HERREMAD
MENU 10.01.2023 |
Gambas
al ajillo
Ovnbagt
filet royal af lange, kulmule eller torsk med rosmarin og citron på bund af
grøntsager og hønseglace
”Peach
Melba”
|
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Gambas al ajillo:
Ingredienser til 4 personer:
|
275 g store argentinske
rødrejer |
|
1 rød chili |
|
8 fed hvidløg presset |
|
2 håndfulde finthakket
persille |
|
100 g smør |
|
1 dl olivenolie |
|
Salt og peber |
|
Gambas al ajillo:
Fremgangsmåde:
- Pil rejerne og sørg for at fjerne tarmen, dup dem tørre
- Fjern kernerne fra chilien og skær den i tynde skiver
- Bland smør, olie, chili og hvidløg i en lille gryde, krydr med
salt og peber og lad det simre i ca. 15 min. så blandingen tager god
smag.Tilsæt persillen til sidst
- Hæld rejerne i et lille fad, overhæld dem med olieblandingen og
bag dem i en forvarmet ovn i 10 min ved 200 grader – almindelig ovn
- Server straks med et drys frisk persille over og med flutes til
|
|
Ovnbagt filet royal af lange, kulmule eller torsk med
rosmarin og citron på bund af grøntsager og hønseglace:
Ingredienser til 4 personer:
|
600 g filet royal af lange,
kulmuleeller torsk |
|
1 bundt forårsløg |
|
1 citron |
|
1 bundt grønne asparges |
|
2 gulerødder |
|
8 cherrytomater |
|
1 dl hvidvin |
|
2 dl hønsebouillon |
|
Smør |
|
Olivenolie |
|
Rosmarin |
|
Salt og peber |
|
Små kartofler |
|
Ovnbagt filet royal af lange, kulmule eller torsk med
rosmarin og citron på bund af grøntsager og hønseglace:
Fremgangsmåde Fisk:
- Krydr fisken med salt og stil den koldt i ca. ½ time før
tilberedning.
- Del fisken i 4 portioner og placer dem i et smurt ovnfast fad
- Lav tynde strimler (Julienne) af skallen fra en halv usprøjtet
citron
- Rosmarinblade (6 – 8 stk per portion) blandes i en skål med lidt
olivenolie og fordeles over portionsstykkerne
- Krydr med peber
- Bag fisken i forvarmet ovn 200 grader i ca, 10 – 12 min. til
fisken er fast
- Lad fisken trække i 2 – 3 min før servering
Fremgangsmåde Grøntsagssauté:
- Rens grøntsagerne
- Skær gulerødderne i meget tynde stave
- Del tomaterne i halve
- Del de grønne asparges og forårsløg i mindre stykker
- Sauter det hele på en pande i lidt olie/smør, begynd med gulerødder
og til sidst tomaterne
- Krydr med salt og peber
Fremgangsmåde Hønseglace::
- Kom hønsefonden i en gryde og lad den reducere til det halve
- Tilsæt hvidvin og kog igen ind til det halve
- Smag til med en smørklat samt salt og peber
- Lad det koge ind til sirupsagtig konsistens
Servering:
Fisken serveres på grøntsagerne omgivet af hønseglace og med små kogte
kartofler
|
|
”Peach Melba”:
Ingredienser til 4 personer:
|
2 friske ferskner (evt.
syltede) |
|
250 g friske hindbær |
|
4 spsk sukker |
|
4 vaniljeiskugler |
|
”Peach Melba”:
Fremgangsmåde:
- Del fersknerne i halve, fjerne stenen, skær en lille flade under
bunden så den står fast
- Blend hindbærrene med sukkeret til det er opløst
- Hæld puréen gennem en sigte så kernerne sies fra
- Anret hver halve fersken med en kugle vaniljeis med hindbærpuré
på toppen
|
|
|