HERREMAD 
   MENU
06.12.2023

 

Græskarsuppe

Lammetajine med kikærter og abrikoser

Appelsin og dadelsalat

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Græskarsuppe:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 løg

bullet

1fed hvidløg

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

200 g kartofler

bullet

150 g gulerødder

bullet

400 g renset græskar

bullet

1 - 2 spsk friskrevet ingefær

bullet

1 l grønsagsbouillon

bullet

Lidt creme fraiche

bullet

Frisk hakket mynte

bullet

1 Citron

bullet

Salt og peber

bullet

Eventuelt chilipulver (Hennings)
 

Græskarsuppe:

Fremgangsmåde:
 

  1. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien indtil løgene er klare.
  2. Skræl og skær kartofler, gulerødder og græskar i tern og kom dem i gryden sammen med ingefær, bouillon og sammen med lidt salt og peber.
  3. Lad suppen simre 20-25 minutter under låg.
  4. Purer suppen.
  5. Smag til med salt, peber og eventuelt med citron og chili
  6. Servering
  7. Server suppen med en skefuld creme fraiche, friske mynteblade, citronbåde og flutes

 

 

 

 

 

Lammetajine med kikærter og abrikoser:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

650 g lamme småkød

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

1løg, hakket

bullet

Evt. 2 fed hvidløg

bullet

1 dåse kikærter

bullet

2 stk kanelstænger

bullet

1 håndfuld smuttede mandler

bullet

250 g tørrede abrikoser

bullet

Salt og peber

bullet

1 citron

bullet

Evt. chilipulver

 

bullet

Ca. 200 g cousocus

 

bullet

Frisk hakket mynte

 

Lammetajine med kikærter og abrikoser:


Fremgangsmåde:
 

  1. Svits løget i olien og tilsæt derefter lammekødet og svits det på alle sider
  2. Tilsæt kikærter, kanelstænger og så meget vand, at det dækker og evt. hakket hvidløg
  3. Når retten koger skummes overfladen, hvorefter retten simrer ca. en time.
  4. Tilsæt de smuttede mandler, halverede abrikoser samt lidt salt og peber og lad retten simre yderligere 20 - 30 minutter og kødet er mørt
    Smag til med salt, peber, citron og eventuelt forsigtigt med chilipulver

Couscous

  1. Hæld 200 g couscous i en skål
  2. Kog ca 1/2 l vand tilsat lidt salt
  3. Hæld vandet over couscousen ca. 10 minutter før servering

Servering

  1. Couscous og lammetajine serveres med frisk mynte og citronbåde

 

Appelsin og dadelsalat:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

4 appelsiner

bullet

8 udstenede dadler

bullet

90 g smuttede mandler

bullet

Frisk hakket mynte

bullet

1/2 tsk. kanel
 

 

Appelsin og dadelsalat:


Fremgangsmåde:
 

  1. Pil appelsinerne og fjern alt det hvide.
  2. Filetér appelsinerne ved at skære hinderne bort
  3. Læg appelsinbådene i en skål og pres saften fra appelsinresterne over og rør forsigtigt sammen
  4. Dæk med film og sæt det i køleskab indtil anretning

Servering

  1. Anret appelsinbådene på et fad, drys kanel, hakkede dadler og mandler over og pynt med hakket mynte