HERREMAD 
   MENU 20
.02.2024

BANKEKØD

Apfelstrudel

 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

BANKEKØD

Ingredienser til 4 personer:

 

Bankekød:

 

bullet

800 g Okseyderlår i skiver

bullet

3 Spiseskefulde mel

bullet

3 Løg

bullet

3-4 Lauerbærblade

bullet

1 Spiseskefuld Engelsk Sovs

bullet

Salt - Peberkorn ca 15 stk

bullet

Lidt Sovsejævner og Kulør

bullet

Lidt Olie/smør

bullet

1-2 dl Fløde

bullet

5 dl oksefond

 

Kartoffelmos:

 
bullet

1kg Kartofler/Bagekartofler

bullet

60-150g Smør

bullet

1-2 dl Mælk

bullet

Salt-Peber

 

MORMORSALAT:

 

bullet

1 Salathoved

bullet

2 dl Kaffefløde

bullet

3 Spiseskefuld Citronsaft

bullet

2 Teskefuld Sukker

bullet

Salt og friskkværnet Peber

 

BANKEKØD

 

Fremgangsmåde:

 

Bankekød:

 

  1. Kødet vendes i mel

  2. Kom olie/smør i en Stegegryde og brun kødet ved høj varme

  3. Læg kødet til side efterhånden når det er stegt

  4. Løg snittes og svitses i gryden med lidt mere smør / olie

  5. Læg kødet tilbage i gryden Hæld oksefond i gryden sammen med Engelsk sauce – Lauerbær blade – Hele
    Peberkorn

  6. Lad det små simre i ca. 1 time med låg på

  7. Tag en smagsprøve efter 50 min om kødet er mørt

  8. Smag retten til, kom fløde i efter behov og kulør Skal nok jævnes en smule

  9. Man kan komme en smule sukker i sovsen et lille godt råd.

 

Kartoffelmos:

 

bullet

Kog Kartoflerne til de er møre, i USALTET VAND

bullet

Hæld vandet fra og lad dem stå lidt, inden der de skæres i mindre stykker

bullet

Mos dem i gryden med smør efter behov og kom VARM MÆLK i lidt af gangen Til den får en god konsistens

bullet

Smag til med Salt og Peber

 

MORMORSALAT:

 

bullet

Pluk Salaten kom den i Skål

bullet

Bland Fløde-Citronsaft-Sukker-Salt-Peber til det begynder at tykne lidt, smag til.

bullet

VIGTIGT Dressing hældes først på når den serveres

Apfelstrudel

Ingredienser til 4 personer:

 

Dejen:

bullet

40 g vand

bullet

1,5 dl hvedemel

bullet

0,5 spsk olie

bullet

0,5 tsk sukker

bullet

0,5 tsk lys eddike

bullet

0,25 tsk salt

 

Mandelknas:

bullet

50 g smør

bullet

1 dl rasp

bullet

0,5 dl mandelsplitter

bullet

0,25 tsk salt

bullet

0,5 dl sukker

 

Æblefyld:

bullet

0,5 kg æbler

bullet

0,25 tsk kanel

bullet

0,25 kardemomme

bullet

1 spsk sukker

bullet

0,5 spsk hvedemel

bullet

0,25 dl rosiner

bullet

0,25 tsk salt

bullet

1 spsk mørk rom (kan undlades)

bullet

Desuden: 25g smør til pensling.

bullet

1/8 l fløde.

bullet

Flormelis.

 

 

Apfelstrude


Fremgangsmåde:

 

Dejen:

  1. Kom ingredienser til dejen i en skål og rør det sammen.

  2. Læg dejen ud på et meldrysset bord, og ælt dejen i 15 min, så den bliver elastisk og smidig. Kan også æltes i røremaskine.

  3. Lad dejen stå overdækket med et fugtigt klæde i ca 1 time.

 

Mandelknas:

  1. Smelt smørret i en pande, og rist raspen indtildet bliver mørkebrunt.

  2. Sluk for varmen, og tilsæt resten af in-
    gredienserne.

 

Æblefyld.:

  1. Skræl æblerne, skær i kvarte, og kasser kernehusene.

  2. Skær æblerne i tynde skiver og kom dem i en skål sammen med
    resten af ingredienserne.

  3. Rør godt sammen.

 

Bagning:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader uden varm luft og dæk en bradepande med bagepapir.

  2. Smelt smørret til pensling.

  3. Placer et rent, tørt viskestykke eller bagepapir på en ren arbejdsflade og drys det med mel.

  4. Læg dejen i midten af viskestykket/bagepapiret, brug en kagerulle
    til at rulle dejen ud, og drys løbende med hvedemel.

  5. Start fra midten af dejen, og rul mod kanten. Drej dejen let og fortsæt
    med at rulle og trække dejen til et rektangel indtil den bliver så tynd
    at man næsten kan se gennem dejen. Den skal være ca. 20x25 cm.

  6. Pensl dejen med smør og spred mandelknas ud på hele fladen.

  7. Læg æblerne i en jævn bunke i den ene ende langs den korte side af
    rektanglet.

  8. Løft viskestykket/bagepapiret så dejen kommer en enkelt gang
    rundt om æblefyldet.

  9. Pensl igen dejen med smør.

  10. Fortsæt med at rulle dejen om sig selv til en lang pølse og pensl med smør hver gang.

  11. Kom din strudel på bagepladen og bag i ca. 45 min. indtil overfladen er blevet godt afbagt
    og helt sprød.

  12. Lad kagen afkøle i minimum 30 min.

  13. Pisk fløden til flødeskum.

  14. Drys kagen med flormelis og skær i tykke
    stykker.

  15. Server flødeskummet til.