HERREMAD 
   MENU 07.02.2023

 

Lille kålbruschetta med laks

Stegt kyllingebryst med skorzonerod og marineret kål

Engelsk tærte

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Lille kålbruschetta med laks:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 rødt spidskål

bullet

200 g ærter

bullet

8 radiser

bullet

1 rødløg

bullet

2 ferskner (eller mango)

bullet

200 g kold- eller ­varmrøget laks

 

 

Dressing

bullet

200 g tomater

bullet

2 spsk. friskrevet ­peberrod

bullet

1 citron (saften)

bullet

3 spsk. cremefraiche 38%

bullet

1 bakke karse

bullet

havsalt og friskkværnet peber

 

Lille kålbruschetta med laks:

Fremgangsmåde:

  1. Pil evt. kedelige yderblade af spidskålen, skær bunden af, og tag forsigtigt bladene fra.
  2. Skær top og bund af radiserne, og snit dem i tynde runde skiver. Pil rødløget, og snit det i bittesmå tern.
  3. Halvér fersknerne, tag stenen ud, og skær dem i både.
  4. Skær laksen i fine strimler, og del portionen i fire. Læg 4 hele blade spidskål på et fad. Snit to ekstra blade fint – de skal bruges som fyld.
  5. Anret kål, ærter, radiser, rødløg, ferskner, og laks i de fire kålblade. Hæld lidt af dressingen over, og pynt med dild.

Dressing:

  1. Befri tomater for stilk, og læg dem i en blender. Riv peberroden. Blend tomater med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
  2. Tomaten tilføjer sødme til dressingen, men den skal stadig have syrlighed og lidt bid fra peberroden. Vend cremefraichen i dressingen. Fedmen løfter smagen og passer fantastisk til de modne tomater.
  3. Servér dressingen med friskklippet karse ovenpå

 

 

 

 

 

Stegt kyllingebryst med skorzonerod og marineret kål:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 stk kyllingebryst filet

bullet

4 kviste frisk timian

bullet

8 stk Skorzonerødder (6-800 gram)

bullet

200 gram rosenkål

bullet

2 stk skalotteløg

bullet

8 stk udstenede Svesker

bullet

½ dl Olivenolie

bullet

1 spsk Akaciehonning

bullet

3 spsk Æbleeddike

bullet

Bredbladet persille


Stegeolie/margarine
Salt og peber

 

Stegt kyllingebryst med skorzonerod og marineret kål:

 


Fremgangsmåde:

 

  1. Smør ildfast fad med olie og læg gourmet saltede kyllingefileter i
  2. Hak Timian og drys det over fileterne, og hæld olivenolie over samt drys let med salt
  3. Lad kødet trække i 15-20 minutter, hvorpå de steges på en meget varm pande, men pas på at de ikke bliver helt gennemstegte. Lad kødet hvile 2-3 minutter og snit herefter ud i skiver
  4. Skræl Skorzone rødder og skær dem i stave a 10-15 cm, og læg de skrællede rødder i en skæl med vand og lidt citronsaft.
  5. Steg skorzone rødderne i olie på en pande, 1-2 minutter til de har en flot gylden overflade, krydr med salt og peber
  6. Skær rodenden af rosenkålene og del dem ud i blade, og læg i en skål.
  7. Pil Skalotteløg og snit i meget fine skiver, der fordeles over kålene
  8. Snit svesker i mindre stykker og fordel over kål/løg
  9. Mariner kål, løg og svesker med en blanding af olivenolie, honning, eddike , salt, peber og plukket persille

 

Engelsk tærte:

Tærtebund 4 prs.:

 

bullet

100 g margarine

bullet

50 g florsukker

bullet

150 g mel

bullet

1/2 æg

 

Fyld:

bullet

1/4 piskefløde

bullet

1/2 pose makroner

bullet

2-3 spsk hindbærmarlade

bullet

250 g marcipan

bullet

8 friske hindbær

 

Engelsk tærte:

Tærtebund fremgangsmåde:

  1. Det hele blandes og hviler koldt ca. 10 min.
  2. Rulles ud og lægges i tærteform.
  3. Bages ved 200 grader i ca. 15 min.
  4. Dejen skal have farve og kunne slippe tærteformen, når den er færdigbagt.

Fyld fremgangsmåde:

  1. Hindbærmarmelade smøres ud på den bagte tærtebund
  2. Pisk fløden til skum (ikke for stiv) og knus derefter makroner i.
  3. Kom makronblandingen på bunden.
  4. Rul marcipanen ud mellem 2 frostposer, der klippes op i siden og bunden, så den passer i størrelsen til tærten.
  5. Kom marcipanlåget ovenpå makronblandingen
  6. Pynt med friske hindbær