HERREMAD 
   MENU
17.01.2023

 

Bouillabaisse med Rouille

Crepes Suzette

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Bouillabaisse med Rouille:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

2 spsk olie

bullet

1 løg

bullet

1 porre

bullet

1 gulerod

bullet

1 peberfrugt

bullet

½ fennikel

bullet

1 dåse hakkede tomater

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 laurbærblad

bullet

1 timiankvist

bullet

1 spsk revet citronskal

bullet

¾ l vand

bullet

2 dl hvidvin

bullet

800 g fisk

bullet

12 muslinger

bullet

8 jomfruhummerhaler

bullet

1 knsp safran eller gurkemeje

bullet

salt

bullet

peber

bullet

flutes

bullet

persille

bullet

Revet ost, gryuere eller comté

 

Rouille

bullet

2 past æggeblommer

bullet

1 sp sk hvidvinseddike

bullet

1 tsk Dijonsennep

bullet

1 fed hvidløg

bullet

½ tsk tomatpure

bullet

1 dl jomfruolivenolie

bullet

Lidt chili, salt, peber
 

Bouillabaisse med Rouille:

Fremgangsmåde:
 

  1. Fisken renses, skylles, gnides med lidt salt, skæres i ret store stykker og bringes i kog i vandet.
  2. Imens fisken koger forberedes grøntsagerne. Gulerod og fennikel skæres i tern.
  3. Efter at fisken har kogt i 15 min pilles kødet fra benene, suppen skummes og sies.
  4. Halvdelen af suppen gemmes til de letstegte grøntsager.
  5. Den sidste del af suppen anvendes til skaldyr.
  6. Olien varmes og heri letsteger det hakkede løg, hvidløg og porre i strimler, peberfrugten i strimler uden kerner, samt gulerod og fennikel i terninger.
  7. Halvdelen af fiskesuppen tilsættes.
  8. Tomaterne tilsættes som de er - lethakkede.
  9. De øvrige krydderier tilsættes. – Grøntsagssuppen blendes.
  10. De friske muslinger skrubbes. Evt. åbne eksemplarer kasseres
  11. Muslinger og de friske hummerhaler dampes i halvdelen af fiskesuppen og hvidvin i ca 5 min. Evt. uåbnede muslinger kasseres.
  12. Skaldyrsuppen blandes med grøntsagssuppen.
  13. Fiskekødet lægges forsigtigt i og det hele varmes i 5 min. og er klar til servering.

 

Rouille

  1. Pisk æggeblommer, vineddike, sennep, tomatpure og finthakket hvidløg med en anelse salt.
  2. Pisk olie i lidt ad gangen, det skal ligne mayonnaise i konsistens.
  3. Smag til med chili, salt og peber.

 

Servering.

  1. Suppen serveres i en terrin med Rouille og tynde skiver ristede flutes samt revet ost ved siden af.
  2. Man smører rouillen på brødet, lægger dem ned i en dyb tallerken, hælder suppen over og drysser med lidt ost og pynter med persille.
     

Crepes Suzette:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

200 g hvedemel

bullet

½ tsk salt

bullet

2 tsk sukker

bullet

Fintrevet skal af en øko-appelsin

bullet

4 æg

bullet

4-5 dl mælk

bullet

3 spsk solsikkeolie

bullet

Smør til stegning

 

Orangesauce:

bullet

50 g sukker

bullet

50 g smør

bullet

½ dl orangelikør

bullet

Saft af 2 øko appelsiner

bullet

Mandelsplitter
 

Crepes Suzette:


Fremgangsmåde:

 

Pandekager:

  1. Pisk æg og mælk godt sammen, pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i, bland olie i og lad dejen hvile 30 min – rør dejen igennem inden bagning.

  2. Varm panden med smør , hæld dejen ud til en tynd pandekage, bag til den er gylden i kanten. Læg de bagte pandekager i en stak og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem lune til saucen er klar.

 

Orangesauce:

  1. Smelt sukker på panden til det bruser op som karamel. Tilsæt smør og mandelsplitter og flamber med orangelikør. Hæld appelsinsaften på og kog lidt ind ved svag varme. Fold pandekagerne sammen 2 gange til en trekant og vend dem i saucen.

 

Servering:

  1. Serveres lune.