HERREMAD
MENU
28.03.2023 |
Blinis med purløg, rødløg og laks
(Forret 1)
Kartoffelblinis med purløg, rødløg og
laks (Forret 2)
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Blinis med purløg, rødløg og laks:
Ingredienser til ca. 32 blinis:
|
200 g hvedemel |
|
2 tsk bagepulver |
|
2 nip salt |
|
4 æg |
|
1 dl mælk |
|
Ca. 50 g smør til stegning |
|
1 bundt purløg |
|
1/4 l cremefraiche 18 % |
|
4 skiver røget laks |
|
1 rødløg |
|
Purløg til pynt
|
|
Blinis med purløg, rødløg og
laks:
Fremgangsmåde:
- Bland mel, bagepulver og salt.
- Pisk æg og mælk i. Dejen skal være tyktflydende.
- Smelt lidt smør på en pande.
- Kom små dej-klatter på panden med en spiseske. Form dem straks
til små runde blinis. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side ved
middel varme, til de er gyldne.
- Skyl purløget, og klip det fint. Rør det i cremefraichen. Kom 1
tsk. på hver blini.
- Skær de røgede lakseskiver i mindre skiver, og anret dem på hver
blini.
- Hak rødløget fint, og drys det over.
- Pynt evt. med purløgsstrå.
|
Kartoffelblinis med purløg, rødløg og laks:
Ingredienser til ca. 32 Kartoffelblinis:
|
10 middelstore kartofler |
|
2 æg |
|
1 stort rødløg |
|
10-12 spsk mel |
|
paprika efter smag (rigeligt) |
|
Salt |
|
Peber |
|
Olie til stegning |
|
4 skiver røget laks |
Servering
|
1/4 l cremefraiche 18 % |
|
1 rødløg |
|
Purløg til pynt
|
|
Kartoffelblinis med purløg,
rødløg og laks:
Fremgangsmåde:
-
Skræl og riv kartoflerne fint. Pres mest muligt fugtighed ud af
kartoflerne.
-
Rør de revne kartofler sammen med mel, æg, paprika, chile, salt og
peber.
-
Varm olien på en blinispande og steg en passende mængde dej ad gangen
-
Blinis steges ca. 2 minutter på hver side - HOLD ØJE
-
Purløg skylles og snittes fint
-
Rødløg snittes fint
-
Laksen skæres i passende mindre stykker
Servering:
-
En smule creme fraiche anrettes på hver kartoffelblinis med et stykke
laks.
-
Der pyntes med purløg og rødløg.
|
Italiensk kødgryde med himmelsk sauce:
Ingredienser til 4 personer:
|
600 gram nakkefilet eller
nakkekoteletter |
|
1 stort zittauerløg |
|
1 rød peberfrugt |
|
2 deciliter kalvefond laves
af 2 dl. vand + 3 spsk. konc. fond |
|
100 gram soltørrede tomater |
|
2 teskefulde paprika |
|
3 spiseskefulde engelsk sauce |
|
2 teskefulde tørret timian |
|
2 stilke bladselleri |
|
salt og friskkværnet peber |
|
ca. 600 gram kartofler
|
|
Italiensk kødgryde med himmelsk
sauce:
Fremgangsmåde:
-
Kødet deles i mindre stykker, hvor en kotelet gerne
bliver til tre stykker kød. Eventuelle ben fra skaftkoteletter skæres
fra og kasseres.
-
Brun kødet grundigt i lidt olivenolie i en meget
varm stegegryde.
-
Løg hakkes meget groft og kommes ved når kødet er
godt brunet af, og svitses med et minuts tid.
-
Peberfrugt strimles og lægges i gryden sammen med
kalvefond, soltørrede tomater, paprika, engelsk sauce og timian. Husk,
at kalvefond laves af vand plus koncentrat. Låget lægges på, og nu
simrer kødgryden i halvanden time.
-
Medens kødet koger skrælles kartoflerne, skæres i
passende stykker og råsteges. Kartoffelstykkerne saltes efter stegning
-
Bladselleri skæres i mindre stykker på cirka et par
centimeter, og koges méd de sidste 10 minutter.
-
Tag kødet op og læg det til side, og lad så saucen
koge lidt ind til det næsten cremer.
Servering:
-
Retten serveres med de råstegte kartofler
|