HERREMAD 
   MENU 20.12.2022

Hvide og Røde sild m/karrysalat

Fiskefilet m/remoulade

Mørbradbøf m/bløde løg

Ribbensteg ell.flæskesteg m/rødkål

Ost og kiks

Ris á la mande m/kirsebærsovs

Kaffe og kransekage

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Hvide og Røde sild m/karrysalat: (Input fra Jan O)

Ingredienser til 4 personer:

bullet

 x

 

Hvide og Røde sild m/karrysalat


Fremgangsmåde:
 

  1. X

 

Fiskefilet m/remoulade: (Input fra Niels Teichman)

Ingredienser til 4 personer:

bullet

 x

 

Fiskefilet m/remoulade:

 

Fremgangsmåde:
 

  1. X

 

Mørbradbøf m/bløde løg:

Ingredienser til 22 personer:

bullet

 4 stk. svinemørbrad

bullet

1000 g champignon

bullet

8 store løg

bullet

600 g bacon i skiver eller tern

bullet

Smør til stegning

bullet

4 dl vand

bullet

2 grøntsags bouillonterning

bullet

10 dl piskefløde

bullet

Salt/peber

 

Mørbradbøf m/bløde løg:

Fremgangsmåde:
 

  1. Afpuds svinemørbraden og skær den i mørbradbøffer på cirka 2 cm i tykkelsen.

  2. Skær dem evt. lidt på skrå. Bank dem lidt med hånden så de bliver lidt fladere.

  3. Rengør champignon og skær dem i halve skiver.

  4. Skær løgene i tynde ringe.

  5. Steg baconen sprød. Gerne på en dyb pande. Tag den af og læg den på en tallerken med lidt køkkenrulle på.

  6. Steg nu først champignon gyldne i baconfedtet og tag dem derefter af panden.

  7. Derefter steges løgene i lidt smør til de er gyldne og bløde. Tag også dem af panden.

  8. Brun mørbradbøfferne af på panden og krydr dem med lidt salt og peber. Tag dem af panden.

  9. Tilsæt vand og bouillonterning til panden og lad det lige koge op.

  10. Tilsæt dernæst piskefløden. Lad det lige småsimre 1 minut og tilsæt så svampe, kød, halvdelen af løgene og halvdelen af baconen.

  11. Lad retten småsimre i cirka 15 minutter.

  12. Justér retten med væde, hvis den mangler.

  13. Tilsæt resten af baconen og smag til med salt/peber. Resten af de bløde løg lægges ovenpå retten inden servering.

 

Ribbensteg ell.flæskesteg m/rødkål: (Input fra Ole Pedersen)

Ingredienser til 4 personer:

bullet

 x

 

Ribbensteg ell.flæskesteg m/rødkål:


Fremgangsmåde:
 

  1. X

 

Ost og kiks: (Input fra Ole Carstensen)

Ingredienser til 4 personer:

bullet

 x

 

Ost og kiks:

Fremgangsmåde:
 

  1. X

 

Ris á la mande m/kirsebærsovs:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

 ½ liter mælk (sød/mini/let/skummet)

bullet

62½ g ris

bullet

½ts. salt

bullet

Ca. 2½ dl. piskefløde

bullet

50 g smuttede

bullet

½ stang vanilje

bullet

25 g flormelis
 

Ris á la mande m/kirsebærsovs:

Fremgangsmåde:
 

  1. Varm mælken op næsten til kogepunktet i en tykbundet gryde.

  2. Drys risene i og kog i 50-60 minutter på lavt blus helst under konstant omrøring.

  3. Kog gerne en udhulet vaniljestang (se pkt. 7) med for at give smag til grøden, der sættes til afkøling.

  4. Rist mandlerne let enten i ovn (ca. 150 grader) eller på en tør pande.

  5. Pisk fløden til let skum.

  6. Smut mandlerne og hak dem groft (gem en/to til gaven).

  7. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud

  8. Bland halvdelen af flødeskummen med mandler, vanilje, sukker og den afkølede grød
    Rør den sidste fløde i og sæt p køl ½ - 1 time så vaniljesmagen kan komme til sin ret.
     

Kaffe og kransekage: (Input fra Kai Nielsen)

Ingredienser til 4 personer:

bullet

 x

 

Kaffe og kransekage:

Fremgangsmåde:
 

  1. X