HERREMAD 
   MENU
08.11.2022

 

Japansk udon nudel suppe

Vietnamesiske pandekager

Burfi
 

Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023

 

 

Japansk udon nudel suppe:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 pakke udon nudler

bullet

1l Dashifond

bullet

1 kyllinge bouillon tern

 

bullet

2 håndfulde fin skaret spidskål

bullet

2 stænger bladselleri skåret i mindre stykker

bullet

1 sk. revet frisk ingefær

bullet

Rejer
 

bullet

Finskåret forårsløg

bullet

Bønnespirer
 

 

Japansk udon nudel suppe:


Fremgangsmåde:
 

  1. Bring Dashi fond og kyllingetern i kog.
  2. Tilsæt nudler, rejer, spidskål, bladselleri og ingefær og kog videre i 3 minutter.
  3. Arranger i en skål og top med forårsløg og spirer.

     

 

Vietnamnesiske pandekager:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

Svinekød i meget tynde skiver

bullet

Kyllingekød i tynde skiver

bullet

0,50 dl olie

bullet

2 dl bønnespirer

bullet

1 mango, skåret i skiver

 

 

Dej

bullet

1 æg

bullet

1 dl kokosmælk

bullet

2,50 dl vand

bullet

50 gr. rismel,

bullet

30 gr. majsmel

bullet

1 tsk salt

bullet

2 tsk stødt gurkemeje

bullet

Lille håndfuld fint hakket forårsløg

 

Fyld og til servering

bullet

1 håndfuld frisk koriander

bullet

1 håndfuld frisk mynte

bullet

1 håndfuld basilikum

bullet

3 håndfulde grøn salat

 

Dip

bullet

0,50 dl vand

bullet

1 spsk sukker

bullet

2 fed hvidløg, finthakket

bullet

0,50 rød chili, finthakket

bullet

0,50 dl fishsauce
 

 

Vietnamnesiske pandekager:


Fremgangsmåde:
 

Dejen

  1. Kom æg, kokosmælk, vand, rismel, majsmel, salt og gurkemeje i en skål og pisk det sammen til en tynd pandekagedej. Pisk til sidst forårsløg i og lad dejen hvile en halv time i køleskabet.

Tilberedning

  1. Varm en pande op med olie til den er godt varm. Lynsteg kødet (til gennemstegt) i den varme olie og sæt det til side på en tallerken.
  2. Kom lidt mere olie og fordel en stor skefuld dej på panden i et ultratyndt lag. Steg pandekagen sprød på den ene side og vend den om. Kom lidt kødstykker, mango og lidt bønnespirer på pandekagen. Fold den ene halvdel over den anden og steg til pandekagen er helt sprød. Læg pandekagen på en rist og fortsæt med de næste pandekager til al dejen er brugt.

Dip

  1. Kog vandet op og rør rørsukker i. Når sukkeret er opløst afkøles det.
  2. Rør herefter hvidløg, chili og fishsauce i og dippen er parat.

Servering

  1. Server de sprøde gyldne vietnamesiske pandekager ved bordet med friske krydderurter og salat.
  2. Krydr pandekagen med den lækre vietnamesiske chili dip med fishsauce.
     

 

 

Burfi:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 dåse kondenseret mælk

bullet

350 g kokosmel

bullet

1 tsk stødt kardemomme

bullet

Chokolade til dip
 

 


 

Burfi:

Fremgangsmåde:
 

  1. Kom kondensmælken i gryden, varm den så den begynder at boble.
  2. Kom kokosmel samt kardemomme i, rør godt.
  3. Rør hele tiden mens det varmes i ca. 5 minutter.
  4. Når massen er godt varm hældes den i en smurt form.
  5. Pres godt ned med en ske.
  6. Fordel chokolade henover.
  7. Lad den køle ned i 1½-2 timer i køleskabet.
  8. Skær den færdige masse i mundrette stykker