HERREMAD 
   MENU 28
.11.2023

 

DAN-TA (æggetærter)

Lembu Laksa

Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024

 

 

DAN-TA (æggetærter):

Ingredienser til 4 personer:

 

Dej:

bullet

175 g hvedemel

bullet

3 spsk sukker

bullet

100 g usaltet smør (klaret)

bullet

2 spsk vand
 


Creme:

bullet

2 små æg

bullet

60 g sukker

bullet

1¾ dl mælk

bullet

½ tsk stødt muskat

bullet

1/4 liter piskefløde :

 


 

DAN-TA (æggetærter):

Fremgangsmåde
:

 

Dej:

  1. Sigt melet ned i en skål.

  2. Tilsæt sukker og gnid klaret smør ind i melet med fingerspidserne, til det ligner brødkrummer.

  3. Tilsæt vandet og ælt det til en fast dej.

  4. Læg dejen på et let melet bord og ælt den i 5 min, eller til den er glat.

  5. Pak den i husholdningsfilm og læg den i køleskab, mens fyldet tilberedes.

 

Creme:

  1. Pisk æg og sukker sammen.

  2. Tilsæt mælken lidt efter lidt samt muskatnød og pisk det godt sammen.

  3. Del dejen i 12 lige store stykker.

  4. Rul dem ud til flade cirkler og pres dem ned i lave linseforme.

  5. Fordel cremen i kagerne og bag dem i en forvarmet ovn ved 150 i 25-30 min.

  6. Tag kagerne ud af formene og lad dem køle en smule af på en rist.

  7. Drys derefter muskat over cremen. Serveres varme eller kolde med flødeskum.
     

Lembu Laksa:

Ingredienser til 4 personer:

 

bullet

500 g oksekød skåret i tern

bullet

1 løg

bullet

2 spsk smør eller margarine

bullet

2 fed hvidløg

bullet

1 tsk stødt ingefær

bullet

1 dåse (285 ml) cocosmælk

bullet

1-2 spk karrypulver

bullet

2½ dl vand

 

Ris:

bullet

2½ dl langkornede ris

bullet

1 løg

bullet

6 dl hønsebouillon

 

Lembu Laksa:

Fremgangsmåde:

 

  1. Afpuds kødet og lad det få stuetemperatur.

  2. Pil og hak løget.

  3. Smelt fedtstoffet i en stor stegegryde.

  4. Svits løg og kød hurtig, til kødet er smukt brunt på alle sider.

  5. Pil og finhak hvidløgene og kom dem i sammen med ingefær,
    karry og kokosmælk samt vand.

  6. Læg låg på, bring i kog og lad det simre ca. 40 min, eller til
    kødet er mørt og saucen er jævn.

  7. Rør rundt nu og da.

  8. Hak det andet løg, og kom det sammen med ris og
    bouillon i en gryde.

  9. Bring i kog, skru ned og lad det småsimre under låg ca. 20 min,
    eller til al væske er kogt ind.

  10. Lad risene stå 5 min under låg inden de serveres til gryden.