Boeuf Bourguignon:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 kg oksebov i tern |
|
150 g bacon |
|
250 g champignoner |
|
2 løg |
|
2-3 skalotteløg |
|
2-3 fed hvidløg |
|
100 g perleløg |
|
2 gulerødder |
|
1 porre |
|
Suppevisk:
(Persille, timian, laurbærblade og
Porretop) |
|
1 flaske bourgogne |
|
Smør |
|
Olivenolie |
|
Mel |
|
Salt og peber |
Tilbehør:
|
1½ kg kartofler |
|
3 dl piskefløde |
|
2-3 æg |
|
Salt og peber |
|
Smør |
|
Boeuf Bourguignon:
Fremgangsmåde:
- Steg baconskiverne i smør, til de er næsten sprøde. Dryp dem af
på køkkenrulle og skær i tern.
- Kødet duppes med køkkenrulle og vendes i mel tilsat salt og
peber.
- Brunes godt på alle sider .Tag kødet op af gryden og sæt til
side.
- Så tager man løg, skalotteløg og hvidløg, alt sammen finthakket
samt gulerødderne og porren skåret i mindre stykker og bruner det
hele i det resterende baconfedt.
- Kødet og baconterningerne tilsættes samt en suppevisk.
- Så hældes rødvinen i, til det dækker kødet i gryden. Gem ca 1 dl
rødvin. Skru ned til svageste blus og lad retten simre under låg
min. 1½ time, gerne 2 timer.
- Imens brunes perleløgene i lidt smør og et drys sukker.
- Tilsæt resten af rødvinen og damp dem næsten møre for svag
varme.
- Champignonerne renses og skæres i mindre stykker ( ikke for små
), lynsteges ved høj varme i lidt smør.
- Når kødet er mørt, tages suppevisken op, og man smager sovsen
til.
- Hvis man ønsker det, kan man jævne med en smule piskefløde og
maizena , men det må ikke blive for tykt.
- Løg og champignoner tilsættes, og der drysses med hakket
persille ved servering.
Server retten med bagt kartoffelmos:
- Kog kartoflerne møre uden salt.
- Mos dem godt og pisk dem med piskefløden og æggene.
- Smag til med salt og peber.
- Fyld mosen i et ovnfast fad og læg et par smørklatter over.
- ½ time før serveringen sættes mosen i ovnen ved 200 g, til den
er let lysebrun.
|
|
Æbletærte:
Ingredienser til 4 personer:
|
1 rulle Mørdej |
|
1 kg æbler |
|
25 g sukker |
|
Flan:
|
75 g sukker |
|
10 cl mælk |
|
10 cl fløde |
|
2 æg |
|
Vanilje |
|
|
Æbletærte:
Fremgangsmåde:
Tilberedning af flan
| Pisk æg og sukker hurtigt sammen og tilsæt herefter mælk, fløde og
vanilje. |
| Smør en tærteform og fordel dejen jævnt,
og prik huller på bunden med en gaffel |
| Skræl æblerne og skær dem ud i kvarte (eller ottendedele hvis æblet
er stort). |
| Skær riller i æblestykkerne så bager de nemmere. Fordel
æblestykkerne på dejen og drys 25 g sukker over. |
| Bag tærten i ovnen ved 200 °C i 20 til 30 minutter. |
| Når æblerne er bagt hældes flanen over og tærten bages færdig i
ovnen. |
| Drys flormelis over og spis lun. |
|
|