HERREMAD
MENU
31.01.2023 |
Ristede svampe i fløde
Citronrisotto med jomfruhummer
Jordbær panna cotta
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Ristede svampe i fløde:
Ingredienser til 4 personer:
|
400 g champignon, i
kvarte1 |
|
løg, finthakket |
|
2 tsk frisk timian,
finthakket |
|
2 dl piskefløde |
|
1 spsk smør |
|
salt |
|
sort peber, friskkværnet |
|
4 skiver brød |
|
1 håndfuld bredbladet
persille,finthakket til pynt
|
|
Ristede svampe i fløde:
Fremgangsmåde:
- Smelt smør på en pande og rist svampene ved høj varme og under
omrøring, til de er lækre og har en smuk stegeskorpe.
- Skrue ned for varmen og kom løgene på, sauter til løgene er
bløde. Drys med timian og hæld piskefløden i og lad den koge lidt
ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Server på godt brød og drys med persille, lidt friskkværnet
peber og lidt salt.
|
Citronrisotto med jomfruhummer:
Ingredienser til 4 personer:
|
0.5 dl. Olie (Måske lidt
mere) |
|
2 stk Skalotteløg
(Finthakkede) |
|
4 fed Hvidløg (Revet eller
presset) |
|
400 g Risottoris |
|
4 dl. Hvidvin (Tør) |
|
9 dl. Bouillon (Kylling eller
grøntsags) |
|
150 g Parmesan (Revet) |
|
1 stk. Citron (Saft og
fintrevet skal) |
|
Salt |
|
Peber |
|
1 kg jomfruhummerhaler |
|
5 ltr vand |
|
3 spsk salt |
|
2 spsk klar eddike |
|
2 spsk sukker |
|
1 stort bundt frisk dild |
|
Citronrisotto med jomfruhummer:
Fremgangsmåde:
-
Varm olien op i en gryde, og
steg løg og hvidløg til løgene er klare.
-
Hæld risene over og steg dem
med et par minutter. Hæld hvidvinen over, og lad den reducere til det
halve ved middel varme. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad risottoen
stå ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., – rør
undervejs. Tilføj løbende bouillon så ikke risene brænder på. Ønsker du
risene blødere giver du blot risottoen lidt længere.
-
Når risottoen er tilberedt
som ønsket, vendes parmesan og citronskal i risottoen, – smag til med
citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber. Juster evt.
konsistensen med yderligere varm bouillon.
-
Kom vandet i en stor gryde og
bring det i kog.
-
Tilføj eddike, dild, salt og
sukker og lad det koge op et par minutter.
-
Tilføj jomfruhummerhalerne og
lad lagen koge op igen
-
Når jomfruhummerhalerne
kommer op til overfladen er de færdige - det tager ca 4-5 minutter alt
efter hvor store de er.
-
Tjek en enkelt - tag den op
og pil den. Kødet skal være fast og nem at pille, ellers skal de lige
ligge et minut ekstra. Pas dog på at de ikke får for meget!
-
Hæld vandet fra og overhæld
med koldt vand, så kogeprocessen standser.
-
Pil dem og læg dem over
risottoen inden servering .
|
Jordbær panna cotta:
Ingredienser til 4 personer:
|
2 dl piskefløde |
|
2 dl jordbærsaft ufortyndet
saft. Kan erstattes med anden frugtsaft/bærsaft - hjemmelavet eller købt |
|
2 blad husblas |
Pynt:
|
Lidt flødeskum |
|
1 jordbær |
|
Evt. et blad citronmelisse
|
|
Jordbær panna cotta:
Fremgangsmåde:
-
Opblød husblassen i vand. Det
tager ca. 5 minutter
-
Hæld fløde og jordbærsaft i
en gryde og kog det op, næsten til kogepunktet. Fløden må ikke koge, for
så kan din panna cotta skille
-
Tag husblas op af vandet og
lad det dryppe lidt af. Tag gryden af blusset. Tilsæt husblas til
flødeblandingen og pisk godt.
-
Find 2 dessertskåle og fordel
nu flødeblandingen heri. Lad det køle lidt af på køkkenbordet og put
herefter film på glassene. Stil desserterne til afkøling i køleskabet.
Desserterne er klar, når panna cotta'en er stivnet. Det tager ca. 1-2
timer. Kan også speedkøle i fryseren.
Pynt:
-
Pynt dine panna cotta med
lidt flødeskum og f.eks. et frisk jordbær og måske lidt citronmelisse
(Dine jordbær panna cotta kan holde sig 2-3 dage i køleskab, upyntede)
Bemærk: Fløden må ikke koge, for så kan panne cotta'en skille ! |