HERREMAD
MENU
03.10.2023 |
Forloren and med
svesker og aspargeskartofler
Gammeldags Æblekage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2023-2024 |
Forloren and med svesker og
aspargeskartofler:
Ingredienser til 4 personer:
|
400 g svinemørbrad |
|
100 g svesker |
|
50 g æble |
|
300 g aspargeskartofler |
|
2 dl fløde |
|
100 g bacon |
|
Balsamico |
|
Sukker |
|
Salt |
|
Peber |
|
Forloren and med svesker og
aspargeskartofler:
Fremgangsmåde:
Mørbraden:
-
Æblet skæres i fine tern.
-
Svinemørbraden bankes fladt
ud, og halvdelen af sveskerne samt alle æblerne lægges oven på.
Mørbraden rulles så sammen og bindes med snor.
-
Derefter brunes den på pande
og steges færdig i ovnen i cirka 20 minutter ved 180 grader.
-
Resten af sveskerne vikles
ind i bacon og steges i ovn sammen med mørbraden til de er sprøde.
Tilbehør:
-
Kartoflerne renses og koges
med skræl i letsaltet vand. De afkøles og sauteres på pande med sukker
og balsamico, til de er glaserede.
-
Fløden tilsættes skyen fra
panden og koges op, smages til med salt og peber, og er klar til
servering.
|
Gammeldags Æblekage
Ingredienser til 4 personer:
Æblegrød:
|
800 g æble, skrællede og
skåret i små tern |
|
1 dl vand |
|
0,50 vaniljestang |
|
1 knivspids kanel |
|
1 knivspids stødt kardemomme |
|
110 g sukker |
Æblekage makronrasp:
|
25 g smør |
|
75 g rasp |
|
15 g sukker |
|
300 g makroner |
Flødeskum:
|
2 dl piskefløde |
|
Gammeldags Æblekage
Fremgangsmåde:
Æblegrød til æblekage:
-
Kom æbletern, vand,
krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i
15 minutter.
-
Rør det igennem et par gange
undervejs.
-
Stil grøden i køleskab og lad
den køle helt af.
Makroner:
-
Smelt smør på en pande og
rist rasp og sukker under konstant omrøring i et par minutter til
sukkeret er smeltet.
-
Lad det køle af på et stykke
bagepapir.
-
Knus makronerne lidt til de
er i passende stykker og bland dem med sukkerraspen.
Flødeskum:
-
Pisk fløden til luftig lækker
flødeskum.
|