HERREMAD
MENU
06.12.2023 |
Græskarsuppe
Lammetajine med kikærter og abrikoser
Appelsin og dadelsalat
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Græskarsuppe:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 løg |
|
1fed hvidløg |
|
3 spsk olivenolie |
|
200 g kartofler |
|
150 g gulerødder |
|
400 g renset græskar |
|
1 - 2 spsk friskrevet ingefær |
|
1 l grønsagsbouillon |
|
Lidt creme fraiche |
|
Frisk hakket mynte |
|
1 Citron |
|
Salt og peber |
|
Eventuelt chilipulver
(Hennings)
|
|
Græskarsuppe:
Fremgangsmåde:
- Hak løg og hvidløg og svits dem i olien indtil løgene er klare.
- Skræl og skær kartofler, gulerødder og græskar i tern og kom dem
i gryden sammen med ingefær, bouillon og sammen med lidt salt og
peber.
- Lad suppen simre 20-25 minutter under låg.
- Purer suppen.
- Smag til med salt, peber og eventuelt med citron og chili
- Servering
- Server suppen med en skefuld creme fraiche, friske mynteblade,
citronbåde og flutes
|
Lammetajine med kikærter og abrikoser:
Ingredienser til 4 personer:
|
650 g lamme småkød |
|
3 spsk olivenolie |
|
1løg, hakket |
|
Evt. 2 fed hvidløg |
|
1 dåse kikærter |
|
2 stk kanelstænger |
|
1 håndfuld smuttede mandler |
|
250 g tørrede abrikoser |
|
Salt og peber |
|
1 citron |
|
Evt. chilipulver |
|
Ca. 200 g cousocus |
|
Frisk hakket mynte |
|
Lammetajine med kikærter og
abrikoser:
Fremgangsmåde:
- Svits løget i olien og tilsæt derefter lammekødet og svits det
på alle sider
- Tilsæt kikærter, kanelstænger og så meget vand, at det dækker og
evt. hakket hvidløg
- Når retten koger skummes overfladen, hvorefter retten simrer ca.
en time.
- Tilsæt de smuttede mandler, halverede abrikoser samt lidt salt
og peber og lad retten simre yderligere 20 - 30 minutter og kødet er
mørt
Smag til med salt, peber, citron og eventuelt forsigtigt med
chilipulver
Couscous
- Hæld 200 g couscous i en skål
- Kog ca 1/2 l vand tilsat lidt salt
- Hæld vandet over couscousen ca. 10 minutter før servering
Servering
- Couscous og lammetajine serveres med frisk mynte og citronbåde
|
Appelsin og dadelsalat:
Ingredienser til 4 personer:
|
4 appelsiner |
|
8 udstenede dadler |
|
90 g smuttede mandler |
|
Frisk hakket mynte |
|
1/2 tsk. kanel
|
|
Appelsin og dadelsalat:
Fremgangsmåde:
- Pil appelsinerne og fjern alt det hvide.
- Filetér appelsinerne ved at skære hinderne bort
- Læg appelsinbådene i en skål og pres saften fra appelsinresterne
over og rør forsigtigt sammen
- Dæk med film og sæt det i køleskab indtil anretning
Servering
- Anret appelsinbådene på et fad, drys kanel, hakkede dadler og
mandler over og pynt med hakket mynte
|