Kinesiske Jiaozi (ca. 15 stk):
Ingredienser til 4 personer:
|
150 gram svinekød |
|
1 lille håndfuld spidskål/hvidkål (finthakket)
|
|
2 stk forårsløg (finthakket) |
|
2 fed hvidløg (finthakket) |
|
½ stk rød chili (kan undlades) |
|
1½ spsk. spiseolie |
|
1 spsk. soyasauce |
|
1 tsk. salt |
|
1 spsk. ingefær, revet |
|
1 tsk. friskkværnet peber |
|
15 stk. færdige dejplader |
Serveres normalt med en dip, lavet af:
|
2 spsk. Soya sovs |
|
1½ tsk. honning/sirup |
|
1½ tsk. æblecider eddike |
|
1 spsk. olie |
|
Sesamfrø
|
|
Kinesiske Jiaozi (ca. 15 stk):
Fremgangsmåde:
|
Rør farsen sammen og tilsæt
langsomt olie indtil farsen er rørt sej |
|
Læg en pæn klat fars på
midten af dejpladen |
|
Fold dejpladerne op omkring
farsen, og klem kanterne sammen, evt. med bølgekanter |
|
Varm stegeolie op på en pande
og rist jiaozi’erne indtil de har taget farve på alle tre sider (vend
jævnligt); tilsæt så ½-1 dl vand i panden (må ikke dække mere end bunden
af jiaozi’erne), og læg låg over panden. |
|
Når vandet er dampet af er
Jiaozi’erne klar til servering. |
|
|
Indonesisk Ristaffel:
Ingredienser til 4 personer:
|
3 stk. kyllingebryst filet |
|
4 spsk. karry plus 1 tsk
gurkemeje |
|
1 groft hakket løg, 1 æble i
tern, 2 store gulerødder i store stykker |
|
2 dl. hønsebouillon |
|
2 dl. kokosmælk |
|
Citronsaft, Maizena, salt og
peber |
|
Grønne ærter (fine, frosne) –
granatæble – peanuts – rosiner – banan (grønne/faste) - ananas |
|
Løse ris (enten afskallede
lange ris, eller ’sticky, glutinous rice’) |
|
Indonesisk Ristaffel:
Fremgangsmåde:
- Kyllingebrystfileterne skæres i tynde strimler, der svitses af
på en varm pande i lidt smør.
- Tilsæt karry og gurkemeje og lad det svitse med et minuts tid.
- Løg hakkes fint, æblet skæres i mindre tern og gulerødderne i
frove skiver. Kommes ved kyllingekødet.
- Tilsæt også bouillon (2 deciliter vand og en bouillonterning)
samt kokosmælk og lidt citronsaft.
- Lad kyllingekødet simre i karrysovsen i cirka 15 minutter.
- Imens gør du klar til dit ristaffel. Ris koges som anvist på
pakken.
- Ærterne overhældes med kogende vand, kernerne tages ud af
granatæblerne, bananer skæres i skiver og ananas snittes i grove
tern.
- Anret det hele i små skåle, og det samme med peanuts, rosiner
- Den færdige kylling i karry smages til med salt, peber og
eventuelt lidt mere karry, og derefter jævnes den med lidt Maizena
udrørt i en smule koldt vand.
|
|