ca. 20x25 cm.
-
Pensl dejen med smør og spred
mandelknas ud på hele fladen.
-
Læg æblerne i en jævn bunke i
den ene ende langs den korte side af
rektanglet.
-
Løft viskestykket/bagepapiret
så dejen kommer en enkelt gang
rundt om æblefyldet.
-
Pensl igen dejen med smør.
-
Fortsæt med at rulle dejen om
sig selv til en lang pølse og pensl med smør hver gang.
-
Kom din strudel på bagepladen
og bag i ca. 45 min. indtil overfladen er blevet godt afbagt
og helt sprød.
-
Lad kagen afkøle i minimum 30
min.
-
Pisk fløden til flødeskum.
-
Drys kagen med flormelis og
skær i tykke
stykker.
-
Server flødeskummet til.
|