HERREMAD 
   MENU
31.01.2023

 

Ristede svampe i fløde

Citronrisotto med jomfruhummer

Jordbær panna cotta

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Ristede svampe i fløde:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

400 g champignon, i kvarte1

bullet

 løg, finthakket

bullet

2 tsk frisk timian, finthakket

bullet

2 dl piskefløde

bullet

1 spsk smør

bullet

salt

bullet

sort peber, friskkværnet

bullet

4 skiver brød

bullet

1 håndfuld bredbladet persille,finthakket til pynt
 

Ristede svampe i fløde:

Fremgangsmåde:
 

  1. Smelt smør på en pande og rist svampene ved høj varme og under omrøring, til de er lækre og har en smuk stegeskorpe.
  2. Skrue ned for varmen og kom løgene på, sauter til løgene er bløde. Drys med timian og hæld piskefløden i og lad den koge lidt ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Server på godt brød og drys med persille, lidt friskkværnet peber og lidt salt.

     

Citronrisotto med jomfruhummer:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

0.5 dl. Olie (Måske lidt mere)

bullet

2 stk Skalotteløg (Finthakkede)

bullet

4 fed Hvidløg (Revet eller presset)

bullet

400 g Risottoris

bullet

4 dl. Hvidvin (Tør)

bullet

9 dl. Bouillon (Kylling eller grøntsags)

bullet

150 g Parmesan (Revet)

bullet

1 stk. Citron (Saft og fintrevet skal)

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

1 kg jomfruhummerhaler

bullet

5 ltr vand

bullet

3 spsk salt

bullet

2 spsk klar eddike

bullet

2 spsk sukker

bullet

1 stort bundt frisk dild
 

Citronrisotto med jomfruhummer:


Fremgangsmåde:

 

  1. Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.

  2. Hæld risene over og steg dem med et par minutter. Hæld hvidvinen over, og lad den reducere til det halve ved middel varme. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og lad risottoen stå ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., – rør undervejs. Tilføj løbende bouillon så ikke risene brænder på. Ønsker du risene blødere giver du blot risottoen lidt længere.

  3. Når risottoen er tilberedt som ønsket, vendes parmesan og citronskal i risottoen, – smag til med citronsaft, salt og masser af friskkværnet peber. Juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon.

  4. Kom vandet i en stor gryde og bring det i kog.

  5. Tilføj eddike, dild, salt og sukker og lad det koge op et par minutter.

  6. Tilføj jomfruhummerhalerne og lad lagen koge op igen

  7. Når jomfruhummerhalerne kommer op til overfladen er de færdige - det tager ca 4-5 minutter alt efter hvor store de er.

  8. Tjek en enkelt - tag den op og pil den. Kødet skal være fast og nem at pille, ellers skal de lige ligge et minut ekstra. Pas dog på at de ikke får for meget!

  9. Hæld vandet fra og overhæld med koldt vand, så kogeprocessen standser.

  10. Pil dem og læg dem over risottoen inden servering .
     

Jordbær panna cotta:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

2 dl piskefløde

bullet

2 dl jordbærsaft ufortyndet saft. Kan erstattes med anden frugtsaft/bærsaft - hjemmelavet eller købt

bullet

2 blad husblas

 

Pynt:

bullet

Lidt flødeskum

bullet

1 jordbær

bullet

Evt. et blad citronmelisse
 

Jordbær panna cotta:


Fremgangsmåde:

 

  1. Opblød husblassen i vand. Det tager ca. 5 minutter

  2. Hæld fløde og jordbærsaft i en gryde og kog det op, næsten til kogepunktet. Fløden må ikke koge, for så kan din panna cotta skille

  3. Tag husblas op af vandet og lad det dryppe lidt af. Tag gryden af blusset. Tilsæt husblas til flødeblandingen og pisk godt.

  4. Find 2 dessertskåle og fordel nu flødeblandingen heri. Lad det køle lidt af på køkkenbordet og put herefter film på glassene. Stil desserterne til afkøling i køleskabet. Desserterne er klar, når panna cotta'en er stivnet. Det tager ca. 1-2 timer. Kan også speedkøle i fryseren.

 

Pynt:

  1. Pynt dine panna cotta med lidt flødeskum og f.eks. et frisk jordbær og måske lidt citronmelisse

    (Dine jordbær panna cotta kan holde sig 2-3 dage i køleskab, upyntede)

 

      Bemærk: Fløden må ikke koge, for så kan panne cotta'en skille !