HERREMAD 
   MENU
05.12.2023

 

Marokansk inspireret gulerodssuppe

Indiske kødboller i karry
 

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

Marokansk inspireret gulerodssuppe.

Ingredienser til 4 personer.

Suppe

bullet600 g gulerødder
bullet1 løg
bullet1 spsk. Olivenolie
bullet1 kanelstang
bullet8 dl vand
bullet2 spsk. Helio boullionpulver
bullet½ tsk. chiliflager eller ¼ tsk.cayennepeber
bulletsalt
bulletpeber
bullet2 dl. friskpresset appelsinsaft
bulletgræsk yoghurt
bulletpersille
 
Marokansk inspireret gulerodssuppe.

En antiinflammatorisk bombe med masser af smag og duft. Er sund for kroppen, fordi den forebygger en række sygdomme.

Fremgangsmåde:

  1. Skær gulerødder og løg ud i grove stykker.

  2. Svits dem i olie med kanelstangen et par minutter.

  3. Tilsæt vand, boullionpulver, chili, salt og peber.

  4. Lad suppen simre ca. ¾ time under låg til gulerødderne er helt møre.

  5. Tag kanelstangen op og blend suppen.

  6. Tilsæt appelsinsaft og smag til.

Servering:

  1. Serveres med klatter af græsk yoguhrt, persilledrys og pitabrød.


 

Indiske kødboller i karry
:

Ingredienser til 4 personer:

Boller:

bullet

500 gram hakket kalv evt. lam

bullet

1 æg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 spsk. Garam masala evt. karry

bullet

1½ tsk. salt

 

Sauce:

bullet

1 løg

bullet

2 fed hvidløg

bullet

2 spsk. olivenolie

bullet

5 kardemommekapsler

bullet

1 spsk. garam masala evt. karry

bullet

1 tsk. stødt spidskommen

bullet

½ tsk stødt nellike

bullet

1 tsk. gurkemeje

bullet

½ tsk. cayennepeber

bullet

1 hel kanel

bullet

2 laurbærblade

bullet

1 dåse hakkede, flåede tomater

bullet

1 dåse kokosmælk

bullet

Salt
 

Indiske kødboller i karry
:

Fremgangsmåde:
 

  1. Boller:
  2. Pres hvidløget og rør alle ingredienser sammen, og lad farsen trække mindst ½ time i køleskabet.
  3. Form bollerne i valnøddestørrelse og hæld
    dem i saucen, når den har kogt ½ time. Lad dem simre under låg i ca. 10 minutter.

Sauce:

  1. Hak løg og hvidløg og steg det i olie et par minutter.
  2. Tilsæt krydderierne og steg videre under omrøring nogle minutter.
  3. Tilsæt flåede tomater og kokosmælk. Lad det simre under låg i mindst ½ time.

Servering

  1. Serveres med ris og dampede grøntsager, fx ærter, blomkål eller spinat. Chutney passer også
    godt til