HERREMAD 
   MENU
11.04.2023

 

Porre-løgsuppe med butterdejslåg

Lam med champignon-tomat-olivensauce med knuste kartofler

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Porre-løgsuppe med butterdejslåg:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

75 g bacon

bullet

1 spsk. Olivenolie

bullet

2 løg

bullet

1 porre

bullet

8 dl hønsekødsbouillon

bullet

1 buket timian

bullet

4 laurbærblade

bullet

Salt og peber

bullet

1 stor plade butterdej

bullet

4 skiver bacon
 

Porre-løgsuppe med butterdejslåg:

Fremgangsmåde:
 

  1. Skær baconen i små tern, og steg dem i olie i bunden af en gryde, til de har afgivet fedtet. Tilsæt løg og porre i skiver, og steg dem over jævn varme. Rør rundt, så de bliver bløde.
  2. Hæld bouillon på, og tilsæt timian og laurbærblade. Lad det hele koge i ca. 15 minutter. Smag suppen til med salt og peber.
  3. Fjern timian og laurbærblade, og hæld suppen i 4 ovnfaste skåle.
  4. Skær 4 runde stykker butterdej, så cirklerne dækker skålene, og tryk dejen fast på skålens sider.
  5. Kom en skive bacon på hver, og stil skålene midt i ovnen ved 180 grader i 10min., eller til overfladen er gylden og baconen stegt.

Servering

  1. Server suppen med det sprøde butterdejslåg.

     

Lam med champignon-tomat-olivensauce med knuste kartofler:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

700 g lammemørbrad

bullet

Friskkværnet sort peber

bullet

1 fed hvidløg

bullet

2 tsk. Rosmarin

bullet

2 spsk. Olivenolie

bullet

1 spsk. Smør

bullet

1 tsk salt

bullet

1 pose babyspinat

 

Sauce:

bullet

200 g champignoner

bullet

250 g blommetomater

bullet

100 g udkernede oliven

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 dl vand

bullet

1/2 grønsagsbouillon terning

bullet

1 dl piskefløde

bullet

3 spsk japansk soya

bullet

1 spsk majsstivelse (eller efter behov)

bullet

½ dl vand

bullet

Salt, friskkværnet peber

 

Knuste kartofler:

bullet

1 kg kartoffel, skrubbede eller skrællede

bullet

3 fed hvidløg, pressede

bullet

15 g smør

bullet

1 tsk timian, frisk

bullet

40 g parmesan, fintrevet

bullet

salt

bullet

sort peber
 

Lam med champignon-tomat-olivensauce med knuste kartofler:


Fremgangsmåde:

 

Kødet:

  1. Krydr kødet med peber, knust hvidløg og rosmarin.

  2. Varm smør og olie på en stegepande, og steg kødet på alle sider, ca. 2 min pr. side. Salt, og læg det i et ovnfast fad.

  3. Steg kødet færdigt i ovnen ca. 20 min til en indertemperatur på 60 grader. Lad kødet hvile pakket i alufolie.

 

 

Saucen:

  1. Steg svampene på panden efter kødet, 5 min. Tilsæt tomater, og steg dem ca. 2 min. Kom oliven, knust hvidløg, bouillonvand, fløde og soya i
  2. Bring saucen i kog, og pisk en jævning af majsstivelsen, udrørt i vand i. Bring i kog igen, pisk smørret i, og smag til med peber og evt. lidt salt.

 

 

 

 

Knuste kartofler:

  1. Kom kartofler og salt i en gryde og kog dem tilde er lige akkurat møre.
  2. Hæld vandet fra og fordel kartoflerne i en skål. Giv alle kartoflerne et tryk, så det bliver knust, men ikke mast.
  3. Smelt smør og rør presset hvidløgsfed i smørret. Pensl alle kartoflerne med en smule hvidløgssmør på hver. Drys timian over, lidt salt og peber og derefter friskrevet parmasanost.
  4. Stil kartoflerne i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag til de er sprøde og gyldne på overfladen – det tager cirka 15-20 minutter.