HERREMAD
MENU
03.01.2023 |
Laksetatar
Laksefilet med grøntsager
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Laksetatar:
Ingredienser til 4 personer:
|
300 g Lakserester |
|
1 hvidløg |
|
1 stort rødløg |
|
1 dusk Basilikum |
|
6 små tomater |
|
Olivenolie |
|
Dilddressing |
|
Salt |
|
Peber |
|
Lidt Citronsaft |
|
8 Babysalat blade |
|
4 franskbrødskiver
|
|
Laksetatar:
Fremgangsmåde:
- Hak lakseresterne, hvidløgene, rødløget og basilikum
(selvfølgelig hver for sig).
- Tomaterne skæres i kvarte.
- Kom det hakkede (fra punkt 1) i en skål.
- Hæld efter ”gefühl” olivenolie i og nogle dråber dilddressing,
tilsæt salt og peber, rør meget let.
- Rist franskbrødsskiverne.
- Portionsanret: Læg et stykke salat på franskbrødet med
laksetataren og pynt med de kvarte tomatstykker, citronskiver og
noget basilikum.
|
Laksefilet med grøntsager:
Ingredienser til 4 personer:
|
4 laksestykker |
|
20g Smør |
|
2 hvidløg |
|
200 g (12 stk) Små tomater |
|
400 g Spinat |
|
Basilikum – 2 bundter |
|
Persille – 1 bundt |
|
Sort peber |
|
Salt |
|
250 g fløde |
|
60 g parmasan |
|
1 pk Spaghetti |
|
Laksefilet med grøntsager:
Fremgangsmåde:
-
Hvidløgsstykkerne, persillen og basilikum hakkes (selvfølgelig hver for
sig).
-
Tomaterne
skæres i halve.
-
Kom salt og
peber på begge sider af laksestykkerne.
-
Varm en pande
med ca. 20 g smør og paner laksestykkerne 2 minutter på hver side eller
til de er blevet gyldenbrune.
-
Tag
laksestykkerne af panden, men hold dem varme.
-
Bras de
hakkede hvidløg ca. 1 minut på den varme pande.
-
Kom derefter
de halverede tomater på panden og bras den ca. 1 minutter sammen med
hvidløget og tilsæt salt og peber.
-
Kom
babyspinaten på og rør rundt til det ”samler” sig.
-
Hæld nu fløden
over, rør rundt, og kom den hakkede persille og basilikum på og rør
rundt.
-
Drys parmasan
over og rør rundt.
-
Lad det koge i
2 minutter.
-
Kom
laksestykkerne på panden, lad det varme op sammen med salaten.
|