Paprikagryde / mørbradgryde:
Ingredienser til 4 personer:
|
4 skiver bacon |
|
133,33 g champignon, skåret i
kvarte |
|
2 løg, finthakkede |
|
300 g svinemørbrad, skåret i
tern |
|
80 g wienerpølser, skåret i
stykker a ca 1 cm |
|
20 g chorizo, skåret i små
tern |
|
1,33 spsk sød paprika |
|
0,33 tsk røget paprika |
|
0,67 dl vand |
|
100 g tomatpuré |
|
0,67 dåse hakkede tomater |
|
1,33 rød peberfrugt, skåret i
tern eller strimler |
|
2 dl piskefløde |
|
0,67 spsk majsstivelse |
|
0,67 spsk olivenolie, til
stegning |
|
salt |
|
sort peber, friskkværnet |
Til servering:
|
2 dl basmati ris, kogt efter
anvisning på emballagen |
|
0,67 håndfuld persille, til
at drysse over |
|
Paprikagryde / mørbradgryde::
Fremgangsmåde:
- Steg baconskiver i en sauterpande, til de lige netop har fået
lidt farve. Tag dem af panden og lad dem dryppe af på et stykke
køkkenrulle.
- Skær dem i tynde strimler. Kom champignon og løg i sauterpanden
sammen med olie og sauter ved middelhøj varme, til løgene er klare
og bløde.
- Brun kødet i sauterpanden. Tilføj pølser, chorizo, bacon, sød
paprika, røget paprika og vand. Rør godt rundt og rør derefter
tomatpuré og hakkede tomater i.
- Læg låg på og lad det simre i omkring 15 minutter.
- Når retten har simret færdig, tilsættes peberfrugt, og fløden
røres i.
Lad det koge op og smag til med salt og peber.
- Tilføj lidt majsstivelse rørt med vand, hvis saucen er lidt
tynd. Kog godt igennem, efter majsstivelsen er tilsat.
- Server med ris og et drys persille.
|
|
Blåbærtrifli:
Ingredienser til 4 personer:
Blåbærkompot:
|
450 g blåbær, frosne, eller
friske |
|
125 g sukker |
|
1 tsk vaniljesukker |
Makroner:
|
100 g makroner, knust |
Flødeskum med vanilje:
|
2,50 dl piskefløde |
|
0,50 tsk vaniljesukker |
Til servering:
|
100 g blåbær |
|
Blåbærtrifli:
Fremgangsmåde:
Blåbærkompot:
- Kom blåbær, sukker og vanilje i en gryde og kog op. Lad det simre
svagt i 15 minutter uden låg og sæt derefter i køleskabet i en skål, til
det er kølet helt af. Hvis der er meget saft ved, så hæld det fra – og
brug saften til fx sirup eller en drink.
Makroner:
- Hak makronerne groft eller knus dem med en skarp kniv.
Vaniljeflødeskum:
- Pisk piskefløde med vanilje til en lækker cremet flødeskum.
Anretning:
- Anret fine glas med blåbær, makroner og flødeskum skiftevis i lag.
|
|