HERREMAD 
   MENU
28.02.2023

 

Stegte kammuslinger med blomkåls pure og brunet sojasmør

Glaserede svinekæber

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Stegte kammuslinger med blomkåls pure og brunet sojasmør:

Ingredienser til 4 personer:

Blomkålspuré

bullet

400 g Blomkål i mindre buketter

bullet

2 spsk Piskefløde 38%

bullet

2 spsk Finthakket bredbladet persille

bullet

¼ tsk Groft salt

bullet

Friskkværnet peber

 

Brunet sojasmør

bullet

50 g Smør

bullet

2 spsk Sojasauce

 

Stegte kammuslinger

bullet

25 g Smør

bullet

8 styk Store kammuslinger (ca.200 g)

bullet

¼ tsk Groft salt

bullet

Friskkværnet peber

bullet

2 skiver ristet rugbrød skåret i  trekanter.

 

Stegte kammuslinger med blomkåls pure og brunet sojasmør:

Fremgangsmåde:
 

Blomkålspuré

  1. Kog blomkålen i ca. 10 min.
  2. Hæld vandet fra og tilsæt fløde, persille, salt og peber.
  3. Blend blandingen til en puré med en stavblender. Smag til.

Brunet sojasmør

  1. Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min.
  2. Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke.
  3. Skrab forsigtigt, af og til, bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  4. Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over
    det, så det ikke får for meget.
  5. Tag gryden af varmen og rør soja i det smeltede smør.

Stegte kammuslinger

  1. Lad smørret blive gyldent i panden.
  2. Tør kammuslingerne godt og drys dem med salt og peber.
  3. Steg muslingerne ca. 1½ min. på hver side.

Anretning af kammuslinger med brunet smør og
blomkålspuré:

  1. Fordel blomkålspuréen på 4 tallerkener. Læg 2 kammuslinger på hver tallerken og hæld brunet smør henover. Pynt med persille og server med ristet rugbrød.

Pynt

  1. Bredbladet persille
  2. Tilbehør
  3. Ristet rugbrød


     

Glaserede svinekæber:

Ingredienser til 4 personer:

Glaserede svinekæber

bullet

12 Kæbeklumper (grisekinder)

bullet

1 tsk Groft salt

bullet

Friskkværnet peber

bullet

25 g Smør

bullet

1 Gulerod i mindre stykker

bullet

1 Zittauerløg i både

bullet

5 Kviste af frisk timian

bullet

1 Mørk luksusøl, fx stout (a33 cl)

 

 


 

Blomkålsgratin

bullet

1½ Bagekartoffel i grove stykker (ca. 250 g)

bullet

1 dl Vand

bullet

½ dl Piskefløde 38%

bullet

½ Blomkål i buketter

bullet

50 g Castello® creamy White

bullet

½ dl Hakkede friske dildkviste

bullet

¾ tsk Groft salt

bullet

Friskkværnet peber

 

Tomater på stilk

bullet

300 g (ca.) Cherrytomater eller blommetomater på stilk

bullet

3 tsk Sukker

bullet

1 tsk Groft salt

bullet

Friskkværnet peber
 

Glaserede svinekæber:


Fremgangsmåde:

Glaserede svinekæber

  1. Skær den sølvfarvede hinde af svinekæberne og drys kødet med salt og peber.
  2. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kæberne på alle sider (ca. 3 min. i alt).
  3. Tag svinekæberne op og brun gulerodsstykker og løgbåde i ca. 3 min.
  4. Læg svinekæber og timiankviste ovenpå grøntsagerne og hæld den mørke øl ved.
  5. Læg låg på panden og lad retten koge ved svag varme i 1 time og 15 min. eller til svinekæberne er møre.
  6. Tag svinekæberne op.
  7. Hæld saucen gennem en sigte og tilbage i sauterpanden. Kog saucen ved kraftig varme til der er ca. 2 dl tilbage.
  8. Læg svinekæberne tilbage i saucen og varm dem godt igennem.
  9. Smag til og hold kødet varmt.

Blomkålsgratin

  1. Kom kartofler, vand og fløde i en gryde og bring det i kog. Kog ved jævn varme i ca. 10 min.
  2. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 10 min. eller til kartofler og blomkål er møre - rør af og til.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt ost, dild, salt og peber.
  4. Mos grøntsagerne groft, fx med en kartoffelstøder og smag til.
  5. Fordel mosen i 4 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade. Bagetid 15 mi. ved alm. varme (225 grader).

Tomater på stilk

  1. Skyl tomaterne og del dem i mindre klaser.
  2. Læg tomaterne i et ovnfast fad og drys med sukker, salt og peber.
  3. Stil fadet på bagepladen med blomkålsgratin og bag dem midt i ovnen.

Servering

  1. Anret kæberne på tallerkener og pynt med dild.
  2. Server svinerkæberne med blomkålsgratin og de bagte tomater.