Tandoori rejer med
Raita dressing og blomkålsris:
Ingredienser til 4 personer:
Tandoori rejerne:
|
300 g rejer i bæger |
|
1 spsk tandoori krydderi
|
|
2 spsk græsk yoghurt (10%)
|
|
1 tsk salt |
|
2 spsk olivenolie |
Raita-dressing:
|
2 dl græsk yoghurt (10%)
|
|
150 g agurk |
|
1 fed hvidløg |
|
1/3 potte frisk mynte
|
|
1 ½ tsk citronsaft |
|
½ tsk stødt spidskommen
|
Blomkålsris:
|
300 g blomkålsris |
|
Lidt frisk mynte blade
|
|
Salt og friskkværnet peber
|
Naanbrød:
|
25 g gær |
|
1 dl lunkent vand |
|
1 dl mælk |
|
1 sammenpisket æg |
|
1 dl drænet yoghurt |
|
3 spsk olivenolie |
|
1 tsk salt |
|
1 tsk sukker |
|
450 g hvedemel cirka
|
Pensling og smag:
|
20 g smeltet smør |
|
1 håndfuld finthakket frisk
koriander |
|
1 tsk nigella frø |
|
2 fed hvidløg finthakket
|
|
Tandoori rejer med
Raita dressing og blomkålsris:
Fremgangsmåde:
Tandoori rejerne:
-
Rejerne skal i si og dryppe
af og næsten tørre vendes i tandoori krydderiet, græsk
yoghurt. salt og olivenolien.
-
Herefter lægges på meget varm
pande (måske med en tsk olivenolie) Overvåg pan-
den mens væden reducerer, ca. 3 minutter.
-
Rejerne sammen med evt. snask
fra panden er klar til servering som 1/3 af retten.
Raita-dressing:
- 150 g groftrevet agurk (væden presses fra og kasseres) blandes med
2dl græsk
yoghurt, 1 fed fintrevet hvidløg, 1 ½ tsk citronsaft, ½ tsk stødt
spidskommen og
1/3 potte frisk mynte, hakket.
- Raitaen udgør endnu 1/3 af retten.
Blomkålsris:
- Læg blomkålsrisene i en si over en skål.
- Kog vand og hæld over risene og lad dem ´soppe´ i det varme vand 3
minutter.
- Retten er klar til servering med de 3 dele hver for sig på
tallerkenen pyntet med
nogle få mynteblade.
Naanbrød:
-
Fremgangsmåde (ca 1½time fra
start til færdig)
-
Lun vandet i lille gryde og
tilsæt mælk.
-
Rør gæret ud i væsken.
-
Tilsæt det sammenpiskede æg,
yoghurt, olivenolie, sukker og salt og halvdelen af
melet.
-
Rør grundigt igennem og
tilsæt så lidt efter lidt mere mel.
-
Ælt dejen godt, skal være
smidig men ikke hård og ikke for klistret.
-
Læg dejen i en skål og lad
den hæve til dobbelt størrelse i en times tid.
-
Del dejen i 4 og form dem
flade i dråbeform.
-
Lad dem hæve et kvarter på en
bageplade med bagepapir.
-
Pensl dem med smagene gerne
rundhåndet.
-
Bag dem i forvarmet ovn ved
230 g varmluft i c a. 10 min.
|
Chicken Tikka Masala:
Ingredienser til 4 personer:
Marineret kylling:
|
600 g kyllingbryst |
|
2 dl youghurt naturel |
|
3 fed hvidløg |
|
½ tsk chiliflager |
|
1 tsk tørret gurkemeje |
|
½ tsk stødt spidskommen |
|
2 tsk Garam Masala |
|
1 stk lime |
|
Sauce: |
|
2 løg |
|
3 fed hvidløg |
|
1 spsk tomatpure |
|
1 spsk sukker |
|
2,5 dl madlavningsfløde |
|
2 tsk tørret gurkemeje |
|
1 tsk paprika |
|
Salt og peber |
Tilbehør:
|
Ris og Naanbrød |
|
Chicken Tikka Masala:
Fremgangsmåde:
-
Marinaden til kyllingen
laves. Youghurt blandes med tørrede chiliflager, gurkemeje, spidskommen,
garam masala samt saft fra 1 lime.
-
Hvidløg presses i
hvidløgspresser. Vend det i marinaden. Kyllingen renses og skæres i tern
og vendes godt i marinaden og trækker lidt.
-
Imens hakkes løg og hvidløg
fint ( eller presses ) til saucen.
-
En pande eller gryde varmes
op med 2-3 spsk olie.
-
Herefter svitses løg og
hvidløg i 3-4 min ( må ikke blive brunt ).
-
Herefter tilsættes tomatpure
og de forskellige krydderier.
-
Så tilsættes
madlavningsfløden og kylling og marinade kommes i gryden/panden. Dette
simrer i 10-15 min, til kyllingen er færdigstegt og saucen tykner.
-
Smag til med salt og peber.
-
Pynt med frisk koriander og
en skefuld Creme fraiche 18%
|