HERREMAD 
   MENU 09
.01.2024

Jomfruhummerhaler med hvidøgssmør

Lyssej eller anden torskefisk på Grøntsagssauté og i cremet dildssauce

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Jomfruhummerhaler med hvidøgssmør:

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

Ca. 750 g eller 24 stk hummerhaler

bullet

Ca. 200 g smør

bullet

2 – 3 fed presset hvidløg

bullet

1 bundt persille

bullet

1 citron

bullet

Salt

 

Jomfruhummerhaler med hvidøgssmør:

Fremgangsmåde
:

 

  1. Halerne klargøres ved at klippe dem op i ryggen, fjerne den sorte tarmstreng og tvinge rygskjoldet til siderne

  2. Kom de flækkede haler i et ildfast fad, læg dem tæt, men ikke lagdelt

  3. Rør blødt smør sammen med hvidløg, hakket persille og lidt salt

  4. Smørret lægges på halerne med en kniv eller et par teskeer

  5. Gratiner halerne i ovnen ved 200 gr (alm ovnfunktion) i 6 – 10 min til kødet begynder at blive mælkehvidt og smørret er smeltet

  6. Server hummerhalerne med citronsaft og flute.

  7. Fluten dyppes i hvidløgssmørret fra bunden af fadet.
     

Lyssej eller anden torskefisk på Grøntsagssauté og i cremet dildssauce:

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

600 g fiskefilet

bullet

1 bundt forårsløg

bullet

1 bundt grønne asparges

bullet

2 porrer

bullet

2 gulerødder

bullet

2 løg

bullet

1 fed hvidløg

bullet

200 g brune champignons

bullet

1 rød peber

bullet

8 små cherrytomater

bullet

1 bundt dild

bullet

1 usprøjtet citron

bullet

2 dl grønsagsbouillon

bullet

2 dl piskefløde

bullet

1 dl hvidvin

bullet

Smør

bullet

Salt og peber

bullet

Små kartofler

 

Lyssej eller anden torskefisk på Grøntsagssauté og i cremet dildssauce:

Fremgangsmåde tilberedning af fisk:

 

  1. Kontroller for ben i fisken!

  2. Del fisken i 4 stykker

  3. Gourmetsalt fisken

  4. Smør et ildfast fad med smør

  5. Læg fisken i fadet og dryp den med lidt citronsaft og en smørklat på toppen

  6. Bag fisken i forvarmet ovn ved 220 gr i ca. 10 min. eller til fiskekødet er hvidt

 

Fremgangsmåde tilberedning af grøntsagssauté:

 

  1. Rens grøntsagerne

  2. Skær gulerødderne i meget tynde stave

  3. Skær porren i tynde ringe

  4. Del de grønne asparges, rødpeberen og forårsløg i mindre stykker, tomater halveres

  5. 1 løg hakkes fint

  6. Champignoner deles i halve og kvarte og ”tørsteges” på en pande og sættes til side

  7. Løg sauteres bløde og klare på samme pande og sammen med hvidløg

  8. Grøntsagerne tilsættes og sauteres i smør, tilføj champignonerne, sidst tomater og krydr med salt og peber

 

Fremgangsmåde tilberedning af dildssauce:

 

  1. Dild hakkes groft

  2. Hak løget fint og sauter det på en pande

  3. Kom hvidvin på panden og lad det bruse af

  4. Tilsæt grøntsagsbouillon og piskefløde og lad det småsimre i i 5 – 7 min

  5. Kom dild i saucen og smag til med lidt revet citronskal, et par dråber citronsaft, salt og peber

 

Tallerkenservering:

 

  1. Fisken serveres på grøntsagerne omgivet af dildsaucen og med små kogte kartofler