DAN-TA (æggetærter):
Ingredienser til 4 personer:
Dej:
|
175 g hvedemel |
|
3 spsk sukker |
|
100 g usaltet smør (klaret)
|
|
2 spsk vand
|
Creme:
|
2 små æg |
|
60 g sukker |
|
1¾ dl mælk |
|
½ tsk stødt muskat |
|
1/4 liter piskefløde :
|
|
DAN-TA (æggetærter):
Fremgangsmåde:
Dej:
-
Sigt melet ned i en skål.
-
Tilsæt sukker og gnid klaret
smør ind i melet med fingerspidserne, til det ligner brødkrummer.
-
Tilsæt vandet og ælt det til
en fast dej.
-
Læg dejen på et let melet
bord og ælt den i 5 min, eller til den er glat.
-
Pak den i husholdningsfilm og
læg den i køleskab, mens fyldet tilberedes.
Creme:
-
Pisk æg og sukker sammen.
-
Tilsæt mælken lidt efter lidt
samt muskatnød og pisk det godt sammen.
-
Del dejen i 12 lige store
stykker.
-
Rul dem ud til flade cirkler
og pres dem ned i lave linseforme.
-
Fordel cremen i kagerne og
bag dem i en forvarmet ovn ved 150 i 25-30 min.
-
Tag kagerne ud af formene og
lad dem køle en smule af på en rist.
-
Drys derefter muskat over
cremen. Serveres varme eller kolde med flødeskum.
|
Lembu Laksa:
Ingredienser til 4 personer:
|
500 g oksekød skåret i tern |
|
1 løg |
|
2 spsk smør eller margarine |
|
2 fed hvidløg |
|
1 tsk stødt ingefær |
|
1 dåse (285 ml) cocosmælk |
|
1-2 spk karrypulver |
|
2½ dl vand |
Ris:
|
2½ dl langkornede ris |
|
1 løg |
|
6 dl hønsebouillon |
|
Lembu Laksa:
Fremgangsmåde:
-
Afpuds kødet og lad det få
stuetemperatur.
-
Pil og hak løget.
-
Smelt fedtstoffet i en stor
stegegryde.
-
Svits løg og kød hurtig, til
kødet er smukt brunt på alle sider.
-
Pil og finhak hvidløgene og
kom dem i sammen med ingefær,
karry og kokosmælk samt vand.
-
Læg låg på, bring i kog og
lad det simre ca. 40 min, eller til
kødet er mørt og saucen er jævn.
-
Rør rundt nu og da.
-
Hak det andet løg, og kom det
sammen med ris og
bouillon i en gryde.
-
Bring i kog, skru ned og lad
det småsimre under låg ca. 20 min,
eller til al væske er kogt ind.
-
Lad risene stå 5 min under
låg inden de serveres til gryden.
|