HERREMAD 
   MENU 24.01.2023

 

Laksemousse

Butterfly laks med grøntsager

Pavlova med bær

 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Laksemousse:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

100 gram fersk laksefilet

bullet

50 gram røget laks

bullet

1 spsk cremefraiche 18 %

bullet

1/2 tsk tørret dild

bullet

salt

bullet

ca. 20 gram salatmix

bullet

Ærteskud, radiser og karse til pynt

bullet

Rugbrødsstav

Laksemousse:

Fremgangsmåde:

  1. Kom salt på laksefileten og steg den i ovnen eller på grillen til den har en kernetemperatur på 50 grader.
  2. Lad laksen køle ned. Når Laksen er helt kold kommes den i en blender sammen med den røget laks og blendes med cremefraiche. Tag moussen op i en skål og vend dild i og smag til med salt.
  3. Lav portionsanretninger i en lille glasskål, hvor der er salatmix i bunden, en skefuld laksemousse ovenpå og så er det pyntet af med ærteskud, radiser og chiakarse. På kanten lægges en ristet rugbrødsstav
     

 

Butterfly laks med grøntsager:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

x

 

 

 



 

Butterfly laks med grøntsager:

Fremgangsmåde:

Lars og Per har opskriften med til Herremad!!
 

 

Pavlova med bær:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

0,50 dl Æggehvide

bullet

0,25 tsk Eddike

bullet

75 g Flormelis

bullet

63 g Original ODENSE Marcipan

bullet

1,25 dl Piskefløde

bullet

250 g Bær

 

Pavlova med bær:

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af florsukkeret til stift skum. Vend resten af florsukkeret i og pisk videre, til det hele er stift igen.
  2. Riv marcipanen i marengsmassen og vend det hurtigt sammen. Læg marengsen som et stort bjerg på en bageplade med bagepapir. Gå efter en diameter på 15-20 cm. Bag i ca 30 minutter ved 150°C så den er sej og karamelagtig i midten. Sæt den til køling på en rist.
  3. Umiddelbart inden servering pyntes med flødeskum og masser af bær. Slut af med et drys flormelis.