Dybstegte rejer med citrussalat:
Ingredienser til 4 personer:
|
200 g rå kæmperejer |
|
1 dl hvedemel |
|
1 tsk. bagepulver |
|
1 æg |
|
1 dl pankorasp |
|
1/4 tsk. salt |
|
5 dl solsikkeolie eller
vindruekerneolie |
Citrussalat
|
2 dl ris |
|
1 appelsiner |
|
1 pink grapefrugter |
|
75 g frisk babyspinat |
|
1/4 frisk rød chili |
|
2 spsk. mayonnaise |
|
3 spsk. cremefraiche 18 % |
|
1/2 tsk. citronsaft |
|
75 g feta |
|
1 avocadoer |
|
Dybstegte rejer med citrussalat:
Fremgangsmåde:
- Afdryp rejerne i en sigte. Pil dem, og fjern den sorte streng,
hvis ikke det allerede er gjort.
- Bland hvedemel og bagepulver i en dyb tallerken.
- Slå ægget ud i en anden dyb tallerken, og bland pankorasp og
salt
i en tredje.
- Vend rejerne i mel, æg og dernæst pankorasp.
- Opvarm olien, til den syder om en træpind. Fritér rejerne et par
minutter på hver side. Læg dem til afdrypning på et stykke
køkkenrulle.
Citrussalat
- Kog ris efter pakkens anvisning.
- Skær appelsin- og grapefrugtkød i tern. Vend dem med risene
sammen med spinat.
- Hak chili fint, og rør den med mayonnaise, cremefraiche og
citronsaft.
- Vend en lille smule af dressingen i rissalaten, og brug resten
til at dyppe rejerne i ved servering.
- Top rissalaten med stykker af feta og avocado.
|
Ristaffel:
Ingredienser til 4 personer:
Kyllingen
|
1god stor kylling |
|
2 store gulerødder, skrællet
og skåret i store stykker |
|
8 peberkorn |
|
Salt |
|
Evt. andre rest-grøntsager
til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende |
Sauce
|
60 g smør |
|
1løg, finthakket |
|
2 tsk karry |
|
2 tsk thaikrydderi |
|
1 tsk gurkemeje |
|
3 spsk hvedemel |
|
7 dl kogevand fra kyllingen
(evt. med bouillon) |
|
2 dl mælk, - gerne sødmælk |
|
Salt og peber |
|
Ris |
Topping
|
1/3 Ananas i tern |
|
1 dl. Kokusmel ristet på en
kande |
|
2 Bananer i skiver ristet i
lidt olie med karry |
|
1 Forårsløg snittet i skiver |
|
100 g rosiner i en skål |
|
100 g peanuts |
|
100 g rejer hurtigt vendt i
olie på en pande tilsat lidt |
|
tomat pure |
|
Mangochutney |
|
1/3 grøn, gul og rød peber i
tern. |
|
1 ds bambusskud i tynde
skiver
|
|
Ristaffel:
Fremgangsmåde:
Kyllingen
- Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad.
Hæld vand over til den er dækket.
- Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
- Lad kyllingen koge ved svag varme under låg, i ca. 45 min., -
skum den af undervejs.
- Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet,
inden den tages op og pilles, når den er let afkølet, - kog gerne
bouillonen ind ved høj varme imens.
- Skær kyllingen i mundrette bidder.
- Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.
Sauce
- Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
- Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par
minutter.
- Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen. Varm igennem
et par minutter.
- Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og pisk saucen godt
igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så
den ikke brænder på.
- Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
- Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt
igennem.
- Kog ris til 4 personer efter anvisning på posen
Topping
- Hak og snit i de forskellige toppings og hæld dem i små skåle.
- Server din ristaffel i skåle og lad hele familien selv toppe
deres portion.
|