Kaninragout:
Ingredienser til 4 personer:
|
Ca. 1½ kg kanin |
|
2 tsk fint salt |
|
1 løg |
|
4 fed hvidløg |
|
1 usprøjtet citron |
|
1 dl hvidvin |
|
8 dl fjerkræbouillon |
|
800 g dadel tomater |
|
100 g sorte oliven af god
kvalitet |
|
1 bundt basilikum
|
|
Kaninragout:
Fremgangsmåde:
- Skær kaninen op i passende stykker (eks. lår, forben og bagben)
og gnid dem med salt.
- Varm en tykbundet gryde op, og brun alle kødstykkerne i
olivenolie.
Krydr dem med peber.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem groft og kom dem i gryden sammen
med revet citronskal, citronsaft, hvidvin og bouillonen.
- Skyl tomaterne, og halver dem. Kom ca. halvdelen af tomaterne
ned til kaninen. Gem resten til servering.
- Lad kaninen simrekoge ved svag varme i 45-60 minutter under låg
– tag rygstykkerne op efter ca. halv time.
- Når alle kødstykker er færdigkogt, tages de op og holdes varme.
- Kog skyen ind til ca. 6 dl.
- Vend de resterende tomater og de sorte oliven ned i gryden
sammen med kødstykkerne og plukkede basilikumblade, og lad det hele
få varmen.
- Smag til med salt og peber. Frisk smagen op med citronsaft og
nogle dråber olivenolie.
Servering:
- Spis med friskbagt brød og kogte hvedekerner.
|
Gammeldags æblekage:
Ingredienser til 4 personer:
|
4 æbler, store |
|
70 g sukker |
|
40 g smør |
|
110 gram rasp |
|
Lidt groft hakkede mandler |
|
Gammeldags æblekage:
Fremgangsmåde:
- Æblerne skrælles og skæres i både. Æblerne koges i lidt vand og
lidt citron til at mørne dem med. Sættes til afkøling.
- Sukkeret smeltes og karamelliseres. Når det er let brunt
tilsættes smørret og de groft hakkede mandler. Rør rundt så
smeltning sker hurtigt.
- Straks herefter tilsættes raspen og det hele blandes og sættes
til afkøling
- Umiddelbart inden servering, når ingredienserne kun er lidt
lune, kommes lidt karamelliseret rasp i en skål og derefter æblemos.
Rasp og æblemos kommes i skiftevis en gang eller to.
Servering:
- Pyntes med flødeskum og klatter af ribsgelé.
|