HERREMAD 
   MENU
16.01.2024

 

FISKESUPPE fra Provence med ristet brød og rouille

APPELSINDBAGT LAKS med ovnbagte kartofler med citron
 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

FISKESUPPE fra Provence med ristet brød og rouille.

Ingredienser til 4 personer.

Suppe

bullet250 g Laksefileter
bullet1 spsk. Olivenolie
bullet1/4 tsk. Stødt fennikel
bullet1 Lille fintsnittet pore
bullet100 g Fintsnittet fennikel
bullet2 fed Hvidløg
bullet1 spsk. Olivenolie
bullet1 dl. Tør hvidvin
bullet4 stk. Flåede tomater
bullet1 dåse. Tomatpuré
bullet½ tsk. Stødt anis
bullet1 dusk Persille
bullet0,1 g Safran
bullet6 dl. fiskebouilon
bullet½ tsk. Salt
bulletPeber
bullet1/4 stk. Flútes

Rouille:

bullet1 fed Hvidløg
bullet1 stk. Rød chili
bullet100 g Mayonnaise (Fremstilles under hovedretten)

 

FISKESUPPE fra Provence med ristet brød og rouille.

En antiinflammatorisk bombe med masser af smag og duft. Er sund for kroppen, fordi den forebygger en række sygdomme.

Fremgangsmåde:

  1. Skær fisken i mundrette stykker, bland dem med olivenolie og stødt fennikel og lad dem trække, mens suppen laves.

  2. Sauter porre, fennikel og hvidløg i 5 minutter i olivenolie.

  3. Tilsæt hvidvin, tomat, tomatpuré, anis, persille, safran samt fiskebouillon, og lad suppen koge 10 minutter for svag varme.

  4. Fjern persilledusken, kom fiskestykkerne i og lad suppen koge i endnu 5 minutter for meget svag varme.
    Smag til med salt og peber og anret suppen i dybe tallerkner.

Rouille

  1. Knus hvidløget, og finhak chilien uden kerner (findél evt. chilien ekstra med stavblender).

  2. Rør knust hvidløg, chili og mayonnaise sammen til rouille. 
     

Servering:

  1. Server suppen med ristete flútes, skåret i skiver, og påsmurt rouillen.


 

APPELSINDBAGT LAKS med ovnbagte kartofler med citron :

Ingredienser til 4 personer:

Appelsindbagt laks

bullet

4 stk. Laksefileter á ca. 125 g

bullet

1 bundt Forårsløg

bullet

2 stk. Appelsiner

bullet

1 stk. Rød chili

bullet

1 tsk. Salt

 

Mayonnaise (til tatarsovs)

bullet

1 stk. Pasteuriseret æggeblomme

bullet

3 dl. Vindruekerneolie

bullet

1 tsk. Sennep

bullet

½. Hvidvinseddike

bullet

Citronsaft

bullet

Salt

bullet

Peber

 

Tartarsovs

bullet

2 1/2 dl. Mayonnaise

bullet

2 spsk. Finthakkede kapers

bullet

2 spsk. Finthakkede cornichons

bullet

1 spsk. Finthakket skalotteløg

bullet

1 tsk. Dijon-sennep

bullet

1 tsk. Finthakket ansjos

bullet

1-2 spsk. Finthakkede urter (persille og purløg)

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

Citronsaft

 

Ovnbagte kartofler

bullet

500 g Babykartofler

bullet

1 1/2 stk. Citron

bullet

1 stk. Stort rødløg

bullet

5 fed Hvidløg

bullet

5 spsk. Olie

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

Persille til pynt

 

APPELSINDBAGT LAKS med ovnbagte kartofler med citron :

Fremgangsmåde:
 

Appelsinbagt laks

  1. Læg laksefileterne på hvert sit store stykke alufoile.
  2. Skær forårsløgene i strimler.
  3. Pil appelsinerne, og skær dem i hindefri både.
  4. Fjern kerner fra chilien, og skær i tynde strimler.
  5. Fordel løg, appelsin og chili henover laksestykkerne.
  6. Drys med 1 tsk. Salt.
  7. Fold alufolien til tætsluttende pakker, og stil dem på en bageplade.
  8. Steg midt i ovne, ca. 15-20 minuter, ved 225 grader.

Mayonnaise (til tatarsovs)

  1. Kom alle ingrediencer i en skål, med undtagelse af olien.
  2. Pisk med et piskeris, tilsæt olien lidt for lidt, mens der piskes hele tiden.
  3. Jo mere olie, jo tykkere bliver mayonnaisen.
  4. Smages til med lidt citronsaft.

Tatarsovs

  1. Bland alle ingrediencer sammen med mayonnaisen.
  2. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Ovnklare kartofler

  1. Kom babykartoflerne i et fad.
  2. Pil løget og skær det i tynde både.
  3. Pil hvidløgene.
  4. Vend kartofler, løg og hvidløg med oile i et ildfast fad.
  5. Skær den hele citron i skiver og kom dem ved.
  6. Drys med salt og peber.
  7. Kom kartoflerne i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft, i ca. 45-50 minutter, til de er møre og gyldne.
  8. Fem minutter før de er færdige presses saften af den resterende halve citron over kartoflerne, som vendes rundt og steges de sidste minutter.
  9. Kom olie og citronsaft over ved servering og drys med frisk persille.