Vietnamesisk
nudelsuppe med kylling:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 suppehøne, eller
kylling |
|
1 liter hønsebouillon |
|
2 løg, skåret i både |
|
2 gulerod, skrællede og
halverede |
|
1 kanelstang |
|
6 hele nelliker |
|
1 spsk ingefær, fintrevet |
|
2 fed hvidløg, finthakket |
|
2 tsk sukker |
|
2 spsk fishsauce |
|
2 spsk æblecidereddike |
Til servering
|
1 pakke nudler |
|
2 tsk sukker |
|
4 forårsløg, finthakket |
|
1 rød chili, skåret i ringe |
|
1 pakke bønnespirer |
|
1 håndfuld frisk mynte, inkl
stængler |
|
1 håndfuld frisk koriander,
grofthakket |
|
1 håndfuld thaibasilikum,
grofthakket |
|
1 lime, til at dryppe over
suppen
|
|
Vietnamesisk nudelsuppe med kylling:
Fremgangsmåde:
- Kom suppehønen eller kyllingen i en stor
suppegryde med boullion, løg, gulerødder,
kanelstang, nelliker, ingefær, hvidløg,
æblecidereddike og fishsauce. Kog op og lad
det derefter simrekoge under låg i 2 timer.
- Sigt suppekylling og fyldet gennem en
finmasket sigte over i en skål. Pluk kyllingen
for alt det gode kød og sæt det til side til
suppen. Kasser fyld og skrog.
- Kom kyllingekødet i suppen, lad det simre i
cirka 8-10 minutter, tilsæt nudlerne og smag
til med lidt sukker. Smag også, om der skal
mere fishsauce, salt og peber i.
- Anret alt fyldet til suppen på fade og
tallerkener, så man selv kan forsyne sig og
toppe sin suppe ved bordet. Fordel den
varme suppe i skåle og server sammen med
fyldet i fade.
- Ved bordet kommer man friske bønnespirer,
krydderurteblade og chili på suppen i de
mængder, man ønsker.
- Til sidst drypper man lidt limesaft over suppen
|
Andebryst med asiatisk inspireret
appelsinsauce:
Ingredienser til 2 personer:
|
1 andebryst |
|
Olivenolie |
|
Salt, peber |
Marinade:
|
Saft og revet skal af 1
appelsin |
|
2 cm frisk ingefær, revet
|
|
1 tsk akaciehonning |
|
1 spsk soyasauce |
Appelsinsauce:
|
Marinaden |
|
I dl madlavningsfløde
|
|
Salt, peber
|
Tilbehør:
|
6-700 g rodfrugter, fx
rødbeder, bagekartofler, søde kartofler |
|
1/2 rødløg |
|
Olivenolie |
|
Timian |
|
Salt, peber
|
|
Andebryst med asiatisk inspireret appelsinsauce:
Fremgangsmåde:
- Andebryst: Start i god tid med at marine e andebrystet: Rids
skindet på andebrystet. Rør marinaden sammen og læg andebrystet deri
med skindsiden ned. Lad det marinere i mindst 1 time.
- Rodfrugter: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skræl
rodfrugterne og skær dem i smalle både. Skær ligeledes rødløget i
fine både. Fordeles i et ovnfast fad, krydres med timian, salt og
peber og vendes i olivenolie. Stilles i ovnen i ca. 45 minutter,
indtil rodfrugterne er godt møre. Vend rundt i dem et par gange
undervejs.
- Andebryst: Varm en pande op med lidt olivenolie. Tag andebrystet
op af marinaden og læg det på panden med skindsiden nedad. Gem
marinaden! Lad det steges ved medium varme ca 8-10 minutter på hver
side. Vend det gerne et par gange undervejs. Lad det hvile i ca. 15
minutter, mens du laver appelsinsaucen. Skæres i tynde skiver.
- Appelsinsauce: Hæld marinaden fra andebrystet i en lille
kasserolle. Varm den op ved medium varme til kogepunktet. Tilsæt
madlavningsfløde, varm det igennem og smag til med salt og peber.
- Serveres portionsanrettet eller i et fad til tag-selv.
|