HERREMAD
MENU
08.11.2022 |
Japansk udon nudel suppe
Vietnamesiske pandekager
Burfi
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Japansk udon nudel suppe:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 pakke udon nudler |
|
1l Dashifond |
|
1 kyllinge bouillon tern |
|
2 håndfulde fin skaret
spidskål |
|
2 stænger bladselleri skåret
i mindre stykker |
|
1 sk. revet frisk ingefær |
|
Rejer
|
|
Finskåret forårsløg |
|
Bønnespirer
|
|
Japansk udon nudel suppe:
Fremgangsmåde:
- Bring Dashi fond og kyllingetern i kog.
- Tilsæt nudler, rejer, spidskål, bladselleri og ingefær og kog
videre i 3 minutter.
- Arranger i en skål og top med forårsløg og spirer.
|
Vietnamnesiske pandekager:
Ingredienser til 4 personer:
|
Svinekød i meget tynde skiver |
|
Kyllingekød i tynde skiver |
|
0,50 dl olie |
|
2 dl bønnespirer |
|
1 mango, skåret i skiver |
Dej
|
1 æg |
|
1 dl kokosmælk |
|
2,50 dl vand |
|
50 gr. rismel, |
|
30 gr. majsmel |
|
1 tsk salt |
|
2 tsk stødt gurkemeje |
|
Lille håndfuld fint hakket
forårsløg |
Fyld og til servering
|
1 håndfuld frisk koriander |
|
1 håndfuld frisk mynte |
|
1 håndfuld basilikum |
|
3 håndfulde grøn salat |
Dip
|
0,50 dl vand |
|
1 spsk sukker |
|
2 fed hvidløg, finthakket |
|
0,50 rød chili, finthakket |
|
0,50 dl fishsauce
|
|
Vietnamnesiske pandekager:
Fremgangsmåde:
Dejen
- Kom æg, kokosmælk, vand, rismel, majsmel, salt og gurkemeje i en
skål og pisk det sammen til en tynd pandekagedej. Pisk til sidst
forårsløg i og lad dejen hvile en halv time i køleskabet.
Tilberedning
- Varm en pande op med olie til den er godt varm. Lynsteg kødet
(til gennemstegt) i den varme olie og sæt det til side på en
tallerken.
- Kom lidt mere olie og fordel en stor skefuld dej på panden i et
ultratyndt lag. Steg pandekagen sprød på den ene side og vend den
om. Kom lidt kødstykker, mango og lidt bønnespirer på pandekagen.
Fold den ene halvdel over den anden og steg til pandekagen er helt
sprød. Læg pandekagen på en rist og fortsæt med de næste pandekager
til al dejen er brugt.
Dip
- Kog vandet op og rør rørsukker i. Når sukkeret er opløst afkøles
det.
- Rør herefter hvidløg, chili og fishsauce i og dippen er parat.
Servering
- Server de sprøde gyldne vietnamesiske pandekager ved bordet med
friske krydderurter og salat.
- Krydr pandekagen med den lækre vietnamesiske chili dip med
fishsauce.
|
Burfi:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 dåse kondenseret mælk |
|
350 g kokosmel |
|
1 tsk stødt kardemomme |
|
Chokolade til dip
|
|
Burfi:
Fremgangsmåde:
- Kom kondensmælken i gryden, varm den så den begynder at boble.
- Kom kokosmel samt kardemomme i, rør godt.
- Rør hele tiden mens det varmes i ca. 5 minutter.
- Når massen er godt varm hældes den i en smurt form.
- Pres godt ned med en ske.
- Fordel chokolade henover.
- Lad den køle ned i 1½-2 timer i køleskabet.
- Skær den færdige masse i mundrette stykker
|