HERREMAD
MENU
16.01.2024 |
FISKESUPPE fra Provence med ristet brød
og rouille
APPELSINDBAGT LAKS med ovnbagte
kartofler med citron
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
FISKESUPPE fra Provence med ristet brød og
rouille. Ingredienser til 4 personer.
Suppe
| 250 g Laksefileter |
| 1 spsk. Olivenolie |
| 1/4 tsk. Stødt fennikel |
| 1 Lille fintsnittet pore |
| 100 g Fintsnittet fennikel |
| 2 fed Hvidløg |
| 1 spsk. Olivenolie |
| 1 dl. Tør hvidvin |
| 4 stk. Flåede tomater |
| 1 dåse. Tomatpuré |
| ½ tsk. Stødt anis |
| 1 dusk Persille |
| 0,1 g Safran |
| 6 dl. fiskebouilon |
| ½ tsk. Salt |
| Peber |
| 1/4 stk. Flútes |
Rouille:
| 1 fed Hvidløg |
| 1 stk. Rød chili |
| 100 g Mayonnaise (Fremstilles under hovedretten) |
|
FISKESUPPE fra Provence med ristet brød og
rouille. En
antiinflammatorisk bombe med masser af smag og duft. Er sund for kroppen,
fordi den forebygger en række sygdomme.
Fremgangsmåde:
-
Skær fisken i mundrette stykker, bland dem med olivenolie og stødt
fennikel og lad dem trække, mens suppen laves.
-
Sauter porre, fennikel og hvidløg i 5 minutter i olivenolie.
-
Tilsæt hvidvin, tomat, tomatpuré, anis, persille, safran samt
fiskebouillon, og lad suppen koge 10 minutter for svag varme.
-
Fjern persilledusken, kom fiskestykkerne i og lad suppen koge i endnu 5
minutter for meget svag varme.
Smag til med salt og peber og anret suppen i dybe tallerkner.
Rouille
-
Knus hvidløget, og finhak chilien uden kerner (findél evt. chilien
ekstra med stavblender).
-
Rør knust hvidløg, chili og mayonnaise sammen til rouille.
Servering:
-
Server suppen med ristete flútes, skåret i skiver, og påsmurt rouillen.
|
APPELSINDBAGT LAKS med ovnbagte kartofler med citron
:
Ingredienser til 4 personer:
Appelsindbagt laks
|
4 stk. Laksefileter á ca. 125
g |
|
1 bundt Forårsløg |
|
2 stk. Appelsiner |
|
1 stk. Rød chili |
|
1 tsk. Salt |
Mayonnaise (til tatarsovs)
|
1 stk. Pasteuriseret
æggeblomme |
|
3 dl. Vindruekerneolie |
|
1 tsk. Sennep |
|
½. Hvidvinseddike |
|
Citronsaft |
|
Salt |
|
Peber |
Tartarsovs
|
2 1/2 dl. Mayonnaise |
|
2 spsk. Finthakkede kapers |
|
2 spsk. Finthakkede
cornichons |
|
1 spsk. Finthakket
skalotteløg |
|
1 tsk. Dijon-sennep |
|
1 tsk. Finthakket ansjos |
|
1-2 spsk. Finthakkede urter
(persille og purløg) |
|
Salt |
|
Peber |
|
Citronsaft |
Ovnbagte kartofler
|
500 g Babykartofler |
|
1 1/2 stk. Citron |
|
1 stk. Stort rødløg |
|
5 fed Hvidløg |
|
5 spsk. Olie |
|
Salt |
|
Peber |
|
Persille til pynt
|
|
APPELSINDBAGT LAKS med ovnbagte
kartofler med citron
:
Fremgangsmåde:
Appelsinbagt laks
- Læg laksefileterne på hvert sit store stykke alufoile.
- Skær forårsløgene i strimler.
- Pil appelsinerne, og skær dem i hindefri både.
- Fjern kerner fra chilien, og skær i tynde strimler.
- Fordel løg, appelsin og chili henover laksestykkerne.
- Drys med 1 tsk. Salt.
- Fold alufolien til tætsluttende pakker, og stil dem på en
bageplade.
- Steg midt i ovne, ca. 15-20 minuter, ved 225 grader.
Mayonnaise (til tatarsovs)
- Kom alle ingrediencer i en skål, med undtagelse af olien.
- Pisk med et piskeris, tilsæt olien lidt for lidt, mens der
piskes hele tiden.
- Jo mere olie, jo tykkere bliver mayonnaisen.
- Smages til med lidt citronsaft.
Tatarsovs
- Bland alle ingrediencer sammen med mayonnaisen.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
Ovnklare kartofler
- Kom babykartoflerne i et fad.
- Pil løget og skær det i tynde både.
- Pil hvidløgene.
- Vend kartofler, løg og hvidløg med oile i et ildfast fad.
- Skær den hele citron i skiver og kom dem ved.
- Drys med salt og peber.
- Kom kartoflerne i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft, i ca.
45-50 minutter, til de er møre og gyldne.
- Fem minutter før de er færdige
presses saften af den resterende halve citron over kartoflerne, som
vendes rundt og steges de sidste minutter.
- Kom olie og citronsaft over ved servering og drys med frisk
persille.
|