HERREMAD
MENU 24.01.2023 |
Laksemousse
Butterfly laks med grøntsager
Pavlova
med bær
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Laksemousse:
Ingredienser til 4 personer:
|
100 gram fersk laksefilet |
|
50 gram røget laks |
|
1 spsk cremefraiche 18 % |
|
1/2 tsk tørret dild |
|
salt |
|
ca. 20 gram salatmix |
|
Ærteskud, radiser og karse
til pynt |
|
Rugbrødsstav |
|
Laksemousse:
Fremgangsmåde:
- Kom salt på laksefileten og steg den i ovnen eller på grillen
til den har en kernetemperatur på 50 grader.
- Lad laksen køle ned. Når Laksen er helt kold kommes den i en
blender sammen med den røget laks og blendes med cremefraiche. Tag
moussen op i en skål og vend dild i og smag til med salt.
- Lav portionsanretninger i en lille glasskål, hvor der er
salatmix i bunden, en skefuld laksemousse ovenpå og så er det pyntet
af med ærteskud, radiser og chiakarse. På kanten lægges en ristet
rugbrødsstav
|
Butterfly laks med grøntsager:
Ingredienser til 4 personer:
|
x |
|
Butterfly laks med grøntsager:
Fremgangsmåde:
Lars og Per har opskriften med til Herremad!!
|
Pavlova med bær:
Ingredienser til 4 personer:
|
0,50 dl Æggehvide |
|
0,25 tsk Eddike |
|
75 g Flormelis |
|
63 g Original ODENSE Marcipan
|
|
1,25 dl Piskefløde |
|
250 g Bær |
|
Pavlova med bær:
Fremgangsmåde:
- Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af florsukkeret til stift
skum. Vend resten af florsukkeret i og pisk videre, til det hele er
stift igen.
- Riv marcipanen i marengsmassen og vend det hurtigt sammen. Læg
marengsen som et stort bjerg på en bageplade med bagepapir. Gå efter
en diameter på 15-20 cm. Bag i ca 30 minutter ved 150°C så den er
sej og karamelagtig i midten. Sæt den til køling på en rist.
- Umiddelbart inden servering pyntes med flødeskum og masser af
bær. Slut af med et drys flormelis.
|