Tom Kha Gai -
Kokossuppe med kylling:
Ingredienser til 4 personer:
|
200 g champignon |
|
Lidt olie til stegning |
|
2 skalotteløg |
|
ca. 5 cm galangarod |
|
1 stilk citrongræs |
|
4 limeblade |
|
1 spsk rød karrypasta |
|
1,2 l hønsebouillon |
|
1 dåse kokosmælk |
|
2 spsk fiskesauce |
|
20-25 g palmesukker/rørsukker |
|
saft af 2 lime |
|
2 kyllingebryster |
|
100 g risnudler |
|
Tom Kha Gai -
Kokossuppe med kylling:
Fremgangsmåde:
|
Rens champignonerne og halver
dem. Steg dem ganske kort i olie i en stor wok eller dyb pande og tag
dem op. |
|
Skær skalotteløg og galanga i
skiver. |
|
Knus citrongræsset og skær
det i grove stykker. Sauter det hele i olie i den varme wok sammen med
limeblade og rød karrypasta. |
|
Kom bouillon i og lad det
hele simre i 3-5 minutter. Kom kokosmælk i og smag til med fiskesauce,
palmesukker og limesaft. |
|
Skær kyllingebrysterne i
strimler, kom dem i suppen og lad dem koge med i 1-2 minutter. Tilsæt
nudler og champignon og kog op kort. |
|
Fisk galanga, limeblade og
citrongræs op med en pincet (eller gør det bare, når du spiser).
|
|
Anret suppen i store skåle
med tomat, forårsløg, koriander, chili og lime, Nyd straks. |
Servering:
|
1 tomat i både |
|
3 forårsløg, snittede
|
|
1 håndfuld koriander,
grofthakket |
|
1 rød chili, i tynde skiver
|
|
1 lime i skiver |
|
|
Asiatisk andebryst med grønt -
Andebryst i østersauce:
Ingredienser til 4 personer:
|
2 andebryster |
|
2 løg |
|
2 fed hvidløg |
|
1 bundt grønne asparges |
|
150 g sukkerærter |
|
4 forårsløg |
|
1 dl østersauce |
|
½ dl vand |
|
2 spsk soyasauce |
|
1 tsk sukker |
|
salt og peber |
|
Ris som tilbehør |
|
Asiatisk andebryst med grønt -
Andebryst i østersauce:
Fremgangsmåde:
- Rids andebrysterne på skindsiden hele vejen hen
over brystet, pas på ikke at ridse ned i kødet.
- Krydr godt med salt og peber.
- Kom dem på en kold pande og skru op for høj-
middel varme. Steg nu på skindsiden i omkring
10 min, eller til skindet er gyldent og sprødt.
- Vend andebrysterne og steg yderligere 10 min.
Tag dem nu af varmen og over på et skærebræt og
lad dem hvile 5-10 min.
- Skær dem herefter i skiver og sæt til side.
Sæt risene over at koge.
Grøntsagerne:
- Pil og halver løgene og skær dem i tynde både.
- Hak hvidløget fint.
- Forårsløgene skæres i tynde ringe.
- Skær asparges og sukkerærter i mindre stykker.
Samling af retten:
- Varm 2 spsk olie i en wok og tilsæt løg og hvidløg og
steg et par minutter.
- Tilsæt herefter asparges og sukkerærter og vend det
hele godt rundt i 2-3 minutter.
- Kom nu skiverne af andebrysterne i og vend godt rundt.
- Tilsæt nu alle de våde ingredienser og smag det hele til med lidt
salt og peber.
|
|