HERREMAD
MENU
05.12.2023 |
Marokansk inspireret gulerodssuppe
Indiske kødboller i karry
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Marokansk inspireret gulerodssuppe. Ingredienser til 4 personer.
Suppe
| 600 g gulerødder |
| 1 løg |
| 1 spsk. Olivenolie |
| 1 kanelstang |
| 8 dl vand |
| 2 spsk. Helio boullionpulver |
| ½ tsk. chiliflager eller ¼ tsk.cayennepeber |
| salt |
| peber |
| 2 dl. friskpresset appelsinsaft |
| græsk yoghurt |
| persille |
|
Marokansk inspireret gulerodssuppe. En
antiinflammatorisk bombe med masser af smag og duft. Er sund for kroppen,
fordi den forebygger en række sygdomme.
Fremgangsmåde:
-
Skær gulerødder og løg ud i grove stykker.
-
Svits dem i olie med kanelstangen et par minutter.
-
Tilsæt vand, boullionpulver, chili, salt og peber.
-
Lad
suppen simre ca. ¾ time under låg til gulerødderne er helt møre.
-
Tag
kanelstangen op og blend suppen.
-
Tilsæt appelsinsaft og smag til.
Servering:
-
Serveres med klatter af græsk yoguhrt, persilledrys og pitabrød.
|
Indiske kødboller i karry
:
Ingredienser til 4 personer:
Boller:
|
500 gram hakket kalv evt. lam |
|
1 æg |
|
2 fed hvidløg |
|
1 spsk. Garam masala evt.
karry |
|
1½ tsk. salt |
Sauce:
|
1 løg |
|
2 fed hvidløg |
|
2 spsk. olivenolie |
|
5 kardemommekapsler |
|
1 spsk. garam masala evt.
karry |
|
1 tsk. stødt spidskommen |
|
½ tsk stødt nellike |
|
1 tsk. gurkemeje |
|
½ tsk. cayennepeber |
|
1 hel kanel |
|
2 laurbærblade |
|
1 dåse hakkede, flåede
tomater |
|
1 dåse kokosmælk |
|
Salt
|
|
Indiske kødboller i karry
:
Fremgangsmåde:
- Boller:
- Pres hvidløget og rør alle ingredienser sammen, og lad farsen
trække mindst ½ time i køleskabet.
- Form bollerne i valnøddestørrelse og hæld
dem i saucen, når den har kogt ½ time. Lad dem simre under låg i ca.
10 minutter.
Sauce:
- Hak løg og hvidløg og steg det i olie et par minutter.
- Tilsæt krydderierne og steg videre under omrøring nogle
minutter.
- Tilsæt flåede tomater og kokosmælk. Lad det simre under låg i
mindst ½ time.
Servering
- Serveres med ris og dampede grøntsager, fx ærter, blomkål eller
spinat. Chutney passer også
godt til
|