HERREMAD
MENU
04.10.2022 |
Kammuslinger med ærtepure og chorizo
crumble
Fish n’Chips
|
Forside
Opskrifter
Menu 2022-2023 |
Kammuslinger med ærtepure og
chorizo crumble:
Ingredienser til 4 personer:
Chorizo crumble:
|
100 g tørret chorizo |
|
1 spsk vindruekærneolie til |
|
stegning |
Ærtepure:
|
1 skalotteløg |
|
1 spsk smør til stegning |
|
1 fed hvidløg |
|
½ dl hønsebouillon |
|
200 g frosne ærter |
|
Salt |
|
½ citron |
Kammuslinger:
|
12 kammuslinger |
|
1 spsk vindruekærneolie |
|
Salt |
|
Til servering: |
|
1 spsk citronsaft |
|
1 håndfuld kørvel |
|
Flute |
|
Kammuslinger med ærtepure og chorizo crumble:
Fremgangsmåde:
Chorizo crumble:
- Skær chorizoen i grove stykker, og blend dem til en fin masse i
en minihakker.
- Steg massen i lidt olie på en pande, til den er sprød og har
afgivet en masse fedtstof.
- Tag chorizoen af panden og lad det dryppe af på et stykke
køkkenrulle.
Ærtepure:
- Pil skalotteløget og hvidløg, og hak dem fint.
- Steg løg i smør på en pande i ca 4 min. Tilsæt hvidløg, og steg
videre i 1 min.
- Hæld hønsebouillonen ved. Tilsæt ærter og kog i ca. 3 min.
- Hæld det hele i en blender, og blend ærtemassen på høj hastighed
i 2-3 min til en fin og glat pure.
- Smag til med salt og friskpresset citronsaft og hold den lun.
Kammuslinger:
- Steg kammuslingerne på den ene side i olie på en glohed pande.
Undlad at røre ved dem i 2 min. Vend dem og steg dem 1 min på den
anden side.
- Læg kammuslingerne på fedtsugende papir og krydr med salt.
Servering:
- Læg en skefuld ærtepure på hver tallerken, og placer 3
kammuslinger i pureen. Drys med chorizo crumble, dryp med et par
dråber citronsaft, pynt med kørvel og spis flute til.
|
Fish n’Chips:
Ingredienser til 4 personer:
Fritter:
|
4 bagekartofler |
|
4 spsk olivenolie |
|
1 spsk flagesalt |
|
Sort peber |
Fisk:
|
2 torskefilet eller kuller |
|
2½ dl øl |
|
200 g hvedemel |
|
½ tsk bagepulver |
|
Flagesalt |
|
Peber |
|
2 spsk hvedemel til at sigte
over fisken |
|
1 l fritureolie |
Sauce tartare
|
1 dl mayonaise |
|
1 dl creme fraiche 18 eller
38% |
|
2 spsk kapers, finthakket |
|
4 cornichoner |
|
1 tsk dijonsennep |
|
½ citron ( saft og fintrevet
skal herfra ) |
|
1 dl diverse krydderurter,
finthakkede ( purløg, |
|
persille og dild ) |
|
Salt |
|
Sort peber
|
|
Fish n’Chips:
Fremgangsmåde:
Sauce tartare:
- Begynd med saucen. Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål
og smag til med citron, salt, peber og evt mere sennep. Lad det
trække på køl inden servering.
Fritter:
- Vask og rengør kartoflerne grundigt og skær dem i grove, aflange
fritter.
- Vend fritterne med 4 spsk olie og salt og fordel dem på en
bageplade på bagepapir.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i 30-40 min.
Vend dem et par gange undervejs.
Fisk:
- Bland mel med bagepulver, salt og peber. Pisk langsomt øl i, til
dejen er lind og flydende. Lad dejen hvile en halv times tid.
- Skær fisken i passende stykker og dup dem helt tørre med en
køkkenrulle. Varm gryden med olien op. Olien har den perfekte
temperatur på omkring 175 grader. Man kan også stikke enden af en
træske i olien og prøve om den er varm nok ( skal småsyde ).
- Sigt lidt hvedemel over fiskene og dyp derefter fiskestykkerne i
øldejen. Sænk forsigtig 2 stykker fisk af gangen i den varme olie og
steg til de er gyldne og sprøde. Tag fisken op med en hulske og lad
den dryppe godt af på et stykke køkkenrulle.
|
|