HERREMAD
MENU 07.02.2023 |
Lille
kålbruschetta med laks
Stegt
kyllingebryst med skorzonerod og marineret kål
Engelsk tærte
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Lille
kålbruschetta med laks:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 rødt spidskål |
|
200 g ærter |
|
8 radiser |
|
1 rødløg |
|
2 ferskner (eller mango) |
|
200 g kold- eller varmrøget laks |
Dressing
|
200 g tomater |
|
2 spsk. friskrevet peberrod |
|
1 citron (saften) |
|
3 spsk. cremefraiche 38% |
|
1 bakke karse |
|
havsalt og friskkværnet peber |
|
Lille
kålbruschetta med laks:
Fremgangsmåde:
- Pil evt. kedelige yderblade af spidskålen, skær bunden af, og
tag forsigtigt bladene fra.
- Skær top og bund af radiserne, og snit dem i tynde runde skiver.
Pil rødløget, og snit det i bittesmå tern.
- Halvér fersknerne, tag stenen ud, og skær dem i både.
- Skær laksen i fine strimler, og del portionen i fire. Læg 4 hele
blade spidskål på et fad. Snit to ekstra blade fint – de skal bruges
som fyld.
- Anret kål, ærter, radiser, rødløg, ferskner, og laks i de fire
kålblade. Hæld lidt af dressingen over, og pynt med dild.
Dressing:
- Befri tomater for stilk, og læg dem i en blender. Riv peberroden.
Blend tomater med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen
til.
- Tomaten tilføjer sødme til dressingen, men den skal stadig have
syrlighed og lidt bid fra peberroden. Vend cremefraichen i dressingen.
Fedmen løfter smagen og passer fantastisk til de modne tomater.
- Servér dressingen med friskklippet karse ovenpå
|
Stegt kyllingebryst med skorzonerod og
marineret kål:
Ingredienser til 4 personer:
|
4 stk kyllingebryst filet
|
|
4 kviste frisk timian
|
|
8 stk Skorzonerødder (6-800
gram) |
|
200 gram rosenkål |
|
2 stk skalotteløg |
|
8 stk udstenede Svesker
|
|
½ dl Olivenolie |
|
1 spsk Akaciehonning |
|
3 spsk Æbleeddike |
|
Bredbladet persille |
Stegeolie/margarine
Salt og peber
|
Stegt kyllingebryst med skorzonerod og marineret kål:
Fremgangsmåde:
- Smør ildfast fad med olie og læg gourmet saltede kyllingefileter
i
- Hak Timian og drys det over fileterne, og hæld olivenolie over
samt drys let med salt
- Lad kødet trække i 15-20 minutter, hvorpå de steges på en meget
varm pande, men pas på at de ikke bliver helt gennemstegte. Lad
kødet hvile 2-3 minutter og snit herefter ud i skiver
- Skræl Skorzone rødder og skær dem i stave a 10-15 cm, og læg de
skrællede rødder i en skæl med vand og lidt citronsaft.
- Steg skorzone rødderne i olie på en pande, 1-2 minutter til de
har en flot gylden overflade, krydr med salt og peber
- Skær rodenden af rosenkålene og del dem ud i blade, og læg i en
skål.
- Pil Skalotteløg og snit i meget fine skiver, der fordeles over
kålene
- Snit svesker i mindre stykker og fordel over kål/løg
- Mariner kål, løg og svesker med en blanding af olivenolie,
honning, eddike , salt, peber og plukket persille
|
Engelsk tærte:
Tærtebund 4 prs.:
|
100 g margarine |
|
50 g florsukker |
|
150 g mel |
|
1/2 æg |
Fyld:
|
1/4 piskefløde |
|
1/2 pose makroner |
|
2-3 spsk hindbærmarlade
|
|
250 g marcipan |
|
8 friske hindbær |
|
Engelsk tærte:
Tærtebund fremgangsmåde:
- Det hele blandes og hviler koldt ca. 10 min.
- Rulles ud og lægges i tærteform.
- Bages ved 200 grader i ca. 15 min.
- Dejen skal have farve og kunne slippe tærteformen, når den er
færdigbagt.
Fyld fremgangsmåde:
- Hindbærmarmelade smøres ud på den bagte tærtebund
- Pisk fløden til skum (ikke for stiv) og knus derefter makroner i.
- Kom makronblandingen på bunden.
- Rul marcipanen ud mellem 2 frostposer, der klippes op i siden og
bunden, så den passer i størrelsen til tærten.
- Kom marcipanlåget ovenpå makronblandingen
- Pynt med friske hindbær
|