HERREMAD 


   MENU 08. marts. 2022

 

Boeuf Bourguignon

Æbletærte

 

Forside
Opskrifter
Menu 2021-2022

 

 

Boeuf Bourguignon:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 kg oksebov i tern

bullet

150 g bacon

bullet

250 g champignoner

bullet

2 løg

bullet

2-3 skalotteløg

bullet

2-3 fed hvidløg

bullet

100 g perleløg

bullet

2 gulerødder

bullet

1 porre

bullet

Suppevisk:

(Persille, timian, laurbærblade og
Porretop)

bullet

1 flaske bourgogne

bullet

Smør

bullet

Olivenolie

bullet

Mel

bullet

Salt og peber

 

Tilbehør:

bullet

1½ kg kartofler

bullet

3 dl piskefløde

bullet

2-3 æg

bullet

Salt og peber

bullet

Smør

Boeuf Bourguignon:

Fremgangsmåde:
 

  1. Steg baconskiverne i smør, til de er næsten sprøde. Dryp dem af på køkkenrulle og skær i tern.
  2. Kødet duppes med køkkenrulle og vendes i mel tilsat salt og peber.
  3. Brunes godt på alle sider .Tag kødet op af gryden og sæt til side.
  4. Så tager man løg, skalotteløg og hvidløg, alt sammen finthakket samt gulerødderne og porren skåret i mindre stykker og bruner det hele i det resterende baconfedt.
  5. Kødet og baconterningerne tilsættes samt en suppevisk.
  6. Så hældes rødvinen i, til det dækker kødet i gryden. Gem ca 1 dl rødvin. Skru ned til svageste blus og lad retten simre under låg min. 1½ time, gerne 2 timer.
  7. Imens brunes perleløgene i lidt smør og et drys sukker.
  8. Tilsæt resten af rødvinen og damp dem næsten møre for svag varme.
  9. Champignonerne renses og skæres i mindre stykker ( ikke for små ), lynsteges ved høj varme i lidt smør.
  10. Når kødet er mørt, tages suppevisken op, og man smager sovsen til.
  11. Hvis man ønsker det, kan man jævne med en smule piskefløde og maizena , men det må ikke blive for tykt.
  12. Løg og champignoner tilsættes, og der drysses med hakket persille ved servering.

Server retten med bagt kartoffelmos:

  1. Kog kartoflerne møre uden salt.
  2. Mos dem godt og pisk dem med piskefløden og æggene.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Fyld mosen i et ovnfast fad og læg et par smørklatter over.
  5. ½ time før serveringen sættes mosen i ovnen ved 200 g, til den er let lysebrun.

 

 

Æbletærte:

Ingredienser til 4 personer:

bullet

1 rulle Mørdej

bullet

1 kg æbler

bullet

25 g sukker

bullet

Flan:
bullet

75 g sukker

bullet

10 cl mælk

bullet

10 cl fløde

bullet

2 æg

bullet

Vanilje

Æbletærte:

 

Fremgangsmåde:

 

Tilberedning af flan

bulletPisk æg og sukker hurtigt sammen og tilsæt herefter mælk, fløde og vanilje.
bulletSmør en tærteform og fordel dejen jævnt,
og prik huller på bunden med en gaffel
bulletSkræl æblerne og skær dem ud i kvarte (eller ottendedele hvis æblet er stort).
bulletSkær riller i æblestykkerne så bager de nemmere. Fordel æblestykkerne på dejen og drys 25 g sukker over.
bulletBag tærten i ovnen ved 200 °C i 20 til 30 minutter.
bulletNår æblerne er bagt hældes flanen over og tærten bages færdig i ovnen.
bulletDrys flormelis over og spis lun.