HERREMAD
MENU 23.01.2024 |
VESTKYSTSALAT
Moules Frites med
estragonmayo
Franske vafler |
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
VESTKYSTSALAT :
Ingredienser til 4 personer:
|
I dåse tun i olie |
|
En halv dåse Fiskeboller
|
|
Et lille bæger Rejer |
|
Et halv glas Champignon
|
|
Ca 1 dl. Citronsaft |
|
Dild – Salt -peber |
|
Et halvt bæger Creme fraiche
18% |
|
Ca. 200 g Mayonnaise |
|
Toastbrød |
Pynt:
|
Cherrytomat – Kaviar |
|
VESTKYSTSALAT
:
Fremgangsmåde:
-
Champignon og Fiskeboller
skæres i mindre stykker
-
Tun – Rejer – Fiskeboller
-Champignon hældes i en sigte så vand og olie løber fra.
-
I en skål blandes Creme
fraiche og Majonnaise
-
Derefter kommer der salt -
peber – Citron . Dild ca 1 spiseske i.
-
Når det er smagt til, kommer
Tun- fiskeboller – rejer – champignon i med let hånd.
-
Det kommer så på ristet brød,
f.eks i 2 trekanter
-
Og pyntes med tomat og Kaviar
og lidt Dild
|
Moules Frites med estragonmayo:
Ingredienser til 4 personer:
Muslinger
|
2 kg blåmuslinger |
|
100 gram god bacon i små tern |
|
2 dl tør hvidvin |
|
1/2 fennikel i tynde skiver |
|
2 gulerødder i tynde skiver |
|
2 fed mast hvidløg |
|
1 rødløg, finthakket |
|
Lidt paprika eller chili,
evt. |
|
Olie, smagsneutral |
|
1 dl piskefløde eller
kaffefløde |
|
2 citroner |
|
Bredbladet persille |
Fritter
|
8 store bagekartofler |
|
Olie |
|
Timian |
|
Salt og peber |
Estragonmayo
|
4 æggeblommer, pateuriserede |
|
Smagsneutral olie, f.eks
rapsolie |
|
Salt, peber |
|
Citron |
|
Dijonsennep |
|
1 bdt. finthakket frisk
estragon |
|
Moules Frites med estragonmayo:
Fremgangsmåde:
Muslinger
-
Skyl muslingerne, kassér
skadede og åbne muslinger
-
Hvis de lukker sig ved et let
bank, er de stadig levende og helt fine
-
Fjern evt. ”skæg” på
muslingerne
-
Bacon i små tern, løg,
gulerødder, fennikel og hvidløg brunes let af i olie i en stor gryde.
-
Kom hvidvin i og kog det op.
-
Kom muslinger i og vend det
hele let rundt.
-
Læg låg på gryden og lad det
småkoge i 5-10 min. indtil muslingerne har åbnet sig og bliver let
rødlige i farven.
-
Tilsæt fløden og kog kort op.
-
Serveres med bredbladet
persille på toppen sammen med fritter og estragonmayo.
Estragonmayo
-
Æggeblommer, salt, peber,
lidt citron eller hvidvinseddike og Dijonsennep piskes sammen til en
glat og luftig æggemasse
-
Æggemassen tilsættes olie i
en tynd stråle under piskning indtil passende tyk konsistens er opnået.
-
Hakket estragon tilsættes og
røres rund
-
Smag til med salt, peber og
lidt citron efter behag
-
Stil mayo’en køligt indtil
den skal serveres.
Fritter
-
Kartoflerne skylles / renses
og skæres i stave efter eget valg
-
Kog kartofler i letsaltet
vand ca. 8 min. indtil de er næsten møre
-
Hæld vandet fra, behold
kartoflerne i den varme gryde og tilsæt olie og evt. timian, der blandes
let sammen
-
Bred kartofterne ud på en
bradepande med bagepapir.
-
Bag kartoflerne i en
forvarmet ovn på 250 gr varmluft i ca 8-10 min.
-
Hold øje med fritterne og tag
dem ud når de er gyldne og sprøde uden at være tørre.
-
Server med groft salt og en ½
citron
|
Franske vafler: Ingredienser til
12 personer:
Dej
|
200 gr hvedemel |
|
150 gr koldt smør i mindre
tern |
|
1 spsk vand |
|
1 tsk eddike |
|
Sukker til strøning |
Smørcreme
|
100 gr blødt smør |
|
150 gr flormelis |
|
1 æggeblomme, pasteuriseret |
|
2 spsk friskpresset
appelsinsaft |
|
1 tsk fintrevet usprøjtet
appelsinskal |
|
Franske vafler:
Fremgangsmåde:
-
Vafler
-
Kom melet i en skål og smuldr
smørret heri
-
Tilsæt vand og eddike og saml
hurtigt dejen. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen ikke samler sig.
-
Stil den tildækket i
køleskabet i mindst ½ time.
-
Rul dejen ud på et meldrysset
bord til en ca ½ cm tyk dejplade.
-
Stik runde kager ud med en
dejudstikker eller et glas (ca. 5-6 cm i diameter).
-
Strø sukker ud på et papir og
rul kagerne ovale med et let tryk fra kagerullen, vend dem og kom dem på
plader med bagepapir.
-
Prik huller i dem med en
gaffel og bag kagerne 8-10 min. ved 200 gr. - traditionel ovn til de er
gyldne og sukkeret let karamellisere.
-
Afkøl på bagerist.
Smørcreme
-
Pisk ingredienserne til
smørcremen sammen til en luftig creme.
-
Fordel cremen på halvdelen af
kagerne og læg dem sammen med resten af kagerne.
|