HERREMAD 
   MENU 15.11.2022

 

Kinesiske Jiaozi

Indonesisk Ristaffel

 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Kinesiske Jiaozi (ca. 15 stk):

Ingredienser til 4 personer:

bullet

150 gram svinekød

bullet

1 lille håndfuld spidskål/hvidkål (finthakket)

bullet

2 stk forårsløg (finthakket)

bullet

2 fed hvidløg (finthakket)

bullet

½ stk rød chili (kan undlades)

bullet

1½ spsk. spiseolie

bullet

1 spsk. soyasauce

bullet

1 tsk. salt

bullet

1 spsk. ingefær, revet

bullet

1 tsk. friskkværnet peber

bullet

15 stk. færdige dejplader

Serveres normalt med en dip, lavet af:

bullet

2 spsk. Soya sovs

bullet

1½ tsk. honning/sirup

bullet

1½ tsk. æblecider eddike

bullet

1 spsk. olie

bullet

Sesamfrø

 

 

Kinesiske Jiaozi (ca. 15 stk):

Fremgangsmåde:
 

bullet

Rør farsen sammen og tilsæt langsomt olie indtil farsen er rørt sej

bullet

Læg en pæn klat fars på midten af dejpladen

bullet

Fold dejpladerne op omkring farsen, og klem kanterne sammen, evt. med bølgekanter

bullet

Varm stegeolie op på en pande og rist jiaozi’erne indtil de har taget farve på alle tre sider (vend jævnligt); tilsæt så ½-1 dl vand i panden (må ikke dække mere end bunden af jiaozi’erne), og læg låg over panden.

bullet

Når vandet er dampet af er Jiaozi’erne klar til servering.

 

Indonesisk Ristaffel:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

3 stk. kyllingebryst filet

bullet

4 spsk. karry plus 1 tsk gurkemeje

bullet

1 groft hakket løg, 1 æble i tern, 2 store gulerødder i store stykker

bullet

2 dl. hønsebouillon

bullet

2 dl. kokosmælk

bullet

Citronsaft, Maizena, salt og peber

bullet

Grønne ærter (fine, frosne) – granatæble – peanuts – rosiner – banan (grønne/faste) - ananas

bullet

Løse ris (enten afskallede lange ris, eller ’sticky, glutinous rice’)



 

Indonesisk Ristaffel:


Fremgangsmåde:

 

  1. Kyllingebrystfileterne skæres i tynde strimler, der svitses af på en varm pande i lidt smør.
  2. Tilsæt karry og gurkemeje og lad det svitse med et minuts tid.
  3. Løg hakkes fint, æblet skæres i mindre tern og gulerødderne i frove skiver. Kommes ved kyllingekødet.
  4. Tilsæt også bouillon (2 deciliter vand og en bouillonterning) samt kokosmælk og lidt citronsaft.
  5. Lad kyllingekødet simre i karrysovsen i cirka 15 minutter.
  6. Imens gør du klar til dit ristaffel. Ris koges som anvist på pakken.
  7. Ærterne overhældes med kogende vand, kernerne tages ud af granatæblerne, bananer skæres i skiver og ananas snittes i grove tern.
  8. Anret det hele i små skåle, og det samme med peanuts, rosiner
  9. Den færdige kylling i karry smages til med salt, peber og eventuelt lidt mere karry, og derefter jævnes den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand.