HERREMAD 
   MENU
22.11.2022

 

Dybstegte rejer med citrussalat

Ristaffel

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Dybstegte rejer med citrussalat:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

200 g rå kæmperejer

bullet

1 dl hvedemel

bullet

1 tsk. bagepulver

bullet

1 æg

bullet

1 dl pankorasp

bullet

1/4 tsk. salt

bullet

5 dl solsikkeolie eller vindruekerneolie

 

Citrussalat

bullet

2 dl ris

bullet

1 appelsiner

bullet

1 pink grapefrugter

bullet

75 g frisk babyspinat

bullet

1/4 frisk rød chili

bullet

2 spsk. mayonnaise

bullet

3 spsk. cremefraiche 18 %

bullet

1/2 tsk. citronsaft

bullet

75 g feta

bullet

1 avocadoer

 

Dybstegte rejer med citrussalat:


Fremgangsmåde:
 

  1. Afdryp rejerne i en sigte. Pil dem, og fjern den sorte streng, hvis ikke det allerede er gjort.
  2. Bland hvedemel og bagepulver i en dyb tallerken.
  3. Slå ægget ud i en anden dyb tallerken, og bland pankorasp og salt
    i en tredje.
  4. Vend rejerne i mel, æg og dernæst pankorasp.
  5. Opvarm olien, til den syder om en træpind. Fritér rejerne et par minutter på hver side. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Citrussalat

  1. Kog ris efter pakkens anvisning.
  2. Skær appelsin- og grapefrugtkød i tern. Vend dem med risene sammen med spinat.
  3. Hak chili fint, og rør den med mayonnaise, cremefraiche og citronsaft.
  4. Vend en lille smule af dressingen i rissalaten, og brug resten til at dyppe rejerne i ved servering.
  5. Top rissalaten med stykker af feta og avocado.
     

 

Ristaffel:

Ingredienser til 4 personer:

Kyllingen

bullet

1god stor kylling

bullet

2 store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker

bullet

8 peberkorn

bullet

Salt

bullet

Evt. andre rest-grøntsager til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende

 

Sauce

bullet

60 g smør

bullet

1løg, finthakket

bullet

2 tsk karry

bullet

2 tsk thaikrydderi

bullet

1 tsk gurkemeje

bullet

3 spsk hvedemel

bullet

7 dl kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)

bullet

2 dl mælk, - gerne sødmælk

bullet

Salt og peber

bullet

Ris

 

Topping

bullet

1/3 Ananas i tern

bullet

1 dl. Kokusmel ristet på en kande

bullet

2 Bananer i skiver ristet i lidt olie med karry

bullet

1 Forårsløg snittet i skiver

bullet

100 g rosiner i en skål

bullet

100 g peanuts

bullet

100 g rejer hurtigt vendt i olie på en pande tilsat lidt

bullet

tomat pure

bullet

Mangochutney

bullet

1/3 grøn, gul og rød peber i tern.

bullet

1 ds bambusskud i tynde skiver
 

Ristaffel:

Fremgangsmåde:

Kyllingen

  1. Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
  2. Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
  3. Lad kyllingen koge ved svag varme under låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
  4. Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles, når den er let afkølet, - kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens.
  5. Skær kyllingen i mundrette bidder.
  6. Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.

Sauce

  1. Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
  2. Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par minutter.
  3. Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen. Varm igennem et par minutter.
  4. Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og pisk saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så den ikke brænder på.
  5. Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
  6. Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem.
  7. Kog ris til 4 personer efter anvisning på posen

Topping

  1. Hak og snit i de forskellige toppings og hæld dem i små skåle.
  2. Server din ristaffel i skåle og lad hele familien selv toppe deres portion.