HERREMAD
MENU 09.01.2024 |
Jomfruhummerhaler med
hvidøgssmør
Lyssej eller anden
torskefisk på Grøntsagssauté og i cremet dildssauce |
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Jomfruhummerhaler med
hvidøgssmør:
Ingredienser til 4 personer:
|
Ca. 750 g eller 24 stk
hummerhaler |
|
Ca. 200 g smør |
|
2 – 3 fed presset hvidløg
|
|
1 bundt persille |
|
1 citron |
|
Salt |
|
Jomfruhummerhaler med
hvidøgssmør:
Fremgangsmåde:
-
Halerne klargøres ved at
klippe dem op i ryggen, fjerne den sorte tarmstreng og tvinge
rygskjoldet til siderne
-
Kom de flækkede haler i et
ildfast fad, læg dem tæt, men ikke lagdelt
-
Rør blødt smør sammen med
hvidløg, hakket persille og lidt salt
-
Smørret lægges på halerne med
en kniv eller et par teskeer
-
Gratiner halerne i ovnen ved
200 gr (alm ovnfunktion) i 6 – 10 min til kødet begynder at blive
mælkehvidt og smørret er smeltet
-
Server hummerhalerne med
citronsaft og flute.
-
Fluten dyppes i
hvidløgssmørret fra bunden af fadet.
|
Lyssej eller anden torskefisk
på Grøntsagssauté og i cremet dildssauce:
Ingredienser til 4 personer:
|
600 g fiskefilet |
|
1 bundt forårsløg |
|
1 bundt grønne asparges |
|
2 porrer |
|
2 gulerødder |
|
2 løg |
|
1 fed hvidløg |
|
200 g brune champignons |
|
1 rød peber |
|
8 små cherrytomater |
|
1 bundt dild |
|
1 usprøjtet citron |
|
2 dl grønsagsbouillon |
|
2 dl piskefløde |
|
1 dl hvidvin |
|
Smør |
|
Salt og peber |
|
Små kartofler |
|
Lyssej eller anden torskefisk
på Grøntsagssauté og i cremet dildssauce:
Fremgangsmåde tilberedning af
fisk:
-
Kontroller for ben i fisken!
-
Del fisken i 4 stykker
-
Gourmetsalt fisken
-
Smør et ildfast fad med smør
-
Læg fisken i fadet og dryp
den med lidt citronsaft og en smørklat på toppen
-
Bag fisken i forvarmet ovn
ved 220 gr i ca. 10 min. eller til fiskekødet er hvidt
Fremgangsmåde tilberedning af
grøntsagssauté:
-
Rens grøntsagerne
-
Skær gulerødderne i meget
tynde stave
-
Skær porren i tynde ringe
-
Del de grønne asparges,
rødpeberen og forårsløg i mindre stykker, tomater halveres
-
1 løg hakkes fint
-
Champignoner deles i halve og
kvarte og ”tørsteges” på en pande og sættes til side
-
Løg sauteres bløde og klare
på samme pande og sammen med hvidløg
-
Grøntsagerne tilsættes og
sauteres i smør, tilføj champignonerne, sidst tomater og krydr med salt
og peber
Fremgangsmåde tilberedning af
dildssauce:
-
Dild hakkes groft
-
Hak løget fint og sauter det
på en pande
-
Kom hvidvin på panden og lad
det bruse af
-
Tilsæt grøntsagsbouillon og
piskefløde og lad det småsimre i i 5 – 7 min
-
Kom dild i saucen og smag til
med lidt revet citronskal, et par dråber citronsaft, salt og peber
Tallerkenservering:
-
Fisken serveres på
grøntsagerne omgivet af dildsaucen og med små kogte kartofler
|