HERREMAD
MENU
24.10.2023 |
Cremet Sellerikasserolle med
glaserede æbler
Romerske Kager
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Cremet Sellerikasserolle med glaserede æbler:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 stk. Knoldselleri |
|
500 gr. Gulerødder |
|
2-3 stk.Skalotteløg |
|
4 stk.Syrlige æbler |
|
0,5l Hvedeøl |
|
2-3 spsk. Æblecidereddike |
|
750 ml. Grøntbouillon |
|
1 pakke Smør |
|
100gr. Fast ost (Them Krystal
el.lign.) |
|
5-6 kviste Frisk timian |
|
2 spsk. Rygeost |
|
2-3 sk. Rugbrød |
|
1 stk. Citron (skallen
herfra)
|
|
Cremet Sellerikasserolle med
glaserede æbler:
Fremgangsmåde:
- Rens grøntsagerne og skær dem ”Brunoise”. Det vil sige meget små
tern! Gerne så
små som 0.25cm x 0.25cm.Som nævnt er denne del essentiel for rettens
færdige udtryk og oplevelse. Hvis
grøntsagerne er for grove, vil de ikke optage væsken tilstrækkeligt.
- Klar løg og gulerødder i en god klat smør i en gryde/kasserolle.
Det skal ikke tage for meget farve.
- Tilsæt selleritern og svits det yderligere et par minutter. Nu
tilsættes et glas øl, en spiseske eddike og en buket timiankviste.
- Arbejd fonden ind i retten lidt efter lidt – lidt i stil med en
risotto – til det er cremet og
mørt ”al dente”.
- Tern nu et æble og kom det i gryden sammen med en skefuld
rygeost eller to og riv lidt at den faste ost i.
- Nu skal retten samle sig og blive ekstra cremet. Smag til med
salt, peber og eventuelt rygeost, eddike og citronskal.
- De resterende æbler skæres i både og kommes på en pande med en
god klat smør. Når smørret bruner, tilsættes en slat øl. Blandingen
reducerer indtil æblerne er glaceret i øl/smør glacen.
- Rist rugbrødstern i smør på en pande. Bare giv den én på hatten!
- Servér retten på en rustik tallerken.
- De glacerede æbler og rugbrødsknas drysses over og ost rives på
ved servering.
|
Romerske Kager:
Ingredienser til 4 personer:
|
225 g sukker |
|
¼ fl hvidvin (1,9 dl) |
|
225 g olivenolie |
|
1½ ts bagepulver |
|
750 g pizzamel |
|
Brombærmarmelade |
|
Romerske Kager:
Fremgangsmåde:
- Kom sukker, vin, olie og bagepulver i en skål. Rør mel i – lidt
ad gangen.
Ælt dejen hurtigt sammen så den bliver glat, blank og smidig.
Lad den hvile i 10 – 15 minutter.
- Del dejen i 4 stykker og rul hvert stykke ud i ca. 3 mm tykkelse
på et meldrysset bord.
Skær dejen ud i firkanter på 7 x 7 cm.
- Læg en teskefuld brombærmarmelade på midten af hver firkant.
Fold dejen sammen fra to sider over for hinanden og tryk sammen.
Tryk også enderne sammen, så marmeladen ikke løber ud under
bagningen.
- Læg kagerne på bagepapir på en bageplade og sæt den i ovnen ved
225 grader i 10 – 15 minutter.
- Tag dem ud når de er lysebrune og køl dem på en rist.
- Sigt flormelis over før servering.
|