HERREMAD
MENU 20.12.2022 |
Hvide og Røde sild m/karrysalat
Fiskefilet m/remoulade
Mørbradbøf m/bløde løg
Ribbensteg ell.flæskesteg m/rødkål
Ost og kiks
Ris á la mande m/kirsebærsovs
Kaffe og kransekage |
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Hvide og Røde sild m/karrysalat:
(Input fra
Jan O)
Ingredienser til 4 personer:
|
x |
|
Hvide og Røde sild m/karrysalat
Fremgangsmåde:
-
X
|
Fiskefilet m/remoulade:
(Input fra Niels Teichman)
Ingredienser til 4 personer:
|
x |
|
Fiskefilet m/remoulade:
Fremgangsmåde:
-
X
|
Mørbradbøf m/bløde løg:
Ingredienser til 22 personer:
|
4 stk. svinemørbrad |
|
1000 g champignon |
|
8 store løg |
|
600 g bacon i skiver eller tern |
|
Smør til stegning |
|
4 dl vand |
|
2 grøntsags bouillonterning |
|
10 dl piskefløde |
|
Salt/peber |
|
Mørbradbøf m/bløde løg:
Fremgangsmåde:
-
Afpuds svinemørbraden og skær
den i mørbradbøffer på cirka 2 cm i tykkelsen.
-
Skær dem evt. lidt på skrå.
Bank dem lidt med hånden så de bliver lidt fladere.
-
Rengør champignon og skær dem
i halve skiver.
-
Skær løgene i tynde ringe.
-
Steg baconen sprød. Gerne på
en dyb pande. Tag den af og læg den på en tallerken med lidt køkkenrulle
på.
-
Steg nu først champignon
gyldne i baconfedtet og tag dem derefter af panden.
-
Derefter steges løgene i lidt
smør til de er gyldne og bløde. Tag også dem af panden.
-
Brun mørbradbøfferne af på
panden og krydr dem med lidt salt og peber. Tag dem af panden.
-
Tilsæt vand og
bouillonterning til panden og lad det lige koge op.
-
Tilsæt dernæst piskefløden.
Lad det lige småsimre 1 minut og tilsæt så svampe, kød, halvdelen af
løgene og halvdelen af baconen.
-
Lad retten småsimre i cirka
15 minutter.
-
Justér retten med væde, hvis
den mangler.
-
Tilsæt resten af baconen og
smag til med salt/peber. Resten af de bløde løg lægges ovenpå retten
inden servering.
|
Ribbensteg ell.flæskesteg m/rødkål:
(Input fra Ole Pedersen)
Ingredienser til 4 personer:
|
x |
|
Ribbensteg ell.flæskesteg
m/rødkål:
Fremgangsmåde:
-
X
|
Ost og kiks:
(Input fra
Ole Carstensen)
Ingredienser til 4 personer:
|
x |
|
Ost og kiks:
Fremgangsmåde:
-
X
|
Ris á la mande m/kirsebærsovs:
Ingredienser til 4 personer:
|
½ liter mælk (sød/mini/let/skummet) |
|
62½ g ris |
|
½ts. salt |
|
Ca. 2½ dl. piskefløde |
|
50 g smuttede |
|
½ stang vanilje |
|
25 g flormelis
|
|
Ris á la mande m/kirsebærsovs:
Fremgangsmåde:
-
Varm mælken op næsten til
kogepunktet i en tykbundet gryde.
-
Drys risene i og kog i 50-60
minutter på lavt blus helst under konstant omrøring.
-
Kog gerne en udhulet
vaniljestang (se pkt. 7) med for at give smag til grøden, der sættes til
afkøling.
-
Rist mandlerne let enten i
ovn (ca. 150 grader) eller på en tør pande.
-
Pisk fløden til let skum.
-
Smut mandlerne og hak dem
groft (gem en/to til gaven).
-
Flæk vaniljestangen og skrab
kornene ud
-
Bland halvdelen af
flødeskummen med mandler, vanilje, sukker og den afkølede grød
Rør den sidste fløde i og sæt p køl ½ - 1 time så vaniljesmagen kan
komme til sin ret.
|
Kaffe og kransekage:
(Input fra Kai Nielsen)
Ingredienser til 4 personer:
|
x |
|
Kaffe og kransekage:
Fremgangsmåde:
-
X
|